Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Zuzka25 09:55, 03 lis 2018

effka napisał(a)

Aaa to są stipy, u mnie zimują, w tym miejscu jeszcze nie zimowały ale na innej rabacie przetrwały już dwie zimy.

ok W tle widać pięknie przebarwionego buka
eVka 11:37, 03 lis 2018

Zuzka25 napisał(a)

ok W tle widać pięknie przebarwionego buka

to dąb błotny Green Pillar, rośnie u mnie dopiero od kilku tygodni polecam, piękne drzewo kolumnowe
HannaR 11:40, 03 lis 2018

effka napisał(a)

Hehe no tak to wyglądało w lecie zeszłego roku, ja teraz patrzę to mi słabo, nie wiem jak daliśmy radę. Kilka miesięcy grzebania i jakoś teraz to wygląda warto było
A tu jeszcze takie coś (czerwiec 2017/listopad 2018)

Jeszcze tylko grill murowany został do odnowienia i muszę go jednak jakimiś wyższymi trawami obsadzić bo razi.

Aż boję się pomyśleć, jak tu będzie za następny rok!
eVka 12:05, 03 lis 2018

HannaR napisał(a)

Aż boję się pomyśleć, jak tu będzie za następny rok!

No cóż, po cichu sobie marzę i planuję wycięcie nowej długiej i wąskiej rabaty w trawniku, żeby stworzyć pokoje ogrodowe. Na razie jest otwarta przestrzeń i chcę to zmienić, żeby stworzyć fajny klimat ogrodowy.
Wiolka5_7 14:58, 03 lis 2018

effka napisał(a)

No cóż, po cichu sobie marzę i planuję wycięcie nowej długiej i wąskiej rabaty w trawniku, żeby stworzyć pokoje ogrodowe. Na razie jest otwarta przestrzeń i chcę to zmienić, żeby stworzyć fajny klimat ogrodowy.

Ależ jestem ciekawa co ci po głowie chodzi ?
Ja też małe zmiany już planuję na rabatach
Anda 15:02, 03 lis 2018

effka napisał(a)

Bardzo dobry pomysł Jestem bardzo ciekawa jego realizacji Wiem że tego nie potrzebujesz, ale jestem za
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
HannaR 15:42, 03 lis 2018

Ja też jestem ZA! Ciekawe co wymyślisz. Masz już jakiś planik?
kasiab 16:20, 03 lis 2018

Nie wierzę że to Twój ogród! To że jestem cichutko nie znaczy że nie oglądam ja przekopuje przód w międzyczasie bo moja dziewczynka wymaga dużo uwagi starsza w sumie też
Pomysł z pokojami pochwalam mało tego sama skrycie marzę żeby stworzyć nieskończony ogród ale na mojej działce będzie ciężko także czekam z niecierpliwością i trzymam kciuki
Magleska 17:25, 03 lis 2018

Ja też planuję drobne zmiany na wiosnę co kilka dni zmienia mi się koncepcja - przez pinterest

Niesamowita zmiana przez rok .........już jest ślicznie ........,a ciekawi mnie co wymyśliłaś nowego pokoiki ogrodowe ? .....

Ślicznie Ewa
eVka 01:22, 04 lis 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Ależ jestem ciekawa co ci po głowie chodzi ?
Ja też małe zmiany już planuję na rabatach

Wiolu naogladalam się przez ten rok wspaniałych ogrodów zarówno na O. jak i w innych miejscach i mój pierwotny projekt ogrodu stworzony w zeszłym roku teraz wydaje się już nieatrakcyjny, płaski, nieciekawy...
Wszystko w zasadzie widać jak na patelni, brak tajemniczości, odkrywania ogrodowych zakątków. Nawet w małym ogrodzie da się to stworzyć. Na dzień dzisiejszy mam jeszcze za mało wiedzy, żeby się uporać z tym zadaniem sama Ale od czego zima i wy jesteście
A co u siebie planujesz zmieniać?

Anda napisał(a)

Bardzo dobry pomysł Jestem bardzo ciekawa jego realizacji Wiem że tego nie potrzebujesz, ale jestem za

Oj będę liczyła na pomoc w doborze roślin, układzie rabaty etc Dziękuję za kibicowanie, człowiek od razu nabiera chęci do działania
HannaR napisał(a)

Ja też jestem ZA! Ciekawe co wymyślisz. Masz już jakiś planik?

Haniu, planów dokładnych jeszcze brak, coś może w przyszłym tygodniu naskrobię i będziemy kombinować
Generalnie chcę podzielić ogród na wnętrza wąska/wąskimi rabatami z drzewami kolumnowymi, może też jakieś kuliste odmiany, bo jeszcze nie mam.