Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

LeŚnicZaNka 23:45, 19 lip 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)

Piękne róże - jaka to odmiana? Brakuje mi o takim kolorze róż w ogrodzie
Ogród Małej Mi 2017 23:43, 19 lip 2018

Do góry
bacowa napisał(a)

No tyko mi nie mów że rutewka już kwitnie.

Już przekwita Pierwsze płatki lecą

Moja działka na Dębowym Lesie 23:42, 19 lip 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Aniu, dzięki jak przestanie jutro padać, zetnę lilie, to co zostanie nie będzie widoczne, bo posadziłam przed nimi kosmosy i zaczęły kwitnąć tam dzielżany jesienne.
W poście z 20:55 na ostatnim zdjęciu po prawej stronie z tyłu masz krzew o ciekawym kształcie liści, co to?

Ja zcinam na bieżąco, te które już przekwitają .
Chyba chodzi ci o hortensje Debolitną.
W tym roku poskąpiła kwitnienia.Ze 2 kwiatki tylko ma.Ale i tak ładna jest z samego krzaczka.Ten krzak ma chyba ze 3 czy 4 latka.Rośnie szybko.Liście duże.Jesienią się ładnie wybarwiają

Tak kwitła w ubiegłym roku

Ogród Małej Mi 2017 23:41, 19 lip 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
az Wam zazdroszcze tego deszczu, u mnie wprawdzie popadalo ale to ciagle kropla w morzu potrzeb. mam znajomego, ktory pracuje w wydziale rolictwa i mowi, ze wg ich obliczen w naszym powiecie brakuje 150 litrow wody o tyle za malo w tym roku napadalo. Jest juz lepiej jak w czerwcu ale ciagle malo.

Jezowki masz piekne i mimo, ze malo czasu na ogrod masz to on broni sie jak moze i ciagle ladnie wyglada jeden z piekniejszych na ogrodowisku

Niestety zapuszczony Poszłam wczoraj popołudniu pogrzebać. bo od maja praktycznie nic nie robione.. coś tam z różami w czerwcu cięłam. Ręce opadają bo nie wiadomo w co włożyć najpierw..

A z deszczem jest tak że co jakiś czas chlapie, zleje, ale to nie nawilży ziemi jak trzeba, bo na środku grzęzawisko, a pod krzewami sucho

Pogoda do bani i pożytku z tego deszcz niewiele.. trawnik nie koszony drugi tydzień.. porażka.

Ogród Małej Mi 2017 23:41, 19 lip 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A pod krzakami sucho

No tyko mi nie mów że rutewka już kwitnie.
Ogród Małej Mi 2017 23:38, 19 lip 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Ania, pokazalabys jeszcze ta jezowke co mi się podobała... to rapsberry ? Bo jak ktoś pokazuje to inaczej jakoś wyglada...nie widać kolorów kilku

Jutr zrobię lepsze foto

A to inne dla Ciebie
Ogród Małej Mi 2017 23:36, 19 lip 2018

Do góry
kaz742011 napisał(a)
Cudne te łany jeżówek. Kupiłam sobie kolejną odmianę ale nie mam kiedy wsadzić. Przez to że ciągle leje ziemię mam tak nasiąknietą że wczoraj kopiąc dołki pod trawy nie mogłam unieść łopaty, taka ciężka była.

A pod krzakami sucho

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:35, 19 lip 2018

Do góry
mira napisał(a)

Cóż za opowieść,historia, jakie piękne kadry z ogrodu, ile radości w tym wszystkim...Dobrze wrócić z pracy późnym wieczorem i poczytać do snu... Będę czekać na odcinek, bo jestem przekonana, że inaczej być nie może
Śliczny liliowiec...
Dwa ogrody 23:35, 19 lip 2018

Do góry
GorAna napisał(a)
Ach te Twoje rabaty i ogrodowa biżuteria....

Pozdrawiam Mariolu

Aniu, nasze rabaty i nasza biżuteria
bardzo lubię ten pięciornik

Ogródek Iwony II 23:33, 19 lip 2018

Do góry
Dziewczyny, na resztę odpiszę jutro.
Potrzebuję ciut czasu, aby rozwinąć temat, bo się lekki bałagan zrobił, a zwad tutaj nie chcę.
Teraz pora spać. Miłych, pięknych snów. Dobranoc.

Bylinowa łąka 23:32, 19 lip 2018

Do góry

Rany jaki cudny... chcę takiego...

Super Gosiu wycieczkę miałaś.
Dwa ogrody 23:31, 19 lip 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
Uwielbiam takie wypasione kwiatowe rabaty, cudnie Mariolko skomponowałaś! 12 m x 3 m niezły kawałek

delikatniej w takim razie
Bylinowa łąka 23:27, 19 lip 2018

Do góry
Parę fotek z ogrodu Kasi i Tomka

Dwa ogrody 23:27, 19 lip 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A wiesz ze mi aminek teraz się pojawił. Po 4 miesiącach.... z 10 paczek i tych od Ciebie wypatrzyłam może z 4 „koperki”. Ale kwitnienia to u nich nie widać

Zakwitną, ale tak mało wzeszło? Chociaż i u mnie nadmiaru to nie ma, bo liczyłam na siewki, a wysiewane wiosną doniczkowe to pomyłka zamiast orlai, zastanawiałam się, czy w ogóle je sadzić

Ogródkowe perypetie:) 23:23, 19 lip 2018

Do góry
abiko napisał(a)

Matko nikt o 23 po ogrodzie z blendą nie chodzi

Aga mam obawy, że może to być zaraza ziemniaczana
https://pl.wikipedia.org/wiki/Zaraza_ziemniaka
Jak będziesz worek targać postaraj się by ziemniaczki nie dotknęły części nadziemnych to będą zdrowiutkie, a liście i łodygi spakuj od razu do wora ze śmieciami, żeby Ci na pomidory nie przeszło.
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 23:19, 19 lip 2018

Do góry
Co to za iglak za tym świerkiem kłującym ?
Bylinowa łąka 23:18, 19 lip 2018

Do góry
Ewo, Ewo i Ewo Dotychczas bardzo mało widziałam takich ogrodów. Wrażenia niesamowite. Może dobrze, że nie byliśmy autem, bo musiałam się mocno ograniczyć w wyborze chciejstw. Reszta zakupów już u Pana Bylinowego była, na miejscu w Rzeszowie.

Wacku i Grześku. Szczeliniec zwiedzałam kilka lat temu. W tym roku chodziliśmy po Rudawach Janowickich. Trasy łatwe i niedługie, bo dłuuuga przerwa w takim chodzeniu była.

Ruiny zamku Bolczów

Potężne lipy przy schronisku Szwajcarka

Widok z Sokolika

Muzeum Miniatur Zabytków Dolnego Śląska w Kowarach

Ogrodowe marzenie Mrokasi 23:17, 19 lip 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Dziewczyny, przyszło mi do głowy by może wywalić żółtą pęcherznicę a w jej miejsce wsadzić coś innego. Tylko nie mam pomysłu co . Bo to musi być jakiś wysoki krzew ewentualnie małe, nisko rozgałęzione drzewko, ale takie max do 3-4 metrów, raczej kolumnowe w pokroju. Nie żółte. Najchętniej to bym tam wsadziła krzaczastego grujecznika ale one rosną dużo większe... Patrzyłam dziś na derenie kwieciste ale też do 8 metrów rosną... Macie jakieś pomysły?
Chodzi o róg tej rabaty:

Patrząc z perspektywy (dla mnie też nowej ) przypomniała mi się dewiza Andżeli. Trawy nadają rabatom lekkości.
Wysoką trawę bym tam dała.
Nie wiem, co u Ciebie dobrze rośnie, ale u mnie w rogu brzozowej rośnie miskant giganteus i teraz bardzo ładnie góruje nad całością.
Ja nie jetem zwolennikiem bordowych drzew na zielonych rabatach. A takze wciskaniu drzew w róg tuji. ALe to tylko mój gust i nie chcę narzucać.

Inną opcją może być duża biała hortensja. Bo ta obok to chyba niska.

Generalnie nie myślałaś o rozjaśnieniu tej rabaty?

P.S.
...hakuro nie kazali Ci wywalić?
Moja działka na Dębowym Lesie 23:17, 19 lip 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
ale lilie dorodne piekne kolory i znowu te trawy obłęd

Kasieńko, dziękuję

Dwa ogrody 23:16, 19 lip 2018

Do góry
Zana napisał(a)
Mariola, nie szukaj, taka informacja mi wystarczy

Prześliczna ta rabata z hostami. Ja na punkcie host to mam skrzywienie.

O, dzięki, trochę na tej rabacie zmian będzie ( zmieniły się warunki świetlne) balia host miniaturowych i średnich czeka na wysadzenie jesienią do gruntu. U Ciebie kompozycja z host jest niezwykła

Zakwitły dwie! sztuki z kupowanych wiosną cebulek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies