Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:50, 12 wrz 2018

Do góry
Agania napisał(a)

Świetny ten nowy pokoik, a nowoczesny stolik z lampą fajnie przełamuje róż. Z takim widokiem nic tylko na podłodze leżeć i odpoczywać

Agania napisał(a)
Moja hortenstrada

HORTENSTRADA - strzał w dziesiątkę z tą nazwą Twoja już mocno zagęszczona, moja ma 2 miesiące, ale będę ją widzieć z okna w kuchni i to mnie cieszy najbardziej w tym moim paskudnym ostatnio ogrodzie.

Agania napisał(a)
Pole popisu dla kocich manewrów

Ale wyrósł, piękny kociak To on ma taki czarny nosek?

Ogród z rzeźbą 07:49, 12 wrz 2018

Do góry
Zana napisał(a)
Kurcze, miałam Wasze wątki poodwiedzać, ale się zapatrzyłam na film w tv.

To ja się tu położę i poleżę sobie...
I pośpię jeszcze troszkę... hmmm...
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:42, 12 wrz 2018

Do góry
admete napisał(a)

przed

po wyjęciu rozchodników i przesunięciu liatr i floksow i z 3 blueforyou

Teraz nabrałam ochoty! W weekend biorę się za zrywanie darni i rozsadzanie rozchodników w dolnej części ogrodu
Jeszcze rozplenice muszę przesadzić. Ehh...
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 07:37, 12 wrz 2018

Do góry
Anitka napisał(a)
I zobaczymy jak to będzie jak się rozrośnie.

Świetnie rozplanowałaś tę rabatę. Podobają mi się bardzo te trójki sadzone rzędami. Może to będzie jakiś pomysł na moje puste nadal obrzeże z przodu działki
Ta żółta trawka to turzyca? Piszesz o rozplenicy a ta wygląda podobnie jak moja turzyca everillo. To jedyny carex, który w końcu dobrze u mnie rośnie. Śliczny jest też wilczomlecz, nie znałam takiej odmiany, chociaż nie wiem, czy przypadkiem w ogrodzie Łobzów nie widziałam, tyle tam sadzonek, że można przegapić.
Podsumowując, jestem zauroczona tym kącikiem, kilka roślin więcej a taka zmiana Pamiętam dobrze to miejsce, będzie super jak się roślinki rozrosną a nie są jakieś wysokie więc nie przytłumią koła.

Anitka napisał(a)

Anitko jesteś naszą wiankową mistrzynią i wielką inspiracją. Ja w końcu dojrzałam do decyzji o pomalowaniu drzwi wejściowych na jakże oryginalny kolor... biały Na obecnym brązie tylko jasny wianek wyglądał dobrze, a wszystkie inne które wieszałam ginęły w ciemnicy.

Anitka napisał(a)

Śliczna kompozycja w moich ulubionych kolorach Dobrze, że udało ci się pogonić ćmę, te bukszpany to twój znak firmowy i tak ma pozostać!!! Chociaż dotarłam do fotek z rakietą "tenisową", jesteś świetnym graczem
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 07:35, 12 wrz 2018

Do góry
Witam Wszystkich serdecznie,

To mój pierwszy wpis, chociaż forum przeglądam już od jakiegoś czasu. Właśnie jestem z ogrodnikiem na etapie kończenia ogrodu i w związku z tym pojawiło mi się kilka pytań. Bardzo proszę o Wasze pilne wsparcie.

1) Na zdjęciach widać zasiany wczoraj trawnik (niestety z "ręki"). Wydaje mi się, że jednak dość mocno nierównomiernie.

2) Trawnik był kilkukrotnie wałowany i grabiony ale pozostały na nim dość wyraźne ślady grabi, w których moim zdaniem zbiera się więcej nasion

3) Przy zraszaczach (MP Rotator Hunter) pojawiły się takie otoczki

4) No i trochę może z innej beczki ale zraszacze zasięgiem jak widać sięgają część roślin na rabacie.

To mój pierwszy trawnik w życiu więc potrzebuję Waszego opinii. Co o tym sądzicie i czy coś trzeba/można z tym zrobić?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelką pomoc
Moja działka na Dębowym Lesie 07:26, 12 wrz 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
O matko takie zdjęcia z rana to ja lubię co prawda pająk zbytnio nie jest urodziwy, ale za to na zdjęciach wyszedł całkiem uroczo

Bukiecik łąkowy śliczny, no i pozostałe widoki mmm....pięknie

Miłego dnia Aniu

Paulinko, dziękuję.
Z pająkami się oswoiłam, przez ten ogród.Wszystko w zbliżeniu dla mnie wygląda ciekawiej .
Bukiecik taki prosty. naturalny.
Dziękuję za dobre słowa.Aż mi milej
ale takie też lubię.

Hortensja Bobo po lewej

Wśród brzóz i dębów 07:17, 12 wrz 2018

Do góry
marba napisał(a)

Dziękuję, Aniu, za dobrą wiadomość, przynajmniej dla ptaków. Chociaż, gdyby była dla nich trująca to pewnie same by jej nie ruszyły. Natura mądra jest.

Pozdrawiam niedzielnie.

Bardzo podoba mi się ten twój dzban.
Przed domem za tujami masz duuuużo miejsca może powstać fantastyczna rabata z roślinami i kolorami
Zima długa do wiosny coś wymyślisz
Moja działka na Dębowym Lesie 07:14, 12 wrz 2018

Do góry
marba napisał(a)
Aniu, te Twoje róże budzą mój zachwyt, zazdrość i pożądanie.

Moje róże w większości chorują.
Bidki.A te tzydzieści parę sztuk, nie wiele jest pięknych.I nie wiele jest godnych pokazywania.
A a niektórym liście plamiste, albo zleciały i łodyżki puste.
I niektóre kwitną .To kwiat jeszcze można pokazać.

Hosty się zmieniają

Są takie przypalone upałami

I takie.Wszystko zależy od miejsca na którym rosną i od odmiany też
Lawendowy zawrót głowy 06:33, 12 wrz 2018

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Fido sprzed chwili dla Ciebie buziak

Prawie jak Nigel albo odwrotnie

Słodziak
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:29, 12 wrz 2018

Do góry
Kasiu Ewelinko dziękuję za odpowiedź
Ciachnę je ale już chyba faktycznie w przyszłym roku.
Raz mam za dużo innej roboty dwa jak piszecie już na to za późno

ja dalej działam ostro

Wczoraj skończyłam mini rewolucję na niebieskiej - która w ogóle nie była w planach hahahahahaha, potem poprzesadzałam byliny na drugiej części burgundowej wykopałam 3 doły pod kolejne blue for u.

Potem wykopałam wielki dół pod klona na trzcinnikowej, nie wiem jak ale jakoś wtachałam go na połozone bokiem taczki, a potem wytargałam z donicy i do dołu

Jak zaczęłam wyciągać blue foru spod siatki stwierdziłam że 3 falstafy które rosły z nimi też wyciagnę - wykopałam 5 dołów na nowej różance dla nich, dodam że u mnie w glince to nie lada wyczyn

Już nie miałam czasu na wyciąganie róż i tak sobie plewiąc przy nich żeby mieć je już później przygotowane do wyciągnięcia dumałam co tam zrobię.......i niechcący wymyśliłam sobie praktycznie całe przekopywanie tej rabaty

artemis które planowo miały iść w doły po bluefor u pójdą inaczej w rzędzie co się wiąże z 10 nowymi dołami pod nie hahahahahaha
mam tam kilka host które rosą tak niefortunnie że żeby posadzić artemis muszę prawie wszystkie poprzesuwać. Mam jeszcze sadzonki hameln więc one pójdą łukiem za żywopłocikiem z bukszpanu, za nimi białe jezówki z żółtej i gdzieniegdzie dosadzę jeszcze buchanani - taki plan który zajmie mi pewnie cały dzień

ciekawa jestem co wyjdzie jeszcze podczas tych wykopalisk

miłego dnia wszystkim życze
Pszczelarnia 00:28, 12 wrz 2018

Do góry
CD nastąpi:

Pszczelarnia 00:25, 12 wrz 2018

Do góry
I ta rabata, to już kreacja ogrodowa absolutnie zaskakująca (nie potrafiłam jej zrobić dobrych zdjęć), jakby Albrecht Ziburski - jak sam o sobie mówi - właściciel wiejskiego ogrodu - chciał pokazać, czym jest sztuka ogrodowa i jak bardzo potrafi budować określone nastroje roślinami.

Moja działka na Dębowym Lesie 00:22, 12 wrz 2018

Do góry
Aniu z Rozarii myślę nad tymi różyczkami
AMBER QUEEN
ALBERICH
LOVELY FAIRY
BARBARA
Elmshorn
A nie wiesz czasem czy tej Barbary nie ma czasem Bogusia?
Chodzi mi o tę różę z jej ogrodu, czy to nie Barbara, a może wiesz jaka?

Chciałabym jeszcze Sommerwind ale jest u Hyż...
Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:14, 12 wrz 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

A co to takie fajne piętrowe?
Pszczelarnia 00:08, 12 wrz 2018

Do góry
Ogrodowy amfiteatr, bardzo spektakularny

Pszczelarnia 00:00, 12 wrz 2018

Do góry
Wchodzę w ogród leśny, wiadomo bijący wiosennym sercem:

Bukszpany jak kamienne przęsła mostu

Jest i drewniany most

I miejsce na naturalne aranżacje

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:57, 11 wrz 2018

Do góry
[/img]

i widać jaka trawa na tym mule się odbudowała, tuż po koszeniu fotka, gęsty zielony dywan, chyba najładniejsza w tym roku, ale rośnie w oczach

Czasami to co w danej chwili nas przytłacza i przeraża okazuje się zbawienne w innych aspektach życia Dla starożytnych Egipcjan wylewanie Nilu było błogosławieństwem. Doznałaś ( tak trochę) tego samego
Za drzwiami do ogrodu... 23:56, 11 wrz 2018

Do góry
Aniu jak myślisz ,to może być ten liliowiec Stella, czy jakiś inny.Może od Ciebie go dostałam , czy od którejś z dziewczyn?
Posadziłam go tam tymczasowo i może tam już zostanie?

Pszczelarnia 23:52, 11 wrz 2018

Do góry
Z tego miejsca można zobaczyć co jest poza "ogrodzoną" częścią ogrodu.

I zaskakująco posadzone magnolie - jak wierzby nad rowem

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:44, 11 wrz 2018

Do góry
Zana napisał(a)

Aj jak ślicznie

Wianek utkałaś piękny, tylko taki....jesienny. I wszystkie aranżacje bardzo piękne, a już ta "w pięć minut, co tam było pod reka" to mnie podłamała, bo ja bym musiała dumać ze trzy dni, żeby to wydumać!

Mam nadzieje, że tak ślicznie już pozostanie
Tak, taki jesienny wyszedł Zrobić inny ?
A ja ze trzy lata bym musiała uczyć się zdjęcia robić, żeby takie jak ty robić. Ale nie jestem przekonana czy do twojej perfekcji bym doszła

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies