Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Od nowa ... na przekór wszystkim 17:37, 16 lis 2016

Do góry
AniMa napisał(a)
Aniu a co zamierzasz tworzyć??? Swetra na wianek czy na siebie??? A może kocyka, bo teraz modne robic "na rękach" koce...(knit blanket)

Wełna na wianek. Trochę ozdób się doda i zawiśnie na drzwiach.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:17, 16 lis 2016

Do góry
Danusiu zawstydzasz mnie....gdybyś zobaczyła moją "kreację" ogrodową, to byś anegdotki znajomym opowiadała.
Ja jeszcze dłuuugo się spod liści nie wykopię i moje trudniej zebrać bo brzozowe i wierzbowe małe, mokre i do trawy przyklejone, ale teraz będzie cieplej to może coś nadrobię.
Czekam na Twój wianek
Pozdrawiam
Typografia ogrodu 14:40, 16 lis 2016

Do góry
AniMa napisał(a)
Asia a taki "wianek"???
znam znam.a co robisz?
Od nowa ... na przekór wszystkim 14:13, 16 lis 2016

Do góry
AniMa napisał(a)
Aniu a co zamierzasz tworzyć??? Swetra na wianek czy na siebie??? A może kocyka, bo teraz modne robic "na rękach" koce...(knit blanket)

I mnie się marzy taki kocyk

Widziałyście te np.

https://pl.pinterest.com/pin/454863631092682245/

ale cena wełny.... szok - ok 1000zł by wyszło
Typografia ogrodu 13:58, 16 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

pani już mnie nawet nie pyta przy wyborze materiału: na co to? bo odpowiedzi: na wianek, na kominy do betonowych swieczników, na termofory z riarna, na flage ale jak u Tuska....skutecznie ją płoszą

ten fragment jest kapitalny
tylko nie wiem o co chodzi z tą flagą.
Typografia ogrodu 13:51, 16 lis 2016

Do góry
Asia a taki "wianek"???
Typografia ogrodu 13:16, 16 lis 2016

Do góry
dziewczyny kochane
pieknie dziękuje za wszelkie Wasze słowa. nawet nie wiecie jakiego pozytywnego kopa to daje. az się chce robić więcej i jeszcze... nie wiem tylko czy m do końca z tej motywacji zadowolony

ale i tak jesteście kochane

u nas jest i pasmanteria (dla mnie to sklep z tasiemkami, szpilkami, nicmi itp) i sklep z materiałami. komuna straszna. ale zaopatrzenie bogate.
pani już mnie nawet nie pyta przy wyborze materiału: na co to? bo odpowiedzi: na wianek, na kominy do betonowych swieczników, na termofory z riarna, na flage ale jak u Tuska....skutecznie ją płoszą

tak jak stalowa gwiazdka którą widać na fotce: kupuiona w pasmanteri! a słuzy do robienia koronek czy czegoś w takim ksztalcie....a dla mnie sama w sobie jest dekoracją i można takie kupić w skandynawskich sklepach

a dziś przyszedł materiał na mój wianek bożonarodzeniowy więc nie śpimy nie śpimy

zmykam zaraz i dododam jeszcze że teren pod cisy dokończony i oprysk wykonany.
już roztały mniejsze rzeczy jak liście, obornik i wywiezienie darni. ale to juz luz.

macham
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:08, 16 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Na co wy w pasmanteria chyba wełna być powinna.tania nie jest ale na wianek 30 cm wystarczy. Kupiłam przedwczoraj dla moich świec.wstawie u Ciebie coby nie smiecic
Asiu masz rację, na pewno jest, tylko jak nie wiesz o co pytać, albo mało chodzisz po takich sklepach to się po prostu nie znasz ja tak mam, dużo uczę i dowiaduję się na forum o wielu rzeczach to ja pojęcia nie miałam, np wczoraj u Ciebie dowiedziałam się o czymś takim jak dibond a dzisiaj, że dziurki można wodą wycinać
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:58, 16 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Na co wy w pasmanteria chyba wełna być powinna.tania nie jest ale na wianek 30 cm wystarczy. Kupiłam przedwczoraj dla moich świec.wstawie u Ciebie coby nie smiecic
a ja na drutach zrobiłam jedną część poduszki i do drugiej się zebrać nie mogę, nawet już nie pamiętam jak było ( 2 -3 lata temu) to może ja to w końcu do czegoś wykorzystam, co? tylko do czego? bo to kwadrat 45X45
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:54, 16 lis 2016

Do góry
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:47, 16 lis 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie dziwię się, żę już na temacie masz klimaty świąteczno skoro Ci tyle śniegu napadało Fajna kula z liści
Ja do tej pory nie odnalazłam dwóch par nożyczek, posiałam na ogrodzie i nie wiem gdzie, ani kiedy
dzisiaj pada to może się rozpuści do końca Ja mam zawsze problem z sekatorami, kilka już poszło w zapomnienie. Kupiłam sobie nawet kiedyś taki fartuch ogrodniczy z kieszeniami ale wstydzę się w nim chodzić

Z liści miał być wianek, taki gruby wyszedł, że na drzwi się nie nadaje więc wisi sobie na altanie.

Sylwia chcesz nadal te pęcherznice? czy już za późno teraz na sadzenie?

Do góry
AniMa napisał(a)
no,no te koce teraz bardzo modne, ale jaka ta wełna czesankowa droga

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Widzę otwarte umysły.rękawy szaliki... A myślałam że tylko ja widzę w nich materiały na wianki
Podpowiedzieć Wam coś? Sama pierwszy swetrowy wianek robiłam na drutach.też sięgnęłam po nie po 20 latach. Ten wianek u mnie terazbwisi ja drzwiach. Kolejne albo obszywam na maszynie wełna zakupiona z metra a idzie znaleźć na prawdę cudne wełny np włoskie. nawet wstawialam kiedyś taki wianek na FB albo co jeszcze łatwiejsze znaleźć jakiś tani a ladny komin wełniany i zamknąć w nim wianek
Asiu Ty masz wyczucie piękna, ja to nawet jakbym kupiła najdroższą wełnę to efekt będzie słaby. Zresztą mój pies ma pierdolca i zawsze się wianków czepia Na noc muszę zdejmować bo rano może go nie być

ooo otwarty umysł to ja mam do ... zbieractwa, wszystko sie przydaje, bo we wszystkim coś widzę i tak właśnie wczoraj wywaliłam całe pudło pierdół, bo jeszcze trochę to garażu nie wejdę
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 08:01, 16 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Jak to średniego?
Myślałam, że młodziak z Ciebie.
Wolałam poprzedni awatarek. Może być aktualny bez liści

Młodziak- nie młodziak. 33 nadchodzi wielkimi krokami...A jakbym Buce wianek z kwiatów domalowała-będzie weselej?
Sprzeczność w ogrodzie 20:30, 15 lis 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
Zimowe róże pięknie wyglądają u mnie też bałwanek jest macham!
bałwanek koniecznie zastępuje wianek na drzwiach
Kamienny ogród patykiem malowany 18:24, 15 lis 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Na depresję zimową najlepiej robi wspólne wiankowanie, wizyta na giełdzie, kwiaciarnie dobre i ogród botaniczny szklarnie

Co roku sobie obiecuję, że się zabiorę za wianek i co roku nie mam kiedy....musi mi wystarczyć Ogrodowisko. Jak się napatrzę i poczytam to mi lepiej, chociaż ostatnio wieczorem padam jak naleśnik i nie włączam w ogóle kompa.
W tym roku zima będzie chyba dłuższa niż w poprzednim, bo się wcześniej zaczęła (chociaż śniegu chyba też nie będzie, bo wszystkie robaczki siedzą tuż pod listkami), więc może uda mi się też czymś pochwalić
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:10, 15 lis 2016

Do góry
Od nowa ... na przekór wszystkim 21:26, 14 lis 2016

Do góry
Widzę otwarte umysły.rękawy szaliki... A myślałam że tylko ja widzę w nich materiały na wianki
Podpowiedzieć Wam coś? Sama pierwszy swetrowy wianek robiłam na drutach.też sięgnęłam po nie po 20 latach. Ten wianek u mnie terazbwisi ja drzwiach. Kolejne albo obszywam na maszynie wełna zakupiona z metra a idzie znaleźć na prawdę cudne wełny np włoskie. nawet wstawialam kiedyś taki wianek na FB albo co jeszcze łatwiejsze znaleźć jakiś tani a ladny komin wełniany i zamknąć w nim wianek
Od nowa ... na przekór wszystkim 18:50, 14 lis 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

Tak pomponiki na wianek zimowy. I bombki na balonikach też będą. I jeszcze muszę na drutach zrobić szal na wianek Bożonarodzeniowy.
świetne są takie pomponiki, bardzo mi się podobają I Ty na drutach umiesz dziergać, kurcze kiedyś babcia mnie uczyła, zapamiętałam tylko lewo, prawo, drutów nie trzymałam w rękach blisko 30 lat ja to najwyżej jakiś rękaw ze swetra bym naciągnęła
Od nowa ... na przekór wszystkim 18:44, 14 lis 2016

Do góry
iwka napisał(a)
robiłam dwa lata temu ze sznurka, takie na balonach, też fajnie wyglądają a wełniane to takie pomponiki?

Tak pomponiki na wianek zimowy. I bombki na balonikach też będą. I jeszcze muszę na drutach zrobić szal na wianek Bożonarodzeniowy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies