Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w malinówkach 16:34, 20 kwi 2024

Do góry
Widząc tego Pina od razu mi się skojarzyło z tym zdjęciem co wrzuciłeś niedawno. Fajnie zakończona oś tym mini drzewkiem i kocimiętką.

W moim małym ogródeczku II 16:31, 20 kwi 2024

Do góry
Basieksp napisał(a)
Przepięknie wyglądają niezapominajki w każdym zestawieniu mi się podobają u Ciebie
Miło mi, lubię ich błękitne kwiatuszki, ale nie lubię momentu pozbywania się ich. Kilka taczek przekwitłych niezapominajek daje w kość.

Moje miejsce na ziemi -początek 16:29, 20 kwi 2024

Do góry
Spełnianie marzeń - ogród czas start 16:29, 20 kwi 2024

Do góry
Angelika95 napisał(a)
Łatwo powiedzieć, orobiłam się jak wół, kasę wydałam, a nic nie widać, ale wiem, że w tamtym roku też tak miałam, a jesienią było już nieźle.

Dla przypomnienia:

Moje sny zdominowała zrębka

Super przyrosty w te kilka miesięcy.
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 16:28, 20 kwi 2024

Do góry
Tu z somego dołu działki. Z tej strony to dopiero będzie skarpa...

W moim małym ogródeczku II 16:25, 20 kwi 2024

Do góry
Urszulla napisał(a)

U Ciebie dużo dekoracji, a ja się wiecznie ociągam, więc u mnie totalny minimalizm. Ale te betonowe są super, może w wakacje coś podłubię...
Dziękuję te dekoracje nie są z betonu, one są z kleju budowlanego. Brudna robota.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 16:21, 20 kwi 2024

Do góry
Pochwalę się wam co mi się wczoraj udało ustrzelić.

Zorza widziana z południu kraju.
A dzisiaj się wybrałam do szkółki i przytargałam wiśnię Amanogawę. Już posadziłam. I energetycznego kuklika, szkoda, że był tylko jeden. Dam go na tą rabatę o którą Was ostatnio pytałam. Spróbuję go podzielić.

Zabrałam się za sadzenie zakupów z Albamaru ale mnie ulewa przegoniła.
Spełnianie marzeń - ogród czas start 16:16, 20 kwi 2024

Do góry
Łatwo powiedzieć, orobiłam się jak wół, kasę wydałam, a nic nie widać, ale wiem, że w tamtym roku też tak miałam, a jesienią było już nieźle.

Dla przypomnienia:

Moje sny zdominowała zrębka
Spełnianie marzeń - ogród czas start 16:01, 20 kwi 2024

Do góry
Marcin, dla Ciebie

Zostały mi do zrobienia 6, uzupełnienie różanki czyli 2, rabata 8 i przedpłocie, którego nie ma na planie. 9 to międzi podjazdem a chodnikiem i tego nie robię do kostki bo pan od kostki zabronił

Moje miejsce na ziemi -początek 15:44, 20 kwi 2024

Do góry
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 15:42, 20 kwi 2024

Do góry
Oj takiego giganta mam. I to wcale nie sa największe sztangi. Do ciasta wystarczyły dwie.

Mój bez się ociąga z kwitnieniem. Dobrze, że mam dobrą sąsiadke.

To od sąsiadki

A mój cały w pakach jeszcze

Spełnianie marzeń - ogród czas start 15:39, 20 kwi 2024

Do góry
Pierwsze Paule druga Queen

Przerwa na kawę... 15:22, 20 kwi 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Tylu nowości się uczę w Waszych wątkach. Myślałam, że różne kolory tam to różne odmiany.
tak też można ale to wyższa szkoła jazdy bo niestety tulipany kwitną w różnym czasie. Odstęp pomiędzy najwcześniejszymi i tymi późnymi jest ponad miesiąc. A kwitną góra 2 tygodnie. Trzeba je dobrać nie tylko kolorystycznie ale i terminami kwitnienia coby nie było sytuacji, że najpierw jedna odmiana a potem kolejna. Już miałam takie przypadki. I nie do końca to dobrze wygląda, szczególnie przy przekwitaniu. Korzystam ze sprawdzonych mieszanek gotowych lub podpatrzonych w Keukenhof. Samemu można próbować z tych samych grup jak papuzie czy liliokształtne. Tu na przykład są 2 różne odmiany ale z jednej grupy - van Ejik. Orange, Mystic i Salmon.
Spełnianie marzeń - ogród czas start 15:12, 20 kwi 2024

Do góry
Styrałam się jak nie wiem, bo wiadomo - trzeba się spieszyć jak się ma małe dziecko ale skończyłam. Zostało ściółkowanie. Dojdą tulipany i czosnki - oby już nie pomylone i klony Globosum w maju

Tym sposobem zostały mi do zrobienia dwie ogromne rabaty grabowe, uzupełnienie różanki, rabata przy ogrodzeniu i przedpłocie. Idę jak burza, sama siebie muszę pochwalić no i muszę nieustannie podlewać, bo dni chłodne, wilgotne, ale deszczu jak ksiądz kropidłem...
Przerwa na kawę... 14:53, 20 kwi 2024

Do góry
inka74 napisał(a)
No ładnych parę złotych zostanie w kieszeni Ale co ważniejsze - ja lubię to miejsce. Często po południu siadam tam z kawą. Jest dobry widok na cały ogród a jednocześnie jest w miarę zacisznie. Co prawda w tak małym ogrodzie do sąsiadów jest z każdego miejsca blisko ale czy jestem na tarasie czy tam pod tujami - głos się niesie identycznie.

Te tulipany na owalnej to obecnie praktycznie jedna odmiana kwitnąca na zdjęciu - Flaming Purissima. Te tulipany mają unikalną cechę - zmieniają kolor wraz z przekwitaniem. Najpierw są ciemne, potem jaśnieją. Z Exotic Emperop co roku tworzyły mi fajny zestaw. Flamingi dają róż a Exotiki trochę bieli z zielenią. To z ubiegłego roku zdjęcie.

Tylu nowości się uczę w Waszych wątkach. Myślałam, że różne kolory tam to różne odmiany.
Przerwa na kawę... 14:41, 20 kwi 2024

Do góry
inka74 napisał(a)
Na owalnej rozkwitły tulipany Flaming Purissima. Resztki Exoticów z poprzednich lat wyglądały smętnie. Dosadzone sztuki okazały się kompletnie inną odmianą. Efektu WOW na rabacie nie było ;(

O Matko i Curko
przepieknie
Przerwa na kawę... 14:33, 20 kwi 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Bardzo sprytne rozwiązanie, a jakie odciążające budżet. Gratulacje! A tulipany w owalnej mimo, że jakieś pomyłki Ci się trafiły to ja o nich nie wiedząc oceniam ten cały zestaw jako świetny. Miałam wrażenie, że ta mieszanka tulipanów celowo tak kolorystycznie zaplanowana.
No ładnych parę złotych zostanie w kieszeni Ale co ważniejsze - ja lubię to miejsce. Często po południu siadam tam z kawą. Jest dobry widok na cały ogród a jednocześnie jest w miarę zacisznie. Co prawda w tak małym ogrodzie do sąsiadów jest z każdego miejsca blisko ale czy jestem na tarasie czy tam pod tujami - głos się niesie identycznie.

Te tulipany na owalnej to obecnie praktycznie jedna odmiana kwitnąca na zdjęciu - Flaming Purissima. Te tulipany mają unikalną cechę - zmieniają kolor wraz z przekwitaniem. Najpierw są ciemne, potem jaśnieją. Z Exotic Emperop co roku tworzyły mi fajny zestaw. Flamingi dają róż a Exotiki trochę bieli z zielenią. To z ubiegłego roku zdjęcie.

Podwórkowa rehabilitacja 14:30, 20 kwi 2024

Do góry
Zgadzam się z Tobą Rumianko.
Na tej naszej wsi jest zimniej już w mieście. Zmarzły nam liście u wszystkich minikiwi.
Owinięcie sznurkiem nie przejdzie, bo za blisko muru jest ta rura umocowana. Są otuliny na rury, nawet na kawałku mam i trzeba po prostu pociągnąć na całości.
Tymczasem kwitnienie palibinów coraz bliżej.
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 14:28, 20 kwi 2024

Do góry

Za domem klasztor na Bielanach krakowskich

Przestało padać, drugie skarpety dziś przemoczyłam - trzeba było ubrać gumowce
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 14:23, 20 kwi 2024

Do góry
Mój biedny traktorek

Właśnie wlazły 2szt 3metrowe serby, 5 krzewuszek I 7 doorenbosów. M prowadził, ja skulona na tylnym siedzeniu bo z przodu były bryły korzeniowe serbów

Posadzone. W deszczu. Jutro kolejny taki transport

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies