Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bylinowa łąka 21:23, 29 lip 2018

Do góry
Moje 2 egzemplarze Polar Bear
Pierwszy normalny dla porównania.

Drugi wypuścił dwie rakiety w kosmos, a reszta tycia. Dlaczego? Może go źle przycięłam na wiosnę.

Skoro hortensje, to jeszcze Phantom się pochwalę.

A tu przykład jakie pracowite są mrówki, w krótkim czasie mrowisko wysokie na 40 cm. Mam ich już dość, tyle miejsca mają, a wybierają moje roślinki. No te na zdjęciu, to akurat nie, ale ile było innych, które nie załapały się na zdjęcia.
Podwórkowa rehabilitacja 21:21, 29 lip 2018

Do góry
ryska napisał(a)
Na studni nadal kwieciście.

Czy to Krakowiak? Pięknie wygląda i mnóstwo ma kwiatów.
Działeczka Asi :) 21:20, 29 lip 2018

Do góry
asiak napisał(a)
Mój mąż postanowił wywalić bardzo starą jabłonkę. Daliśmy jej szansę do tego roku. Jak co roku zrzuciła wszystkie jabłka, co do ostatniego. Codziennie zbierałam zgniłki z trawnika. A poza tym wyglądała jak strach na wróble.
Sami zobaczcie...

Już jej nie mamy. Jeszcze jedna czeka na wycięcie taka sama.
Fotki bez jabłonki nie posiadam, bo deszcz przeszkodził

Ogrody się niestety starzeja i trzeba sie niektórych roślin pozbywac , ja tez jestem na etapie pozbywania sie.
Podwórkowa rehabilitacja 21:19, 29 lip 2018

Do góry
Trochę zdjęć z ogródka. Nawet kolorowo, mimo mojej nieobecności. Córcia się postarała
Bylinowa łąka 21:13, 29 lip 2018

Do góry
Jak pięknie komponuje matka natura.

Sadziec purpurowy bardzo mi się podoba. I pomyśleć, że to zaledwie wiosną mikruski sadzone. Natomiast sadziec czekoladowy wcale taki wyrywny nie jest, może potrzebuje więcej czasu na aklimatyzację?

A tu ciekawostka - jaką porę roku teraz mamy? Zdjęcie dzisiejsze.

W ogródku emerytki 21:10, 29 lip 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Witajcie.
Obiecane zdjęcia gór zrobione z okien.
Góry Wałbrzyskie, a dokładniej Truskolas

Pogórze Kaczawskie, a dokładnie Płonina

z drugiej strony domu Pogórze Bolkowskie

ach ach za 2 tygodnie je zobacze

Grazynko zagladam do Ciebie codziennie i cos ni moge nic napisac. Mam nadzieje, ze noga juz wyzdrowiala. Mnie tez takie potwory gryza, ze tydzien spuchnieta jestem.
Migawki z ogródka 21:08, 29 lip 2018

Do góry
Po południu i miłym gościu (macham Kasiu ) jednak wpadłam w chwasty... Wyczyściłam z nich truskawki, skrzynie truskawkowe dookoła i za jeżynami. Poza tym w końcu przycięłam część róż przekwitniętych.
To co do wczoraj

A to przede mną

Wysiały mi się tam pomidorki i już dojrzewają, szkoda mi ich wyrzucić, chyba obrobię dookoła a potem tylko wypełnię dziurę.
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:08, 29 lip 2018

Do góry
asiak napisał(a)
Dorotko, jak zwykle piękne widoczki
Dziękuję Asiu, ja zachwycam się Twoimi rabatkami, więc jest mi miło, że mimo iż masz tak pięknie podoba Ci się u mnie.

Mus owocowy w miejskiej dżungli 21:06, 29 lip 2018

Do góry
Postępy z zakładaniem trawnika na przedogródku są.
Dodałam w końcu obornik granulowany do ziemi. Przekopałam, a na wierzch nasypałam mieszanki ziemi z torfem.
Albo będzie to instrukcja jak zakładać trawnik, albo jak nie zakładać

Chciałam trawnik z rolki, ale M. mnie przekonał, że nie warto. No i zasialiśmy trawę

A po kilku godzinach nie można się było opędzić od wróbli.
No to teraz jest tak:

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:59, 29 lip 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)

Wnuczki są absorbujące ale mam je tak rzadko, że na nos padam ze zmęczenia ale jak wnusia prosi: dziadziusiu bawimy się w potwora? to zaraz je łapię i łaskoczę i zjadam i gonię z radosnym piskiem uciekające a mam ich 5.
Teraz są dwie ale wkrótce trzy dojadą
Takie zabawy dzieci najbardziej lubią i choć udają, że się boją to tylko czekają na tę zabawę.

Bylinowa łąka 20:55, 29 lip 2018

Do góry
W końcu cały weekend spędziłam na działce i w dodatku nie padało, choć mokro było że hej. Chyba w piątek przed przyjazdem mocno polało. W każdym razie nie dało się nic pokopać na rabatach, bo korzenie oblepione gliną. Trochę poplewiłam, co dało się dosięgnąć z brzegu i wsadziłam moje ostatnie zakupy.
Dobrze, że zabrałam ze sobą kosę, to wykosiłam koło domku. Lało się ze mnie, tak było parno.

Widok na łąkę
Widok z tarasu na skarpę. Trochę obgoliłam od dołu tą olchę na pierwszym planie.

I widok na dużą łąkę i jagodnik. Przy najbliższej okazji będę plewić, bo przez cztery tygodnie zarósł straszliwie. Chciałam jeszcze wykosić w środku, ale już paliwa brakło w kosie i kanisterku, a mi też energia się wyczerpała i dlatego na następny raz został.

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:52, 29 lip 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)
No to mam nadzieję na relację z zaplanowanej podróży.

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:46, 29 lip 2018

Do góry
m_gocha napisał(a)
Dorotko! Staram się nadrabiać zaległości na O.
Twój wątek to jeden z tych które zostawiłam na deser Aby spokojnie nasycić oczy
Cudne zestawienia roślin
W tym roku chyba takie wyjątkowo bujne i soczyste i trawniczek niczym dywan
Ciekawa jestem ile masz gatunków kwiatów w swoim ogrodowym raju?
Cudnie
Mój wątek na deser ..... jak to fajnie brzmi. Trawnik wprawdzie odzyskał kolor zielony, ale susza w wielu miejscach uszkodziła go nieodwracalnie. Zrobiłam dosiewkę, ale czy trawka wzejdzie i utrzyma się w takie upały, no nie wiem.
Ile mam gatunków w swoim ogrodzie? to jest niepoliczalne, bo to co było wiosną jest już wycięte, łatwiej wyliczyć czego nie mam niż to co mam

Za miłe słowa bardzo dziękuję i zapraszam częściej.

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:38, 29 lip 2018

Do góry
marba napisał(a)

I ja mam to samo, tylko podwójnie a czasami nawet potrójnie.. No i na dniach przyjdzie na świat czwarte. Mam nadzieję, że jakoś to zniosę.

Fotki z czerwonymi cyniami i jeżówkami powoli przekonują mnie do czerwieni w ogrodzie. Fajnie to wygląda.
Basiu to masz z wnukami niezły kołowrotek. Nawet jak napsocą i wykończą swoim zachowaniem to i tak na pewno jest więcej radosnych chwil
Lubię mocne kolory w ogródku, a cynie to zawsze gwarantują. Mam je w 2 miejscach i u mnie na słońcu liście im mdleją. Musę zawsze pamiętać, żeby je podlać.

Działeczka Asi :) 20:34, 29 lip 2018

Do góry
Mój mąż postanowił wywalić bardzo starą jabłonkę. Daliśmy jej szansę do tego roku. Jak co roku zrzuciła wszystkie jabłka, co do ostatniego. Codziennie zbierałam zgniłki z trawnika. A poza tym wyglądała jak strach na wróble.
Sami zobaczcie...

Już jej nie mamy. Jeszcze jedna czeka na wycięcie taka sama.
Fotki bez jabłonki nie posiadam, bo deszcz przeszkodził

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:30, 29 lip 2018

Do góry
asiak napisał(a)
Lilia drzewiasta ogromna Mam też kilka, ale u mnie pierwszy rok dopiero, wiec małe
U mnie co roku wyższa, w ym roku to ta lilia dopiero przyszalała.

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 20:09, 29 lip 2018

Do góry
magical sapphire ma co roku inne kolory

Leuchtfeuer u mnie. Jednoroczna sadzonka. Mamusie sprzedalam.

Masja m kolory od rozu do fioletu w tym roku.

bloomstar tez zmienia kolorki
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:02, 29 lip 2018

Do góry
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 20:00, 29 lip 2018

Do góry
marcin?To na pewno Leuchtfeuer?Moja ma ogromne, rozowe kwiaty. Nie podoba mi sie.Twoja jest inna. A te czerwone liscie to czesto po prostu stres. Za malo wod, za goraco, zmiany temperatury.

curly sparkly

magical amethyst

magical spapphire

hot red

you and me together
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:56, 29 lip 2018

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies