Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:52, 03 gru 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Szkoda miłorzębów... Jednak znam Cię i wymyślisz znów coś powalającego

Wiem Sebku, szkoda, ale dobro sąsiadów jest najważniejsze w tym wszystkim. Przecież nie mogę pozwolić żeby uszkodziły dom.
Chociaż może by wcale nie uszkodziły (były mocno cięte), ale po co próbować?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:51, 03 gru 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

A może by tak rozpiąć miłorzęby na ścianie na stelażu - widziałam takie gotowce.

Nie mogę wsadzić drzew do gruntu i w tym jest cały sęk.
Żeby postawić donice, muszę z tego miejsca wykopać rośliny i tak mi się schodzi z robotą już rok
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:48, 03 gru 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Danuś, ten wianek zimowy to jest najpiękniejszy ze wszystkich (poza tym z ostrokrzewu) - szyszki ma, serduszka i choinkę. I jest prawdziwie zimowy. Świeży w swej bieli.

A może by tak rozpiąć miłorzęby na ścianie na stelażu - widziałam takie gotowce.

Bardzo lubię do Ciebie zaglądać po solidną dawkę piękna. I zachwycam się detalami.

Wianek też mi się podoba i podoba mi się ostatnia wersja wiankowania. Ten przetrwa, bo nie mogę przeboleć, że muszę potem wyrzucać. Chciałabym kiedyś zrobić wystawę na wielkiej ścianie, cudnie to by musiało wyglądać.

Mam marzenie, abyśmy mogli spotykać się w znakomitym gronie Ogrodowiska, mniej więcej w takiej scenerii żebyśmy mogli "ględzić" o wszystkim bez końca Przy miłym daniu z własnego warzywnika i jajeczku od bajecznych kurek z takiego domku

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:36, 03 gru 2015

Do góry
Joku napisał(a)

Napisz proszę co utknęłaś w metalowej donicy? Nie mogę rozpoznać.
Pięknie masz jak zawsze. Bardzo pomysłowo udekorowałaś to miejsce. Wspaniałe wyczucie kolorów a raczej odcieni jednego, no może dwóch - trzech.
Podziwiam zapał do prac porządkowych tym bardziej że u mnie wszystko leży i czeka na wiosnę .

To stare dekoracje, z lata 2013. W metalowej donicy był bluszcz na stelażu.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:01, 03 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jakże się cieszę, że moja fascynacja ogrodami daje ludziom coś więcej niż radość.

Dzisiaj dostałam taki piękny list, że warto żyć dla takich chwil Nagroda na koniec dnia. Zachowam go, powieszę na ścianie

A z listem był w paczce wianek, własnoręcznie zrobiony dla mnie

Dziękuję nieznajomej, której coś uratowałam...pomogłam - proszę o ujawnienie się na forum, jeśli czyta Pani K.

To tylko ja

To mi Danusiu dałaś "drugie życie"
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:02, 03 gru 2015
Do góry
Gardenarium napisał(a)
Myślę, myślę, mam koncepcję... nawet ciekawą. Muszę Witkowi przedstawić w kwestii wykonania jej na tyłach.

nie ma to jak nowe pomysły czekamy co się urodzi

Moja bajka 23:34, 02 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kasiu jesteś chyba najbardziej kreatywną i produktywną osobą na forum Dziękuję za ciągłe zachwyty, oglądam twoje dzieła jak wklejasz w wątki.

Potwierdzam Danusiu Kasia to kopalnia pomysłów na dekoracje
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:18, 02 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Napisz proszę co utknęłaś w metalowej donicy? Nie mogę rozpoznać.
Pięknie masz jak zawsze. Bardzo pomysłowo udekorowałaś to miejsce. Wspaniałe wyczucie kolorów a raczej odcieni jednego, no może dwóch - trzech.
Podziwiam zapał do prac porządkowych tym bardziej że u mnie wszystko leży i czeka na wiosnę .
Moja bajka 21:28, 02 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kasiu jesteś chyba najbardziej kreatywną i produktywną osobą na forum Dziękuję za ciągłe zachwyty, oglądam twoje dzieła jak wklejasz w wątki.

Jejku, dzięki Danusiu . Lubię bardzo takie rzeczy wymyślać i robić. To sposób na zagospodarowanie wolnej chwili, wspaniały sposób na odprężenie i relaks i trochę wyzwanie jak zrobić coś własnymi siłami , a pieniążki zostawić na roślinki . No i przy okazji syniu też ma przy tym trochę frajdy. Nawet jak nie chce mu się ze mną robić, to ważkom np. imiona wymyślał . Buziak
Moja bajka 20:38, 02 gru 2015

Do góry
Krzewy liściaste zimozielone 20:35, 02 gru 2015

Do góry
MartaR napisał(a)
poszukuje wysokich (1,5-3m), zwartych, zimozielonych, liściastych krzewów na żywopłot, doradzicie? czy moze jest gdzies podobny watek ?

Laurowiśnia (słabo zimuje w Polsce,przemarza)

J.w. Ostrokrzew.

Niezupełnie zimozielony jest ligustr, trochę gubi liści na zimę i ten polecam. To najpopularniejszy żywopłot.

Jeszcze ognik szkarłatny, też może wymarzać w ostre zimy.

Gdzie mieszkasz? W jakim rejonie Polski?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:30, 02 gru 2015

Do góry
Jakże się cieszę, że moja fascynacja ogrodami daje ludziom coś więcej niż radość.

Dzisiaj dostałam taki piękny list, że warto żyć dla takich chwil Nagroda na koniec dnia. Zachowam go, powieszę na ścianie

A z listem był w paczce wianek, własnoręcznie zrobiony dla mnie

Dziękuję nieznajomej, której coś uratowałam...pomogłam - proszę o ujawnienie się na forum, jeśli czyta Pani K.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:25, 02 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Potem wyciągnęłam odkurzacz. Kamyczki odkurzałam długo, zamiatałam, odstawiałam donice spod ściany, ponownie zamiatałam.

Czy ktoś również myśli jak ja?: "Jakże zamiatanie może być ekscytujące".

Po zamiataniu jawi się całkiem inny świat Czysty, ułożony, piękny.

Po dawce fotek czuję się zainspirowana do zakończenia sezonu jutro po pracy pomykam do ogrodu i może wreszcie korę rozsypię na rabaty,bo do tej pory żałowałam jej przed zimą...że wywieje,że koty,że namoknie itd.Ekscytacja zamiataniem?? hmmm mam już za sobą

Wianek cudowny..
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:24, 02 gru 2015

Do góry
Myślę, myślę, mam koncepcję... nawet ciekawą. Muszę Witkowi przedstawić w kwestii wykonania jej na tyłach.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:20, 02 gru 2015

Do góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:09, 02 gru 2015

Do góry
Było tak, ale nie jest

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:08, 02 gru 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)

to chyba premiera tego zakątka?...nie pamiętam żebym wcześniej takie widoki widziała

drzewka tu były? ..coś chyba na ścinę domu sąsiada by pasowało dać ...rzeżba?...płaskorzeźba

PS. w domu wystarczy odkurzyć i już nowa jakość życia ...w ogrodzie zamieść ...albo skosić trawnik

Były miłorzęby, teraz będą inne drzewa, ale w donicach.

Przycięłam hortensje - były na ścianie większe.
Na cudzej ścianie nie mogę nic powiesić, więc pozostaje wymyślić coś na ramie, którą wbiję w ziemię. Albo donice i drzewa, albo co innego. Ale to mój plan na najbliższy rok. Mam o czym myślec. Teraz musi tak być.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:50, 02 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A maryczne buksy, jaczi piankne łezdoby swianteczni, Ty białkłe masz wyzłetłewane rance do tegłe wszetczigłe...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:50, 02 gru 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Danusiu to miejsce z leżakami takie fajne, a rzadko je pokazujesz. Powiedz czy Ty masz w ogóle czas na nich poleżeć?

Tak, wieczorami, wtedy zapalam ścianę wodną (teraz bez wody, działa jak kolejne lustro) i cienie bluszczu na ścianie wtedy magicznie wyglądają. Winko i szumi woda, światła rozświetlają ten zakątek. Dodatkowo latarenki ze świecami, uwielbiam je. Noc dla tego miejsca to moja ulubiona pora.

Dzisiaj zastała mnie szarówka, zdjęcia już nieostre.
Powiesiłam pokarm dla ptaków na buku, ale potem przewiesiłam na inne drzewo, dalej od domu. Tutaj zawisną dekoracje świąteczne

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:45, 02 gru 2015
Do góry
Gardenarium napisał(a)
Potem wyciągnęłam odkurzacz. Odkurzałam długo, zamiatałam, odstawiałam donice spod ściany, ponownie zamiatałam.

Czy ktoś również myśli jak ja?: "Jakże zamiatanie może być ekscytujące".

Po zamiataniu jawi się całkiem inny świat Czysty, ułożony, piękny.

to chyba premiera tego zakątka?...nie pamiętam żebym wcześniej takie widoki widziała

drzewka tu były? ..coś chyba na ścinę domu sąsiada by pasowało dać ...rzeżba?...płaskorzeźba

PS. w domu wystarczy odkurzyć i już nowa jakość życia ...w ogrodzie zamieść ...albo skosić trawnik
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies