Mam nadzieję, że nie zabiłam moich cisów. Będę dużo podlewać, a tak jak mówiłam mam bardzo zasadową wodę, któregoś roku nawet w basenie nam się wapień wytrącił, co nie jest spotykane raczej, żeby ją zakwasić trzeba się postarać
Posadzone 15 cisów i 3 mikrusy hortki, proszę się nie śmiać, wyhodowane z patyczków Dwie jeszcze są w donicach na tarasie dziś już nie ruszałam.
A serbów wyszło mi jak pomierzyłam dokładnie 3 sztuki, nie 5 Nie wiem jak to wcześniej mi wyszło 5
Tak sobie pomyślam że tego cyprysa możnaby ukształtować na walec. Ze studnią by się zgrał i byłoby miejsce dla innych roślinek. Pisałaś że są 2 pnie i to by wcale nie przeszkadzało.
Może tego wiosennego ujęcia tej rabaty nie pokazywałam tu na forum,wydawało mi się takie "gołe" i sama do końca nie byłam przekonana co do kształtu części kamyczkowej.Ale chciałam jak najmniej miejsca zabrać roślinom ,a jednocześnie zmieścić stolik i fotel.Teraz wszystko się rozrosło i zatarło kształty
Mam do was pytanie .
Czy mogę dać teraz domomit pod róże ??
A mączka bazaltowa, jest dobra dla nich ?? Macie może w tej kwestii jakieś doświadczenie ??
Nigdy im tego nie dawałam.dlatego nie wiem . Moze to im pomoże ??
Moje róże duża chorują.chciałabym je jakoś podkurować. ratować.
Rosną w korze,Od siada przy siatce rosną sony.To może też je bardziej zakwaszają ??
czy Dolomit i mączka się ze sobą nie pogryzą ??
Niektóre , ba w większości mają gołe łodyżki.Czasami na czubku jakieś liście i jakieś kwiatki.