Justyna .. Ninijszym publicznie ogłaszam ,że Ciem kofffam ... Ty zawsze coś konstruktywnego nie jakieś pierdu , pierdu, tylko od razu buch ..konkrety
Nie ma opcji zrobienia dodatkowej drogi..wkoło pełno maleńkich działeczek, nigdzie drogi dojazdowej nie ma..i nie ma opcji zrobić
Dlatego więc trzeba będzie sprytnie ogarnąć to w ograniczonej ilości przejazdów przez działki sąsiadów( dzikie , zarośnięte)
Możesz sobie kuknąć na mapę satelitarną...pośrodku zdjęcia niebieski punkcik pt elektroniczne biuro rachunkowe to prawie my..działka leci w dół , w stronę ukośnej ulicy , ale do niej nie dochodzi..czyli busz i tyle
Uśmiecham się jeszcze do mojej kroksmii i do Aspirin Rose,chć wolę ją w fazie mniej rozwiniętej ale przez te temperatury róże szybko się rozwijają tak mocno
Magnolia Susan poczuła zew wiosenny i kwitnie drugi raz....po raz pierwszy jej się to u mnie zdarza, wiem że magnolie tak mają ale u mnie jeszcze nigdy tak nie było
No i moje pomidorki koktajlowe -plony będę mierzyć nie w sztukach ale w kilogramach....a to przecież tylko jedna duża donica
Cudowne obrazki, zakochana jestem w hortkach
Kasiu, te miskanty to Variegatus może?
I na ostatniej fotce między hortensjami masz posadzonego derenia?
Pytania no i zachwyt zostawiam.
Bedę szukać nazw lilii i je oznaczać, zakupiłam za radą ogrodowiczanek specjalne opaski do zakładania na roślinki ze stosownym napisem. Zobaczymy czy napisy się utrzymają, do tej pory były z tym kłopoty
zidentyfikowana wcześniej Polar Star, bosko pachnąca
pomidory jakąś zarazę na liściach złapały -powycinałam liście i mam nadzieję ,że zdążą dojrzeć
na dziecięcej bukszpany wyżarte przez ćmę
i parę kadrów z wiśniowej bylinowej
bardzo Wam Wszystkim dziękuję Kochane jesteście ........zaglądam czasem wieczorkiem ,ale z reguły jestem padnięta fizycznie i psychicznie i dlatego nie piszę -brak mi pomysłów i nawet chęci myślenia,ale dzięki Waszym ogródkom i wpisom trochę odrywam się od myślenia .......cóż .....życie
.....ale jakoś trzeba żyć ...
staram się cieszyć każdą chwilą ,gdy jeszcze mogę i mam komu pomóc i po prostu być razem .....teraz mama dostaje kolejną nową chemię .....może chociaż trochę pomoże
Buziaki Wielkie dla Was
pocykałam trochę lipcowych fotek
jak zaczynałam było tak ......(napatoczyło mi się to zdjęcie na pulpicie )
a teraz