Nagietki takie energetyczne One tak późno kwitną, czy tak długo? kiedy je siałaś?trzeba pikować, czy od razu do gruntu? Mam na nie ochotę w następnym sezonie
Danusiu, chętnie się podzielę.... Nie wiem niestety w którym pojemniku ona jest. Wykopywałam dalie, karpy wkładałam do dużych donic i zaznaczałam każdą gałązką z kwiatem. Zostawiłam w ogrodzie i przyszłam do domu przygotować obiad. Za chwilę wchodzą do domu dwie małe pomocnice trzymając w rękach bukiety kolorowych dalii....Wiesz Babciu ułożymy Ci bukiety w wazonach.... Donice w ogrodzie zastałam bez najmniejszego kwiatka Teraz powiedz mi gdzie ten kolor mam? Nie znam też nazwy odmiany, bo dostałam karpę od sąsiadki.
Ostatnie kolory w Kamiennym. Dalie wykopane cebulowe posadzone. Zostało jeszcze ściółkowanie rabat kompostem. Poniedziałkowe widoki.
Aniu też mam takie miłośniczki bukiecików w ogrodzie i cóż począć? trzeba zaczekać do następnego sezonu jak zakwitną
Ale sie uśmiałam pomocnice trochę namieszały ale widać że są wrażliwe na urodę kwiatów. A to bardzo ważne. Jakbyś miała za dużo tych dalii to ja bardzo chetnie przygarnę. Masz piekne i energetycxne kolory w ogrodzie.