Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

AlKa 20:35, 13 mar 2014

Ana stokrotki cudne
Ania74 20:39, 13 mar 2014

No nieźle się namachałaś na trawniku, jestem na tym samym etapie... ale dzielę robotę na części z braku czasu. Mam nadzieje skończyć w sobotę wygrabianie
Runianka fajnie wygląda, a stokrotki mniaam. Pozdrawiam
Madzenka 21:00, 13 mar 2014

Ana stokrotki cuuuuuuudne!!! W Twoim ulubionym stokrotkowym kolorze.
Mój trawnik tak samo wyglądał, liczę jednak, że już teraz będzie lepiej się preznetował. Mojemu sypnęłam po wertykulacji nawóz i podlałam go.
ana_art 06:27, 14 mar 2014

ewa004 napisał(a)
Aniu a jak teraz powinna wyglądać szałwia ? ja mam wrażenie że moje wszystkie umarły
u mnie w tamtym roku również nie wyglądała teraz jest sucha, ale w niektórych miejscach widać już listeczki. spokojnie daj jej czas
ana_art 06:28, 14 mar 2014

dubelek
ana_art 06:31, 14 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Anuś.. wyjdą iryski.. wyjdą, a za rok będą kwitły razem z krokusami Harmony są najładniejsze ... a masz bo widocznie już rok temu Cię zaraziłam, ale zapomniałaś, że byłaś chora
oczywiście, że u Ciebie się zaraziłam, zapomniałam jedynie, że je posadziłam, ale to miła niespodzianka. Pamiętam za to zaś, że sadziłam ze 40 szachownic i żadnej nie widzę...
ana_art 06:42, 14 mar 2014

Bogda napisał(a)
Anet, nie wiedziałam, ze krokusy mogą być wysokie i niskiemyślałam, zę jak kupię na jesień 'krokusy fioletowe' to one wszystkie takie same
Bogda krokusy mają różne odmiany, wystarczy jesienią poczytać, porównać. Fioletowych jest kilka w różnych odcieniach

co do trawnika, to najpierw wertykuluję, (gdyby wałek do aeracji mi się nie popsuł to bym jeszcze zrobiła aerację) potem zgrabiłam to co zostało (jeszcze nie skończyłam). Później nawiozę nawozem do trawnika. Jako że w niektórych miejscach mam nierówności , bo ziemia się zapadła po nawadnianiu, to nasypię ziemi do wyrównania, zrobię w tych miejscach dosiewkę i będę czekać aż się zazieleni, a potem dwa razy w tygodniu koszenie, co 3 tygodnie nawóz i już
ana_art 06:44, 14 mar 2014

Ania74 napisał(a)
No nieźle się namachałaś na trawniku, jestem na tym samym etapie... ale dzielę robotę na części z braku czasu. Mam nadzieje skończyć w sobotę wygrabianie
Runianka fajnie wygląda, a stokrotki mniaam. Pozdrawiam
Aniu jeszcze nie skończyłam grabienia do tego został jeszcze plac zabaw do wertykulacji. Niestety też jestem ograniczona czasem. Na sobotę nadają pogodę nie do grabienia raczej
ana_art 06:47, 14 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
Mój trawnik tak samo wyglądał, liczę jednak, że już teraz będzie lepiej się preznetował. Mojemu sypnęłam po wertykulacji nawóz i podlałam go.
ja też tak zrobię, na jutro nadają u nas deszcz to wykorzystam i sypnę nawóz na rabaty. Muszę jeszcze wyrównać trawnik ziemią więc tak szybko nie będzie ładny...
ana_art 06:47, 14 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
ja też tak zrobię, na jutro nadają u nas deszcz to wykorzystam i sypnę nawóz na rabaty. Muszę jeszcze wyrównać trawnik ziemią więc tak szybko nie będzie ładny...