Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród niby nowoczesny ale... 21:14, 14 mar 2014

Do góry
No i gdzie te gabiony? To ja się loguję natychmiast po przekroczeniu granicy a tu doopa
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:00, 13 mar 2014

Do góry
Haniu, Aniu i Madżenka.. ogród trzeba kochać, jaki by nie był.... to było na początku.. potem odkryłam forum i cudne ogrody... i złapałam doła.. w który wpadałam i wyłaziłam, wpadałam i wyłaziłam...
Dziś stwierdziłam już tak na 100%, że lubię to co mam.... bo tak jak pisze Ania.. mój ogród tętni życiem... nie strach wdepnąć w rabaty i położyć się na trawie, że coś sie popsuje i zburzy harmonie.. bo on się i tak obroni.. obrania sie przed moim częstym brakiem czasu .. potrafię przez miesiąc nie zrobić niczego.. dosłownie, łącznie z podlewaniem.. a i tak ma zawsze coś do zaoferowania... pies łazi po rabatach i kopie tu i tam... a ogród trwa i ciągle czymś zaskakuje... a jednocześnie nei sprawia wrażenia, że jak coś zrobię nie tak to zaburzę harmonię.. wprowadzę dysonans, bo jakaś bylina głupio posadzona jest nie z tego kompletu..
Czytam częste dylematy dziewczyn.. i są one mi obce.... ale ogród odzwierciedla charakter ogrodnika.. i chyba mam coś co pokazuje moja duszę.. każdy fragment ogrodu jest inny... i nie drażni mnie to.. że nie ma spójności.. bo spójność jest w tej różnorodności
Kopie dziś te moje rabaty.. a synuś sie śmieje, że za rok będzie tu, potem tu .. a potem aż tu rabata
Śmieją sie moje chłopaki ze mnie, ale widzę , że też lubią ogród.. i lubią zajrzeć tu i tam... bo co dziennie tu i tam jest inne Tu są same niespodzianki
Oj teraz ja sie rozpisałam.... ale jak widziałam wszędzie kolorowo.. gdzie nie spojrzałam.. foto tego nie dodaje.. ale byłam dumna z mego ogrodu
Krokusy zeszłoroczne zaczynają swój koncert.. na foto nie widać.... ale jak sie stoi w realu to widać

To widać.....

Zakole coraz kolorowsze... i różnica pomiędzy botanicznymi a wielkokwiatowymi

I strażnik krokusów

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:44, 13 mar 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Aniu, maksyma do stosowania u każdego ogrodnika. Twój ogród lubię tak jak swój!

Kochajcie swoje ogrody!
Te co Wam się podobają mogą wyjść z mody, a Wasz za każdym nowym sezonowym otwarciem będzie inny i na pewno ładniejszy niż zeszłego roku.

Haniu Ja sobie dzisiaj dokładnie tak pomyślałam o swoim ogrodzie - że go mam... do kochania i do tego żeby mi pomagał przetrwać smutki i trudności, żeby cieszył każdego dnia na różne sposoby - choćby tylko dlatego że jest Ja z kolei nie mam tyle życiowej werwy co inni - jak chociażby rzeczona Mała_MI nasz kochany Anek - i nie potrafię połączyć i pracy, i rodziny i tego co chciałabym w ogrodzie zrobić i braku czasu na to żeby wszystko było takie jakbym chciała I, przyznaję, że mnie to wkurzało, dlatego właśnie przemianowałam ogród z obowiązku na przyjemność i coś do lubienia Chociaż daleko mu do ogrodów forumowych i jest pusty w porównaniu z waszymi to i tak go lubię i jeśli chociaż sobie jedną rabatę sezonowo zrobię to i tak mnie to będzie cieszyć. Alem się rozgadała - sorry Anek że u Ciebie tak.

A Madżenka ma rację jak najbardziej - we dwie Ciem obijemy Ja co prawda nie dwa lata ale rok bywam u Ciebie - i chocbym miała nigdzie nie wejść to u Ciebie staram sie być... Chyba właśnie dlatego, że Twój ogród tętni życiem... i to jest w nim najpiękniejsze... ŻYJE... na całego... i to jest świetne. I jestem u Ciebie bo Cię podziwiam za energię i ogrom pracy którą potrafisz włożyć w ogród... Ot tak "mimo woli" chociaż to przecież ciężka praca. Te ruchy z flanki na flankę... masę pracy, masę zmian... Bo to kochasz i to mnie przyciąga do Twojego ogrodu... Dobra, dobra... już se idem już nic nie gadam Buziole zostawiam :*
Rododendronowy ogród II. 21:11, 13 mar 2014

Do góry
Bogdziu cmokam bardzo mocno imienionowo.
I uciekam juz z forum, bo mnie M obije w weekend nadrobie zaległości u Ciebie
Ogród cioci 21:10, 13 mar 2014

Do góry
Malgosiu mam straszne zaległości urlopowe u Ciebie. Nadrobię w weekend, ale czytam że nadal chora jesteś? Buuuuuu
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:08, 13 mar 2014

Do góry
A spróbuj jeszcze jedno brzydkie słowo rzec o swoim ogrodzie to obiję!!! Przez dwa lata siedzę u Ciebie codziennie w ogrodzie i uważam, ze jest piękny , róznorodny i energetyczny jak właścicielka. Zaraziłaś cale forum krokusami i iryskami, potwm wrzosami a podjerzewam, że nastepny rok to bedzie rok różany

Spadam bo mnie M za brak programu naprawczego w czasie urlopu obije !!!!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:00, 13 mar 2014

Do góry
Ana stokrotki cuuuuuuudne!!! W Twoim ulubionym stokrotkowym kolorze.
Mój trawnik tak samo wyglądał, liczę jednak, że już teraz będzie lepiej się preznetował. Mojemu sypnęłam po wertykulacji nawóz i podlałam go.
Jak sadzić róże? 20:54, 13 mar 2014

Do góry
Moje róże rosną nawet w glinie zmieszanej z piaskiem. Jesli nie mam piasku mieszam glinę z torfem odkwaszonym. Ważne aby rosły w słońcu i przewiewnym miejscu. Najchętniej sadzę róże z doniczek, jakoś takie mi nigdy nie wypadły w przeciwieństwie do róż z nagim korzeniem.
Nigdy nie stsosowałam obornika, nawoże 3 razy w sezonie nawozem do róż i są co roku piekne, dwie najokazalsze przeprowadziły się ze mną z pozredniego ogrodu i nadal cudownie kwitną, mimo,ze przez rok czekały na docelowe miejsce w donicach.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:48, 13 mar 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Marzenko pytałaś o lawendę i wrzośce u sąsiadki. Więc tak, ziemia tam jest słabo kwaśna dlatego wrzosy padły a tylko wrzośce przetrwały. Wrzośce dostają nawóz do kwaśnych a lawenda nie.
Więcej nic nie robi

Czyli skoncentruję sie na wrzoscach, jakoś przez tyle lat nie dochowalam sie wrzosów... Zawsze albo ususzę albo umierają z niewiadomego powodu....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:48, 13 mar 2014

Do góry
Iza, Sebek, Nikita, Juzia, Ewy Gusiarz, Aika, Kondzio dzieki, ze zagladacie. Obiecuję rewizyty dopiero w weekend bo teraz mam lekki szlaban na forum od M mam się urlopować na calego
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:45, 13 mar 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)

Też zakupiłam sobie te szablony z Tchibo, ale nigdy ich nie używałam kulki mam większe niż ten szablon

Aga mam kilka dużych kul, dla ktorych szablonów nie ma zrobie kartonowe, bo mi po kilku latach lekko jajkowE się kule zrobiły.... Obiecuję fotorelacje
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:43, 13 mar 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)
a ja się nadal "zaoruję" i na tygodniowy urlop widzenia nie ma
macham z Wilczej Marzenko,
Ewa

Ewo wiesz, ze to Twój wybór ? bo ja mam tego pelną świadomosć, typowy objaw pracoholika, nigdy nie ma czasu na urlop
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:42, 13 mar 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Marzena, pisałaś kiedyś że wertykulujecie trawniki nie tylko wczesną wiosną. My to właśnie zrobiliśmy w poniedziałek, ale po poprzednim bardzo deszczowym lecie, jest bardzo dużo mchu i zabieg trzeba będzie powtórzyć. Kiedy to zrobić, żeby nie zaszkodzić trawie, bo czekanie do końca sierpnia, początku września spowoduje że znowu się wszystkiego nie wybierze.

Gabi ja bym zrobiła porządną wertykulację wiosnenna. Moj trawnik ma juź jedną (w poprzednią sobote za sobą) , kolejna pewnie go czeka za kolejne dwa tygodnie. Zobaczymy jak teraz po nawożeniu i podlaniu będzie wygladal. M nie mógł sie pozbyć całego siana..... Zaorał się sam z wertykulatorem...
Jesli będzie sucho to powtórzymy zabieg. Obserowoałam jak sąsiedzi wykonywali wertykulację w weekend majowy i też jej to służyło. Myśle że tylko lato nie jest na to odpowiednim momentem. Czeka nas jeszcze areacja, bo gliniasta gelba jest bardzo zbita, przydłoby się jeszcze piaskowanie... Dobrze, że mam tylko 90m2 trawnika, bo roboty na takiej glebie przy nim jest masa
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:38, 13 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a ja sobie myśle co TY robisz na forum o tej porze????? i czytam że tyramisiasz na urlopie

Ostatnio mialam urlop tygodniowy w czerwcu 2013.... Zaorałam się w pracy i powiedziałam basta! Odpoczywam za dużo zmian miałam pod koniec roku i tardycyjnego urlopu okolosylwestrowego nie wzięłam...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:37, 13 mar 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Byłam, macham

Irenka mówi, że teraz dolomit...potwierdzasz?

Kindzia ja jeszcze nie sypie nawozów, troche pogoda płata figle, ma nadjeść ochłodzenie. Tylko cebulowe dostaną papu aby obficie kiwtły. Reszta roślin otrzyma nawozy pod koniec marca. Ja moja lawendę w tym roku sypnę azofoską, bo mi za słabo kwitla w ubiegłym roku po dolomicie. Wiosną dam azofoskę a w maju podsypie dolomitem. Nawożę rosliny 2-3 razy w sezonie , zwłaszca kwitnące.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:35, 13 mar 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Marzenko zrób wątek z fotorelacjami, to pomysł genialny Skarbnico wiedzy ogrodowej to cięcie z kartonu bomba Pozdrawiam i życzę z kanapy miłego urlopowania

Chyba trzeba będzie , gdyż pytań sporo a doświadczeniami powinniśmy sie dzielić. Moze załączymy wątek. Pomyśle w weekend jesli sie wyrobie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:34, 13 mar 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
cięcie z kartonu załapałam
a kule jak? na oko?

Ula do kul mialam szablon ze sklepu internetowego tchibo. W tym roku chyba zrobię szablony z kartonu i zrobie fotorelacje. Musisz się jednak uzbroić w ciepliwość, ze dwa tygodnie

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:32, 13 mar 2014

Do góry
Ja sobie cichutko poczytam, bo szklarni ani obornika nie mam. Ale kto wie, moze kiedyś w kolejnym domu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:13, 13 mar 2014

Do góry
A teraz już uciekam sie urlopowac
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:12, 13 mar 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Oj, jak mi te wyliczanki urlopowe miło w uchu zabrzmiały

Bo w życiu sa tylko chwile
Takie piękne, słoneczne, powolne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies