Grażynko ,całkiem możliwe ,ze mikołajek zuj zawiązuje nasiona.Mój zwykły tez Jeszcze parę dni go potrzymaj.Albo gałązkę zerwij i niech poleży wyschnie dobrze.
Tak, to przetacznik,kupiony w szkółce 7 lipca po wizycie w ogrodzie u Gosi. był w pąkach i dopiero teraz kwitnie.
Jeżówkę Green Jewel te kupiłam 7 lipa, po tej wizycie u Gosi .
Jeszcze jedna jeżówka a mną chodzi ale nie mogę jest nigdzie znaleźć.A dwie internetowo, jakoś nie chce mi się zamawiać.
Hmm muszę jeszcze raz u ciebie, zobaczy wszystko
Jeżówka NN
Z astrów jesiennych mam srylion siewek i niektóre już zaczynają kwitnąć dobra wiadomość dla tych co dostali ode mnie jest taka, że są w różnych kolorach
Już akacje zakwitają,
Wabiąc pszczoły kwiatem miodnym.
Lato, idzie lato…
Już jaskółki młode mają,
Żółtodzioby wiecznie głodne.
Lato, idzie lato.
Już się kłosy rozhuśtały falą nad polami.
Już się trawy rozśpiewały świerszczy gromadami.
W jasnym niebie śpiewa ptak,
W czystej wodzie pluszcze ryba.
Kiedyś latem było tak, kiedyś latem było tak,
Kiedyś latem było tak…
Dawno chyba…
Już dziewczyny zakwitają,
Przyciągając chłopców tłumy.
Miłość, idzie miłość.
Wnet ich w sobie rozkochają,
Bez pamięci, bez rozumu.
Miłość, idzie miłość.
W Rurze miałam praktyki studenckie, dorabiałam tam też jako kolporter biletów na koncerty. Byłam jednym z pionków przy organizacji Jazzu nad Odrą.
U nas też żar. Dobra pogoda na suszenie pomidorów.
A hortensjom żółkną liście. Warzywnik jako tako się trzyma. Mnóstwo pszczół się uwija przy kwitnącej mięcie.
Ale świetnie rośliny sobie radzą pomimo upału, a teraz zapytam jak Ty się czujesz w tym upale, ja znalazłam sposób na płukanie żwiru...prysznic mam i czysty żwirek
Mnie się też wydawało, że należy ją już wyrwać, bo przekwitła ale potem (po deszczu) jakby na nowo ożyła. X. Karol ma takie zagony szałwii w Sandrigham a ogrodniczka mówi, że ona kwitnie długo (wyczytałam w książce).
Trzeba rozprawić się z różem na tej rabacie (one są z siewu, miały być białe albo żółte).