Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Pszczelarnia 14:34, 03 gru 2015

To może nie lustro a drzwi jakby niedomknięte w stylistyce domu i ogrodu?

Piękne marzenia, niech się spełniają.
gobasia 15:00, 03 gru 2015

Gdy obejrzałam te wianki, to wyobraziłam sobie ilustrację z bajki o "królowej zimie " właśnie w takim wianku
Kasik 18:51, 03 gru 2015

Gardenarium napisał(a)

Kasiu witaj, bardzo ciekawam Twojej historii, ale list w zasadzie dużo wyjaśnia. Zachowam go. Będę zaglądać w chwilach mojego zwątpienia

Te chwile zwątpienia dopadają każdego i jeśli kiedykolwiek moich parę słów może pomóc w takim momencie to będę bardzo szczęśliwa.

ele2001 19:11, 03 gru 2015

Zawsze czekam na te piękne zdjęcia z Twojego ogrodu, za każdym razem odkrywam jakąś ciekawą roślinke lub rzecz której wcześniej nie zauważyłem-wianki oczywiście super pozdrawiam..
Katkak 20:44, 03 gru 2015

Gardenarium napisał(a)

Wianek też mi się podoba i podoba mi się ostatnia wersja wiankowania. Ten przetrwa, bo nie mogę przeboleć, że muszę potem wyrzucać. Chciałabym kiedyś zrobić wystawę na wielkiej ścianie, cudnie to by musiało wyglądać.

Mam marzenie, abyśmy mogli spotykać się w znakomitym gronie Ogrodowiska, mniej więcej w takiej scenerii żebyśmy mogli "ględzić" o wszystkim bez końca Przy miłym daniu z własnego warzywnika i jajeczku od bajecznych kurek z takiego domku

Wchodzę w to
12:08, 04 gru 2015
Gardenarium napisał(a)
Potem wyciągnęłam odkurzacz. zamiatałam, odstawiałam donice spod ściany, ponownie zamiatałam.

Czy ktoś również myśli jak ja?: "Jakże zamiatanie może być ekscytujące".

Po zamiataniu jawi się całkiem inny świat Czysty, ułożony, piękny.

Nikt jeszcze tak poetycko nie ujął czynności odkurzania i zamiatania-mistrzostwo!
Danusiu,bardzo Ci dziękuję za te słowa, gdyż one nadają sens codziennym prozaicznym czynnościom.
Te słowa,że "po zamiataniu jawi sie całkiem inny swiat;czysty,ułożony piekny" będą mi towarzyszyć przy moich codziennych czynnościach domowo-ogrodowych i będą sprawiać, że nie będę ich traktować jako tzw.dopust Boży lecz będę teraz przekonana, że przyświeca im "idea wyższa"-aby otaczajacy nas nasz mały Świat był piekny,harmonijny i aby nasz Dom i Ogród dzięki temu,iż są uporządkowane i piekne były dla nas prawdziwą ostoją -miejscem, gdzie nabieramy codzień sił do zmagań z szarą nieraz codziennością
Pozdrawiam
Gardenarium 14:18, 04 gru 2015

Dokładnie tak trzeba myśleć i odczuwać. Uściski zasyłam

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 14:21, 04 gru 2015

Wianek (prezent od Kasik) zawisł w nowej scenerii

Instagram Ogrodowiska
Rumianka 14:21, 04 gru 2015

W Bukszpanowym jest tak uporządkowana zieleń, że wcale nie widać grudnia...)
Gardenarium 14:21, 04 gru 2015

Wianek (prezent od Kasik) zawisł w nowej scenerii. Być może zmieni miejsce na lepsze

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies