Bukszpany niedługo będą dawać za darmo Albo nie będzie co dawać.. Oczka mi zagrały do cisów bo to alternatywa dla bukszpanów.
A tam morze cisów... po horyzont ... oj .. oj oj... napad na bank i wymieniam wszystkie bukszpany Bez żalu
Pokazuj tylko cisowe wycinanki.. a jet tego tam duuuzo I na zdjęciach nie widać jakie są niektóre wielkie..
I grzybki .. ogólnie nie jestem fanką takich kształtów ale są fajne W tle też cisowe wycinanki
A ten ci mój pasażer.. jedyny co miał kulkę na 3 konarach i jednym pniu /nie wszędzie chodziłam, brak czasu/
Reniu czasem uda się przezimować w gruncie jednoroczne chryzantemy, wszystko zależy od warunków jakie im zapewnimy. Twoje są wysokie ponieważ ich nie przycięłaś, dlatego tak wybujały.
Również przypadły mi do gustu te stokrotkowe, żółte środki z pyłkiem świadczą o tym że długo już nie pociągną.
Fotka była robiona przy dużym zbliżeniu i dlatego tło jest takie rozmyte.Moja też jest jednoroczna...mam ją od Ani Tre i nie mam z nią żadnego doświadczenia.Kwitnie nieprzerwanie cały rok,wytworzyła nasionka,posiałam obok,żeby przypadkiem nie wyplewić,ale czy coś z tego będzie to nie wiem.Ania przywiozła mi w tym roku następne siewki,u niej się wysiewa.Może i ja będę miała swoje...tak bardzo mi się podoba.
Ale śliczne chryzantemy, takich "stokrotkowych" z żółtym środkiem nie widziałam
Ja swoją mini zeszłoroczną przezimowałam w gruncie i teraz mam taką wieelką kulę, zobaczymy czy przetrwa i tę zimę
widok bajkowy Agatko prześliczne kolory .......cudowny busz
a ja zakupiłam dziś kolejnego Klona- Dissectum -właśnie to przebarwienie na pomarańcz mnie urzekło ....mój skalniak się zaklonikował a pojechałam tylko po korę......teraz zastanawiam się co wywalić ,żeby go wkopać
niestety moje klony będą przycinane ,bo nie mam tyle miejsca ,żeby pozwolić wszystkiemu rosnąć jak chcą ...
Mireczko z ręką na sercu mogę potwierdzić że liście grujecznika pachną Jest to bardzo subtelny według mnie miodowy zapach. Aromat wydobył się z żółtych liści przy dużej wilgotności powietrza, w pełnym słońcu już nie pachniały.