Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 06:14, 28 gru 2024

Kontenery u sąsiada. Kebab u Pajdy - normalnie rozstawione po Krakowie, ale jest zima.

Projekt kupiony z Dzialka, wg warunków zabudowy z 2015. Wg planu zagospodarowania przestrzennego ta i sąsiednie puste działki to ziemia rolna z całkowitym zakazem zabudowy. Więc albo to albo kukurydza

Za 4 lata mogę to sprzedać Ale może jak drzewa urosną a dom wykończymy to zacznie mi się podobać? albo się przyzwyczaję?
Kontonaogrod 07:56, 28 gru 2024

Ktoś ma patent na seler naciowy który nie jest łykowaty?

Mój jedzą kury

Narsilia 12:34, 28 gru 2024

A to po wydaniu warunków zmianil się plan zagospodarowania przestrzennego?
Kordina 15:05, 28 gru 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Ktoś ma patent na seler naciowy który nie jest łykowaty

Ja obieram, kroję na ok centymetrowe kawałeczki i podduszam na masełku z solą, jako jarzynka do obiadu czy sam do zjedzenia, bo bardzo taką formę lubię
Kontonaogrod 15:24, 28 gru 2024

Kiedyś wydawali warunki zabudowy jak nie było planu. Plan wszedł w życie ze trzy lata temu i teraz te działki są rolne z zakazem zabudowy. Stare warunki zabudowy straciły ważność. Ale tu było załatwione pozwolenie na budowę i rozpoczęcie budowy, więc dom będzie mógł powstać. Nic nowego nie mogłam zrobić, zbudować wy istniejącego projektu i pozwolenia albo kupić coś innego.

Chciałam to bo rzut beretem, tylko jeden sąsiad i duża działka. Z niespecjalnie pięknym domem będę żyć, pewnie

Dzięki Bożenko kury zjadły, a tak to tylko zielone do zupy miałam. Strasznie łykowaty.

Zamietliśmy podłogi w domu. Kilka wiaderek gruzu wyniesione. Jeszcze łazienka na dole i piwniczka zostały do wyskrobania. We wtorek ma przyjechać Mateusz i zrobić podłogę na strychu. W ciągu najbliższych dwóch tygodni hydraulik ma skończyć kanalizację i położyć kanały rekuperacji. Doprowadzić powietrze do kominka. I zrobić kanalizację powodziową w garażu, jakby nas kiedyś jeszcze raz zalało tfu tfu
sylwia_slomc... 19:22, 28 gru 2024

Działacie My nareszcie trochę też. Sami dłubiemy już zleciało trzy lata
Kontonaogrod 19:33, 28 gru 2024

Szacunek Sylwia. Fajnie jest zrobić coś samemu, ale póki co nie mamy zbyt wiele czasu i raczej się to nie zmieni Ale wraz z maleniem zasobów finansowych czas się będzie musiał znaleźć bo inaczej nic z tego nie będzie

Wyschnie wszystko i startujemy z malowaniem. Potem Mateusz z ociepleniem dachu i stropu i będziemy robić boazerię
W międzyczasie płytki, mam nadzieję do tego będzie sąsiad . I dalej z górki
sylwia_slomc... 19:54, 28 gru 2024

Ja mam nadzieję w tym Nowym roku pomalować tą część pomieszczeń, położyć panele, a z zewnątrz ocieplić fundamenty i ściany. Może zdążymy płytki na balkon i schody, ale czy na pewno nie wiem. Zależy od zdrowia i pogody bardzo dużo. Czeka nas przecież znowu odmulanie rowu i części ogrodu. A w gospodzie musimy jeszcze raz robić wylewkę i zazbroić ją samym wierzchem tym razem. Żeby napór wód gruntowych przejmowało zbrojenie bo ta co jest po powodzi spękała. Dopiero wtedy możemy zaizolować folią w płynie i położyć płytki.
Kontonaogrod 20:01, 28 gru 2024

Sporo pracy. Mam nadzieję że Wam się uda!

I z tym zalewaniem kiedyś uda się coś zrobić, bo to głupiego robota i szkoda Waszego zdrowia i siły. I roślin.

Trzymam kciuki!!!
Kontonaogrod 12:32, 29 gru 2024

Wyskrobaliśmy podłogi raz jeszcze. Jakieś 9 wiaderek wyniesione a nadal 3 pomieszczenia nie zrobione. Jeszcze przyszły weekend mamy żeby to dokończyć.

Ze słońcem pracuje się dużo przyjemniej. Wczoraj cały dzień bolała mnie głowa, a dziś magicznie nic