Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:33, 05 sie 2018

Do góry
Ale jest też taki jegomość, więc ten żywy może się nabrał?

Łąka za meblami

I przed

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:18, 05 sie 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Ja mam problem z moją rabatą bylinową. Pysznogłówki mi ją opanowały, teraz dostały mączniaka. Jak wszystko wycięłam, to mam pusto na rabacie. Co teraz kwitnie, żeby uzupełnić bylinową rabatę? U Ciebie ciągle kwitnąco i widzę, że nie masz takich problemów.
Po wycięciu przekwitłych bylin sadzę petunie, mam z własnego siewu.

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:13, 05 sie 2018

Do góry
asiak napisał(a)

Dorotko zapewne czytałam, tylko już nie pamiętam. Pisałaś, że wymarzają tak?
Ja swoje orientalne traktuję jak jednoroczne. Toszka pisała, że jak dobrze się okryje, to przetrwają Zobaczymy
Jak już kiedyś pisałam ja na zimę przyniosłam takiej lekkiej próchnicznej ziemi z lasu i posypałam w miejscach gdzie rosną te różowe lilie . Warstwa ziemi okrywającej lilie miała ok 5 cm, później na wiosnę przemieszałam pazurkami z moim piachem.

Ogród Nebel 20:10, 05 sie 2018

Do góry
Wysokie temperatury, to nie to co do końca lubię

dlatego na razie

Ogród w remoncie 20:09, 05 sie 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ależ szybko Ci się roślinki odwdzięczają za dobre przygotowanie stanowisk.
Deszczu ogromnie zazdroszczę.

Deszcz przydał się bardzo tym bardziej że końca upałów nie widać,mam nadzieję że do Ciebie też dotrze.
Oj tak Haniu roślinki rosną w oczach mimo nie najlepszego roku. Warto było ciężko pracować. Zobacz moje derenie,takie patyczaki sadziłam jesienią

Wśród brzóz i dębów 19:52, 05 sie 2018

Do góry
Adela napisał(a)
A ile osób Ci zazdroooościiiii

No, chyba nie aż tak wiele.

Nastaje czas rozchodników.

Wśród brzóz i dębów 19:43, 05 sie 2018

Do góry
marba napisał(a)
Grażynko, jestem zainteresowana mikołajkiem iberyjskim i tą odmianą Jade. Jeśli będziesz mieć nasionka, to bardzo poproszę.

Pod dębami powstaje kolejny wypoczynkowy zakątek.

Ale kapitalna parasolka , z czego ona ?jakieś sztuczne tworzywo?Kupiłaś taką,czy sama coś przekombinowałaś?Cudna! I trawka własnej produkcji też!
Rozpoznawanie chorób i szkodników 19:30, 05 sie 2018

Do góry
Na tych po drugiej stronie domu tez sie pojawilo :/
Te byly zdrowe, maja po 2 metry...
Chwasty w trawniku 19:28, 05 sie 2018

Do góry
Witam Was ponownie.
W załączeniu zamieszczam zdjęcia mojego trawnika po 2 tygodniach urlopu poza domem.
Tak jak pisałam wcześniej, wyrywałam chwastnicę ile się dało i kosiłam często i nisko.

Niestety moja chwastnica opanowała prawie cały trawnik. Prawie, bo od strony północnej mam piękną trawę. Wytłumaczcie jak to możliwe, cały trawnik tworzyłam tak samo i siałam tą samą trawę (wszystko opisywałam kilka stron wcześniej) i trawnik z trzech stron domu to chwastnica a od strony północnej, to śliczny dywan (zdjęcie 3).
Dziś niedziela, więc niewiele mogłam zrobić. Ale jutro muszę najpierw skosić, a potem pójdę do ogrodnika i poproszę o jakiś silny specyfik chemiczny. Obleję nim cały teren, bo patrzeć na to nie mogę. Tyle pracy, serca i pieniędzy poszło na marne.
Wśród brzóz i dębów 19:15, 05 sie 2018

Do góry
Elu, produkcja własnej rozsady nie jest trudna, tylko ten bałagan na parapetach jest nieco uciążliwy. Ale za to jaka satysfakcja, spójrz choćby na tę urokliwą trawkę, mam ją od nasionka, no, nie mogę się napatrzeć.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:06, 05 sie 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
Ciekawe te zmiany na przestrzeni czasu. Podoba mi się sposób wykorzystania terenu choć w realu nie znam wielkości przestrzeni a fotki nie oddają do końca. Trochę ciemne zdjęcia żeby tak obejrzeć zestawienia roślin. Bo u Ciebie cieniste zakątki możnaby zgapiać

Mniej wiecej taka: 2006
od... do

Raczej nieduża
Moja ostoja 19:05, 05 sie 2018

Do góry
marba napisał(a)
Elu, mój eM jest pod tym względem idealnym mężem. Finansuje roślinki bez szemrania. No, ale szemrać za bardzo nie może, bo sam wydaje więcej na książki i płyty. Każdy ma swoje przyjemności i wszyscy są szczęśliwi.

I o to w życiu chodzi

„Niech no tylko zakwitną jabłonie...”

Mąż skrócił kilka gałązek, bo mu przeszkadzały przy koszeniu
Zdążą wydać owoce przed zimą?

Sezon 2017 u Hanusi 18:56, 05 sie 2018

Do góry
Kochani serdecznie dziękuję za wpisy, ale nawiozłam z ogrodu tyle, że przez 2 dni będę chyba zasypana.

Pomidory, ogorki, brzoskwinie no i borówka. Ta ostatnia jeszcze do zerwania, ale i tak mi zajmie sporo czasu. Teraz to już tylko będę wyglądać odpowiedniej pogody, zapowiadają sztormowe wiatry i opady. Oby nie.

Proszę o radę:) 18:47, 05 sie 2018

Do góry
Witam od jakiegos czasu jestem właścicielem nowego domu chcialem prosic o radę i moze jakis ciekawy pomysł na ciekawe dodanie jakis roślin dodam że lubie cos co caly rok jest zielone nie musi kwitnąć jak narazie wyrosła trawa i chce coś dodać przy płocie ale brakuje pomysłu niestety. Mało miejsca ale mysle ze mozna to jakoś urozmaicić.
Trawnik spalony / zniszczony nawozem 18:42, 05 sie 2018

Do góry
Witajcie, jako nowy użtkownik pragnę sie przywitac.

Proszę was o pomoc lub poradę, ewetualne kroki co dalej zrobic.

Trawnik wysiałem 02.06

Około 01.07 sypnąłem nawóz florvit

I taki był efekt.
Kolejnym krokiem bylo pryskanie na chwasty mniszkiem dwa tygodnie temu a 5 dni temu podlane wraz z nawozem humus active papka do trawnika.

Po kilku dniach trawnik zaczyna jakby umierac, czy przesadziłem z środkami pielęgnacyjnymi czy to wina upałów , zaznacze ze trawnik jest w słońcu od 7:00do 18:00 w pełnym słońcu.
Proszę was o poradę.
Mam ochotę nasypac florovitu bo po nim byl najlepszy efekt .
Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:38, 05 sie 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
y
Prawda? No jak nie kochać

Cudnie
Moja ostoja 18:23, 05 sie 2018

Do góry
Moja glebo terapia 18:09, 05 sie 2018

Do góry
Wrzosy zaczynają kwitnąć

Gunnera - parzeplin 17:58, 05 sie 2018

Do góry
Sklep Sadzawka.pl oferuje Tinctorie jako manicaty.
W Polsce w sklepach nie ma Manicaty
Zdjęcie z Sadzawka. Pl

Moja glebo terapia 17:56, 05 sie 2018

Do góry
Pozostałym hortensjom deszcz i wiatr nic nie zrobił Pinky stoi jak drut nawet jena gałązka jej się nie zgięła

obok niej diamantino też ładnie przetrwała

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies