Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ukojenie 12:39, 01 wrz 2018

Do góry
Tutaj w ocenzurowanym selfie widac o co mi chodzi - efekt ciaglosci rabaty

Koniec przerwy - wracam ryc.
Ukojenie 12:28, 01 wrz 2018

Do góry
Ryje

I zaczynam sadzic cebulowe. Wczesniej mocze je okolo 0,5-1 godziny w roztworze Kaptanu /kupilam w 2016 caly kilogram i jeszcze na ten sezon starczy /

Ogród Małej Mi 2017 11:56, 01 wrz 2018

Do góry
Mariposa napisał(a)

Jak Ty to robisz, że ta mała kałużka ma tak czyściutką wodę? Myślałam o takim mini-oczku wyłożonym kamykami, ale nie wiem, jak będę tam wymieniać wodę.

Wrzuciłam marsylię i oprócz glonów niktowanych to woda czyściutka, są osady z kurzu z i innego śmiecia co spadło, ale woda czysta. No i nie mam tu ryb.
Ogród Małej Mi 2017 11:53, 01 wrz 2018

Do góry
jona napisał(a)

Dziękuję za cały wpis . No i właśnie stwierdziłam, że już do bukszpanów nie podchodzę tak bardzo emocjonalnie jak na początku. Jedną kulkę zastąpię jakimś iglakiem (rośnie w reperezentacyjnym miejscu i paskudna się zrobiła), a żywopłot na razie zostaje.
Całą gamę szkodników też mam: mszyce oczywiście (choć o tej porze raczej mało), opuchlaki od kilku lat, ślimaki (również małe w warzywniku wcinające sałatę i inne kiełkujące rośliny), a małe zielone gąsienice zjadły kokoryczki.

Dziś dostałam potwierdzanie, że te małpy jak nie maja już bukszpanu to ewakuują się jak desant z lin na pobliskie świerki

Ogród Małej Mi 2017 11:50, 01 wrz 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Cos tam narzekasz ale widoczki wklejasz śliczne
Koty są pachnące w porównaniu z psami ja teraz wole koty

Moje widoczki wklejane to foty sprzed 2 tygodni .. nowszych brak

Ogród Małej Mi 2017 11:49, 01 wrz 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Jak tam Aniu? Miałam dzwonić w niedzielę, że wpadnę na kawę, ale było tak brzydko i zimno, że zakopałam się w kocyk z książką.
Rosplenice od ciebie mają kilka kotków. Ożanka będzie jeszcze kwitła. Orliki powschodziły w ogromnych ilościach.
Pozdrawiam

Super..spróbowałyby strajkować

Słoneczny Ogród 11:26, 01 wrz 2018

Do góry
Aniaaa napisał(a)

Zimują bez problemu,jedynie 'Christa' mi gdzieś zaginęła,to ten z kogucim grzebieniem
Na wiosnę przetaczniki ścinam nad ziemią ,ładnie odbijają.
Ja nimi jestem zachwycona już od dawna i widzę,że teraz robi się na nie szał na forum Warte tego

A masz takiego? To 'Royal Candles'. Widać go z daleka na rabacie

Wiem Aniuś, że masz przetaczniki, pamiętam właśnie fioletowe może właśnie to te ze zdjęcia.

Ja mam tylko jeden rodzaj i dopiero pierwszy raz, nigdy nie miałam
Ale tez jestem zachwycona
Zrobił się szał, ale przyznasz, że nie była to jakas ogrodowiskowa propozycja Ja na forum nie spotkałam prędzej nigdzie takich zachwytów nad przetacznikami. Poza Tobą i Gosią. No i widziałam ostro niebiesko świecące u pewnej blogerki Kasi.
Ja je dopiero odkryłam w tym roku, szukałam niskiego piętra do różowej rabaty i wybór trafił na nie, tak jakby w ciemno. Bo nic o nich nie wiedziałam.
Moja działka na Dębowym Lesie 11:17, 01 wrz 2018

Do góry

Miałam pokazać te nowe podarunkowe hortensje Polar Bear.

Z jednej strony 28 cm kwiatostan

Z drugiej strony -prawie 30 cm kwiatostan!!

Nowocześnie z różAnką :D 11:14, 01 wrz 2018

Do góry
W innym miejscu pozwalam rozrasta się czemuś takiemu

Jest niższe i zaglusza chwasty, choć skrzyp jeszcze wystaje miejscami
Nowocześnie z różAnką :D 11:08, 01 wrz 2018

Do góry
Na różance rozbestwil mi się fiołek mam dylemat jednej strony myślę sobie ładny jest, zadarnia i w Mai ostatnio o nim było. Ale z drugiej strony jest tak ekspansywna że mam wrażenie że róże się w nim duszą. Macie go?
Moja działka na Dębowym Lesie 11:08, 01 wrz 2018

Do góry
Między daliami zobaczyłam jeszcze lilie , która ma zamiar zakwitnąć
Fajnie mieć kwitnącą lilię we wrześniu już

Cały tydzień spędzam urlop na Dębowym sama.
Ale nie do końca .Taki gość już 3 dzień umila mi poranki :twisted: I weż tu czlowieku wypij spokojnie kawę w ogrodzie .Za szpadel i gimnastyka najpierw
I moja Fiona dzień w w dzień znosi i mi na taras lub pod rożne stworzonka wpół żywe lub pobawi się i zostawia ledwo dochodzące .Już nie żywe.
No cóż dobry kotek .łowny i chwali się panci swoimi zdobyczami.
Ale ja znowu mam gimnastykę i za szufelkę miotle na kiju i wynosić to
Ale też dzięki niej widzę też bliżej gryzonie.Kiedyś panikowałabym.A przez Fionę musiałam się oswoić z takimi widokami
Ryjówka

I inne - zabawki Fiony , tu akurat nornica

Mogłaby kreta przepędzić, ech..
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:36, 01 wrz 2018

Do góry
zawitka napisał(a)

Tak to Rozplenica Mayesty tu ładniejsze zdjęcie

Bardzo mi się podoba na przyszły rok sieję jak pisze Hania Nasio będzie sporo bo te kolby są duże ha ha

Przekręciłam trochę nazwę, ale to na pewno ona. Też planuję zebrać nasiona, bo śliczna jest, w przyszłym roku będzie jej więcej.
Dobrze, że roboty budowlane posuwają się do przodu, u mnie w zeszłym roku robiono nową jezdnię i chodnik, było sporo hałasu i uciążliwości, ale za to teraz fajnie to wygląda. Warto przeczekać.
Małymi krokami-Ogród Wioli 10:34, 01 wrz 2018

Do góry
Moja działka na Dębowym Lesie 09:37, 01 wrz 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
Fantastyczna fotka.

Aniu, dziękuję.Często jakaś roślinka, kwiat czy element w makro wygląda po prostu ciekawiej , ładniej
pozdrawiam serdecznie

Ogród za grosze 09:36, 01 wrz 2018

Do góry
kocham rojniki i ich cudowne zmieniające się kolory
Przedwiośnie ogrodu..:) 09:35, 01 wrz 2018

Do góry

Na ostatni wciąż chory buk Dawyck Gold.

No i posadzone , jeszcze przed upalami Brzozy Pozyteczne. Teraz zastanawiam sie co pomiedzy nimi.

Witaj Martina,
piękny tworzysz ogród!!!
Hortki cudne takie duże Ci porosły.
Jak tniesz, że są takie duże?

Brzozy super wyglądają przy tej komórce.☺
Ogród za grosze 09:34, 01 wrz 2018

Do góry
Blaski i cienie nowego życia 09:34, 01 wrz 2018

Do góry
Renii napisał(a)
Ula pięknie ukorzenione hortki.
Piszecie o ćmie ja u siebie nie zauważyłam ale zaglądne dzisiaj buksom w nogi może coś się zadomowiło. Oby nie

Dzisiaj zrobiłam świeże zdjęcia z bukszpanami cynie tak wyrosły że je zasłaniają

Ogród za grosze 09:32, 01 wrz 2018

Do góry
Przerwa na kawę... 09:29, 01 wrz 2018

Do góry
Andaluja - Aniu - macham. Jutro siejemy trawniczek

Dziewczyny - z nowości ogrodowych - chyba znalazłam lustro. Może w tygodniu uda się je odebrać. Jest... z różami i okiennicami ))
Wybrałam też drzewo. Po zastanowieniu będzie to wiśnia Kanzan. One nawet teraz mają ładne listki takie trochę jaśniejsze. Jedyny problem to znalezienie odpowiedniej sadzonki a właściwie 2 sztuk. To co znalazłam to cena zabija. Owszem ogromne drzewa ale po 499 zł za sztukę. Tulipanowiec mimo iż piękny - odpadł z powodu docelowego wzrostu. No nawet 10 metrów to sporo na moją małą działkę a już 25 to gigant. Źle by to kiedyś wyglądało a cięcie na starość może być problematyczne. Zrobiłam sobie też taką mini wizualizację i z wiśniami to całkiem przyjemnie wygląda. Ot tak Muszę tylko teraz znaleźć na 1,6 - 1,8 m szczepione... może na targach coś będzie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies