Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Trzmielowy ogród 12:02, 24 wrz 2018

Do góry
Kwitnąca obecnie malwa

oraz przekwitająca świecznica "Brunette"

niezmiernie podobają mi się jej przebarwiające się liście

Na koniec niespodzianka, bazie wierzby "Iwa" zamiast w lutym pokazały się pod koniec września ...

i co ja mam z nią zrobić
Ogród na piasku i z wielkim murem 12:00, 24 wrz 2018

Do góry
Trochę poszerzony obraz

korci mnie aby na wiosnę zmienić kolor tych ram, ale nie wiem na jaki, czas na myślenie...

a tu spóźnialski rodo..też wybrał sobie czas na kwitnienie

Ogród na piasku i z wielkim murem 11:57, 24 wrz 2018

Do góry

Trzmielowy ogród 11:56, 24 wrz 2018

Do góry
Cóż może tym razem zacznę od mojej trawy, ostnicy "Pony Tails" i zabawy jaką ma moja najmłodsza siostra....

ona zaplata...

a ja rozplątuję
Rozchodnik

i róża " Lemon Rokoko"

(jak widzicie na rabacie mały rozgardiasz... do opanowania w przyszłym roku... muszę przesadzić lawendę i zrobić coś z chwastami, nie ma ich wiele, ale są dokuczliwe )
Ogród na piasku i z wielkim murem 11:54, 24 wrz 2018

Do góry
Wszędzie jej pełno, ale o tej porze roku dobrze że jest bo wypelnia puste miejsca

Ogród na piasku i z wielkim murem 11:51, 24 wrz 2018

Do góry
Trawki też żółkną, jesień , jesień

Lawendowy zawrót głowy 11:50, 24 wrz 2018

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Aniu wybaczam mu bo mi sklecil taki fajny domek pochwal go "))).i sesja Fidkowa dla Ciebie ♥

Widoczki ogrodowe piękne.
I jaki piękny domek dla owadów .
Wielkie brawa dla męża.
Chyba muszę do swojego się po uśmiechać więcej przez zimę ( bo teraz nie ma czasu ) i pokazać mi twój . To może mi coś podobnego zrobi
Ogród na piasku i z wielkim murem 11:49, 24 wrz 2018

Do góry
hortensjowo - ciągle jeszcze, ale wiele krzaków już ostro przebarwionych
Ogród na piasku i z wielkim murem 11:47, 24 wrz 2018

Do góry
Wkleję też trochę zaległych fotek, które wcześniej zdążyłam zrobić w trakcie krótkiego pobytu w domu. Stan ogrodu tak mnie przeraził, że postanowiłam "uciec" od niego jeszcze na chwilę
Róża Jazz, super się trzyma, kwitnie cały czas, warto w nią inwestować, choć złapała plamistość

ta też jeszcze się trzyma dobrze
Lawendowy zawrót głowy 11:44, 24 wrz 2018

Do góry
lojalna_ napisał(a)
warunki kawkowe jeszcze fest skromniutkie ale zaaaapraszam
na pierwszym planie woda dla Fida nie do moczenia nóg

Ale masz świetny stolik )super !!
Ogród niby nowoczesny ale... 11:44, 24 wrz 2018

Do góry
Magda70 napisał(a)

Dokładnie, Danica są totalnie bezobsługowe. Tak jak i bowling ball:
tu w połączeniu z carexem

Nie znam tej Twojej rabaty. Fajna! A co do śś u mnie tez jedna odstaje od reszty mimo, że kupowane i sadzone w tym samym czasie. Rosną przed domem obok siebie i trochę drazni mnie ta jej inność. Listki sa jeszcze zielone ale ta jedna ma ich o połowe mniej. W ogóle jest o połowę mniejsza.
Ogród na piasku i z wielkim murem 11:42, 24 wrz 2018

Do góry
Gobasiu, Aniu, faktycznie Polska jest piękna, w tym roku pozwoliłam sobie na całą serię turnusów wypoczynkowych, a co...na styrany kręgosłup trzeba zmasowany atak przypuścić, aby móc znów tyrać.....
Aktualnie jestem w Małopolsce, leniuchuję i dobrze (dietetycznie) się odżywiam.
W planie mam wizytę w Bolestraszycach, żabi skok od miejsca gdzie przebywam.
Pogoda kiepska ale może do końca tygodnia się poprawi?
A tymczasem...
piękna bazylika w Leżajsku
Ogród w Klein Kottorz 11:41, 24 wrz 2018

Do góry
Obalam mit piękna grujeczników jesienią. Mam 2 grujeczniki, większość liści już 2 tygodnie temu przebarwiła się na żółto, ale wystarczył jeden niezbyt silny wiatr i liście opadły. Może liście, które zostały przebarwią się i będą dłużej zdobić.

Nie zmienia to faktu, że to jedno z moich ulubionych drzew.

Ogród do odnowy 11:37, 24 wrz 2018

Do góry
Wschodni wiatr, dość rzadko wiejący u mnie narobił bałaganu na rabatach. Połamał największy krzaczek pachnotki i poprzewracał kilka cleome. Teraz okazało się jak goła jest rabata bez tych potworów

Jak w większości ogrodów wierzby totalnie w tym sezonie oszalały, zawłaszczają coraz więcej miejsca. Połamańce wstawiłam do wody, na razie się trzymają

Ogród w Klein Kottorz 11:32, 24 wrz 2018

Do góry
Kupiłam nowe drzewo - parocję perską. Bardzo podobają mi się jej liście, podobno pięknie się przebarwia jesienią. Zwykle jest to wielopniowy krzew ale u mnie ma raczej formę drzewa.

Kiedyś będzie tu ogród 11:21, 24 wrz 2018

Do góry
anka_ napisał(a)

Też byłam zauroczona. Bardzo lubię takie naturalne materiały w ogrodzie jak drewno i kamień.

U mnie trochę więcej czasu minęło od szkolnej wycieczki. I człowiek nie zwracał uwagi na ogród. Moja młodsza była na wiosnę i wróciła z okrzykiem "mamuś ale by ci się tam podobało'. I rzeczywiście, podobało mi się bardzo.

Hortensje też maja...

Piękne te hortensje
Te kule to Anabelki ?
Kiedyś będzie tu ogród 11:10, 24 wrz 2018

Do góry
Jak tylko dojdzie to dam znać... Wyglądam... jest szansa...

W oczekiwaniu....

Dwa ogrody 11:01, 24 wrz 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
posadziłam w lipcu dwie nowe barbule, żyją

Fajny duet, nie przesadzałam nigdy barbuli.

Te sowy z wycieczki super są
Podwórkowa rehabilitacja 10:57, 24 wrz 2018

Do góry
ryska napisał(a)

Tak tego klimatu się trzymam, dodam tylko więcej traw.

Miło mi, dziękuję, będziesz teraz myśleć o mnie za każdym razem jak zerkniesz na tapetę

To jeszcze trochę sielskości

Śliczne bajkowe kolorki Reniu, ta różowa gaura śliczna jest, zbierasz nasionka, czy sieje Ci się co roku?

Czy ty pokazywałaś kiedyś swoją szlifierkę taką malutką poszukuję?
Miejski ogród w wersji mini 10:56, 24 wrz 2018

Do góry
waldek727 napisał(a)
W co drugim wątku czytam o problemach związanych z patogenami roślin lub szkodnikami które je dopadają i tak się zastanawiam...
Po co komu i do czego potrzebne są na ,,Ogrodowisku" wątki tematyczno-poradnikowe?
Podane jest tam wszystko jak na dłoni co robić aby mieć w swoim ogrodzie piękne i zdrowe rośliny. Czytelnie, zrozumiale i po polsku. Praktycznie każde zagadnienie opatrzone jest dodatkowo zdjęciami aby uwiarygodnić to o czym się pisze. Ja od wielu lat nie stosuję w swoim ogrodzie sztucznych nawozów i chemicznych oprysków. Od czasu kiedy przeszedłem na niekowencjonalną uprawę ogrodu bardzo rzadko zdarza mi się dostrzec zainfekowaną lub uszkodzoną roślinę. Nie mam problemów z plagą pędraków w trawniku, nie wiem co to jest ćma bukszpanowa, moje drzewa i krzewy zarówno liściaste jak i iglaste są okazami zdrowia. Ja nikogo do niczego nie zmuszam. Nikomu też nie mam zamiaru urządzać ogrodu ale czy jest sens dalej narażać własne zdrowie dla paru roślin.

Czy mogłabym zobaczyć jak wygląda teraz ten trawnik, bo to foto jest z 2015 roku... jak dalej jest taki jak po założeniu to chylę czoła......

A na bukszpanie jest miodunka bukszpanowa..

Klon za wiele przez 3 lata nie urósł. Ale miło oglądać zdjęcia porównawcze. Bardzo mi się one podobają, ale u mnie niestety po zimie odmówił współpracy

Przy okazji pozdrawiam Cię Kasiu. Mam nadzieję, że ci nic nie zwiało w nocy... u mnie tylko doniczki pozrzucało.

Edit, pozwiewało i rozwaliło wszystkie pułapki na ćmę bukszpanową.. kilka części znalazłam..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies