Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 14:24, 01 paź 2018

Do góry
Poppy napisał(a)
Z puprur austinowych strasznie spodobal mi sie Thomas a Becket, wlasnie za taki malo formalny wyglad i kolor. Malo znany tutaj, bo chyba tylko Madzenka go miala na forum. Z kolei Darcy Bussell juz mi sie nie podoba prawie wcale, zbyt czerwony jest.
Co ciekawe, Darcy jest opisany przez Austina jako crimson pink, a Thomas jako crimson red, i ten ostatni ma w sobie znacznie mniej tej czerwieni, tylko wlasnie roz, a raczej magente.

Tomasa na żywo chyba nie widziałam, a Darcey mam i trudno określić jej kolor - owszem, sporo czerwieni w sobie ma, jak Tradescant, tylko jaśniejsza, na przykład

Tylko Tradescant jak przekwita, ewidentnie robi się fioletowa, a Darcey raczej zostaje bordo.

Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 13:59, 01 paź 2018

Do góry
Witam,
w akcie desperacji postanowiłam poprosić o pomoc;

Mniejszą donicę obsadziłam kulami bukszpanu 3 szt przez środek w równych odległościach i po obwodzie lawendą. Przykryłam gruba flizeliną i na to będzie jasny kamyk.

Nie wiem co zrobić z L -ką
Chciałabym, żeby te rabaty były reprezentacyjne, spokojne i ładne przez większość roku.
Tam już chyba nie będzie kamienia, raczej kora, bo wokół pełno kostki brukowej.

Planowałam w narożniku L drzewko na pniu - może jakaś wiśnia ozdobna.
Ale co więcej?
Myślałam, że może róże okrywowe białe lub różowe, pasowałyby do kwitnącej lawendy.

Ale z czym je połączyć?

Poza tym dostałam od znajomych azalie japońskie białe, kosodrzewiny ( odmiany raczej mniejsze), lilaki mayera ( krzewy), pięciorniki białe, popielate kostrzewy, berberysy kolumnowe. Może dałoby się z tych okazów coś wykorzystać i co trzeba dokupić?

Proszę o radę; w jakim kierunku pójść, jak obsadzić tą rabatę, gdzie sadzić wyższe ?
Oczywiście obie donice są wypełnione ziemią;
L-ka znajduje się o ok. 30 cm. niżej od poziomu małej donicy i wyniesiona jest 30 cm ponad poziom kostki brukowej.Donice oddzielają chodnik wejściowy do domu od wjazdu do garażu.
Wszystkiego po trochu 13:54, 01 paź 2018

Do góry
pluskwica cudnie pachnie

Wszystkiego po trochu 13:46, 01 paź 2018

Do góry
Widoczki

Lawenda - Lavandula 13:35, 01 paź 2018

Do góry
Witam,

Moja lawenda kwitnie na całego:

co robić?
ściąć? czy za późno?

pozdrawiam,
Karina
Wszystkiego po trochu 13:29, 01 paź 2018

Do góry

dzielżany

rudbekie które wysiałam z nasionek od Gobasi

Wszystkiego po trochu 13:22, 01 paź 2018

Do góry
kilka dzisiejszych zdjęć, październik, słonecznie, ciepło i sucho

Pszczelarnia 12:18, 01 paź 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Mój ma 16 lat.

Juz przebarwienia ? Czy to jakiś ubiegły tok ?
A gdzie więcej fotek ?
Pszczelarnia 12:08, 01 paź 2018

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Wiem, oglądałam w sąsiedztwie, tyle, że bordowego. Przepięknego mają, za każdym razem jadąc patrzę. Kiedyś im w płot wjadę, serio Ciekawi mnie jak z tempem wzrostu, w jakim czasie robi się taki bydlaczek. Muszę poczytać.

Mój ma 16 lat.
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 11:13, 01 paź 2018

Do góry

Prosze o porade co dzieje sie z moimi tujami szmaragd. Kompletnie sie na nich nie znam. Sadzone na początku
sierpnia około 100sztuk na żywopłot i po 2-3 tyg. zaczeły brązowieć gałązki od dołu wzdluż pnia drzewek. Praktycznie srednio co drugie drzewko zaczyna marnie wyglądać. Do poczatku wrzesnia byly podlewane codziennie nawet dwa razy dziennie. Gleba obecnie wilgotna. Być może ziemia jest beznadziejna bo trawa też nam kiepsko rośnie i miejscami robia się zolte placki i trawnik w tych żółtych plackach nie rośnie.

Anulajda w raju 11:01, 01 paź 2018

Do góry
anulajda napisał(a)
chyba mi te drzewka po lewej umknęły z twojego widoku - co to? Doła normalnie mam jak patrzę na twoje wysprzątane rabatki ;(
Na zielonej... trawce :) 10:52, 01 paź 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Dziękuję
Powodzenia w zakupach życzę w takim razie Czas odpowiedni tylko działać

Mam pytanko
Też mi się marzył taki zakątek smaragdowo-hortensjowy w koncu zdecydowałam się na Smaragdy, póżniej Miskant chiński z bordowymi kwiatostanami a z przodu hortensja w odmianie Magical Fire. Wiem, że to inna odmiana niż u Ciebie, ale co ile masz posadzone Hortensje? Na razie mam wszystko rozstawione i sie zastanawiam....
Malutki pod lasem 10:44, 01 paź 2018

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Dziękuję Wam wszystkim w imieniu serbów
Zdjęć z sadzenia nie ma, bo mi szkoda telefonu w błocie upaprać
Sadziłam ja z tatą, a M kosił trawnik z Jaśkiem
Dołki były wykopane, ziemia rodzima w taczce wymieszana z kompostem, dolomitem, korą Juta z korzeni oczywiście zdjęta No i właśnie korzenie, nie wiem sama. Wydaje mi się, że w tej szkółce wiedzą co robią. Istnieją odkąd pamiętam i już sporo roślin pewnie wykopali i posadzili, nawet pan kierowca jak przyjechał, to mówił, że sporo w tę okolicę już jeździł. Chyba wiedzą co robią, poza tym wydaje mi się, że serb nie ma za dużych korzeni, raczej płytko się korzenią. Jak zdjęłam tę jutę, to widziałam kilka odciętych, ale to chyba nieuniknione...

Posadzone, ostro podlane

no to teraz tylko ubrac i moga byc swieta
Ogrodowy spektakl trwa ... 10:39, 01 paź 2018

Do góry
mira napisał(a)

Ja dziś po południu wyszłam na chwilkę do ogrodu ale oczywiście w czapce.

Mam w głowie taki stół z ładnymi nogami - jak u Ciebie a na wierzch zwykłe dechy , inny z palet ....smam nie wiem - to miejsce decyduje jaki stół

Grujeczknik cudnie się przebarwia, nie znam nikogo kto wyczuł jakiś zapach o czym stale się pisze

a ja znam
Gosia - Gosiek mowi ze czuje
Ogród z widokiem na jezioro 10:00, 01 paź 2018

Do góry

Śliczny
Pozdrawiam Jolu
W moim małym ogródeczku - Dorota 09:47, 01 paź 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
To jest wieloletnia szparaga ogrodowa, tu na zdjęciu jest odcięta od korzeni i taka przyschnięta. Od 2 lat próbuję się jej pozbyć, ale ona jest prawdziwa terminatorka. Co wiosna odbija ze zdwojoną siłą.

Jakie to piękne - czasami przyroda wie co piękne bardziej niz my - cynie tez wyborne
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 09:21, 01 paź 2018

Do góry

Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 09:20, 01 paź 2018

Do góry

Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 09:18, 01 paź 2018

Do góry
Świeża porcja porannych fotek, przy 0° ...

W kamiennym kręgu od początku 09:16, 01 paź 2018

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies