Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:04, 26 lip 2018

Do góry
Taki wakacyjny widoczek z naszej łąki

Zielona przestrzeń 10:59, 26 lip 2018

Do góry
Pracy jest - nie zaprzeczę
Ogólnie to, to koło, kiedyś ma być "dolnym tarasem" wyłożonym kostką lub jakimiś kamiennymi płytami

Różaneczniki - sadzenie i pielęgnacja 10:56, 26 lip 2018

Do góry
Chyba jednak jestem przewrażliwiona . Przyrosty po prostu były trochę jaśniejsze, wszystko jest z nimi w porządku. Nawet kwitnąc zaczęły (pierwszy raz) Pozostaje mi tylko kontrolować ph.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:55, 26 lip 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)[img size=319x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/170/1702252/original.JPG[/img]

Ojej jak pięknie co to za roślinka? Anitko zachwycam się nieustannie Twoim ogrodzie i dodatkami do niego

Edit. Ale zacytowałam chodzi mi o tą roślinkę

Rozpoznawanie odmian róż 10:27, 26 lip 2018

Do góry
LewOgrodowy napisał(a)
Rozpoznaje może ktoś te róże?

Pierwsze zdjęcie zbyt niewyraźne, ale tak samo jak Iwonka obstawiam Lovely Green.
Drugie też wygląda mi na Larissę.
Ogród w remoncie 10:21, 26 lip 2018

Do góry
Pokażę te moje kule thujowe

Na drugim zdjęciu widać jakie są wielkie. Rosną na tej rabacie z niwakiem czyli na drugiej stronie frontowej i blokują mi tam pracę.

A tu to co po drugiej stronie wjazdu.

Te tujki w rzędzie chciałabym przesunąć dalej od wjazdu,nie wszystkie zostaną bo tam mix gatunków jest. Myślę nawet czy na razie nie wsadzić szmaragdów po całości tylko Tak że trzy metry za nimi. Jak szmaragdy urosną wyciepałabym ten zmiksowany szpaler
Miejski ogród w wersji mini 10:12, 26 lip 2018

Do góry
kaz742011 napisał(a)
A tak przedstawia się prognoza na najbliższe dni

jejku przykro, no ale w końcu musi wyjść słońce!!!
Gunnera - parzeplin 10:12, 26 lip 2018

Do góry
AniazUroczyska napisał(a)
W poprzednim poście zamiast zdjęcia mojej ziemi liściowej ukazała się ponownie Twoja śliczna smoczyca( widać lubi być prezentowana). Naprawiam błąd i pokazuję to, co mam na działce( sprawdzałam, w lesie- takie samo).

- w lesie obok- takie samo).

Aniu możesz spokojnie tej próchnicy z liśćmi dodać bo one rozkładając się będą dodatkowym pożywieniem. Ja wiosną robię tak :
rozkładam warstwami pod rośliną w dużym promieniu dookoła czarnoziem z worka, na to część liści z jesieni ( którymi była zasypana na zimę)
na to obornik koński kompostowany przez rok w worku lub o połowę mniej świeżego( jak nie mam takiego przekompostowanego)
na to własny kompost, w sezonie potem nic już nie dostaje oprócz gnojówki z pokrzyw;

Co do nawożenia, może mieli na myśli, żeby sztucznymi nie nawozić.
Ona tego nie lubi, często brązowieją końce liści po takim nawiezieniu i zasychają.

Granulowany pewnie może być , tylko nie umiem powiedzieć ile takiego dać, bo nie wiem czy on nie mocniejszy od takiego przekompostowanego.
Masz glebę piaszczystą, obornik od rolnika, taki ze słomą poprawiłby bardzo strukturę gleby. Gdybyś przekompostowany dostała to nawet ze dwie taczki w dół do wymieszania z piachem bym dała tylko pamiętaj szeroko.
gunnera w ciągu sezonu potrafi podwoić lub potroić swoja wielkość, a liście nie tylko w górę rosną, ale i na boki
Za drzwiami do ogrodu... 09:58, 26 lip 2018

Do góry
Basiu, Aniu, Jolanko dziękuję za życzenia i mocno ściskam
Zapraszam na kawę w ogródku

Małymi kroczkami do celu... 09:54, 26 lip 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)

Paulina, mam prośbę - pokazałabyś tą rabatę z hakuro od przodu? Szukam inspiracji czym podsadzić swoją hakuro .

Kasiu mówisz i masz zdjęcie sprzed kilku minut

Ja hakuro mam podsadzoną vanilkami, rozchodnikami, są tam jeszcze z tyłu dwie rozplenice i miskanty zebrinus, także dosyć gęsto wszystko obsadzone
Ogród Cioci cz. 3 09:39, 26 lip 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Ogrody na żywo są zupełnie inne niż nam się zwykle wydaje.Potem zupełnie inaczej ogląda się fotki. Już wiadomo co i gdzie

Nigdy fota nie odda tego co w realu. Jak obchodze swoj ogrod po przyjezdzie mam swoja sciezke ogladanie trwa i trwa. Ogrod trzeba widziec w calosci.

Malgosiu masz wszedzie piekne zakatki. Na drzewie to zolte to pnacze czy krzaczek na tle pnia.

Wycieczki udane bo w patze z natura.
Miejski ogród w wersji mini 09:25, 26 lip 2018

Do góry
A tak przedstawia się prognoza na najbliższe dni

Ogród Cioci cz. 3 09:22, 26 lip 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Basiu mam nadzieję że kiedyś się i my spotkamy

Gosiu Ja też mam taka nadzieję Byłoby suuuper :
Pozdrawiam.
Kiedyś będzie tu ogród 09:21, 26 lip 2018

Do góry
Dużo zdrowia i uśmiechu na każdy dzień!
Ogród Małej Mi 2017 09:14, 26 lip 2018

Do góry
Ania wszystkiego naj, naj z okazji imienin życzę.
Kwiatuchy zostawiam .

Bylinowa łąka 09:11, 26 lip 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Miskant Memory 2 szt. Jeden miał być dla mamy, ale się rozmyśliła, więc pojedą do mnie oba.

A tu krwiściągi ze szkółki Kasi i Tomka z Radkowa. Ten niższy jest biały i kwitnie teraz, a ten wyższy różowy i w pąkach na razie. Spodobał mi się tam jeszcze krwiściąg taki bordowy, wysoki na 2 metry, z kwiatostanami jak krwiściąg lekarski, ale to byłaby już przesada, żeby ładować się z nim do pociągu.

A to ja w drodze do Radkowa. Za mną w oddali Szczeliniec.

Gosiu piekne widoki łaki. Piszesz ze kwitnje dzika marchew u mnie na pobliskiej lace pelno tego warzywa nawet mialam zrobic fote pozniej zapomnialam. Wyglada jak latajacy bialy dywan.

Kupilam tez w tym roku trawe memory to wysoka trawa bardzo silna z bialymi wiechami nie byla tak bujna jak u ciebie. Ale bardzo ladnie rosnie juz potrzebuje dosyc duzo wody wiec okryj ja oby przy niej ziemia nie wysychala.

Zobacze czy tak ladnie bedzie wygladala jak na obrazkach to przeciez hit zeszłego roku na targach w Wawie.

Widze, ze. Polatalas trocbe po gorach. Gory stolowe przepiekne bylam kilka razy ale bardzo bardzo temu. Namawiam eMa aby tam pojechac, ale on wygod y. Namiot to nje dla niego w schroniska tez. Tylko hotele i to z gwiazdkami mowi mosi wypoczac a nie cialo katowac.

Pozdrawiam

Sezon 2017 u Hanusi 08:21, 26 lip 2018

Do góry
Jak tu nie lecieć myślami do naszej Hanusi Zdrowia pomyślności i weny do pisania wierszyków. Bądż zawsze radosna i szczęśliwa .
Moja działka na Dębowym Lesie 07:50, 26 lip 2018

Do góry
Basiu , Zojeczko wielkie dzięki kochane.
Buziaczki przesyłam i kwiatki dla was
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 07:47, 26 lip 2018

Do góry
Aniu, wszystkiego naj,najlepszego !
dużo radości życiowej i ogrodowej oczywiście ;:196 ;:196

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies