Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:08, 07 paź 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dorotka jak mozna miec tyle talentów a inni to co ???Wszystkie zabrałas jak je rozdawano? Tort , bukiety , ozdoby i cynie były juz tyle razy chwalone ze ja sie tylko dołączę do tego chóru.Za to u Asi przeczytałam ze narzekasz na róze, ucieszyło mnie to ze nie tylko ja narzekam choc naszych róz porównywac nie można bo Twoje śliczne. Pozdrówka.
Bożenko gdy ma się pozytywne nastawienie do życia, wszystko jest o wiele łatwiejsze. To niesamowite co można osiągnąć gdy się po prostu postarasz i uwierzysz, że potrafisz to zrobić. Próbuję wszystkiego, oczywiście z różnym skutkiem.
Moje róże bardzo mnie w tym roku zawiodły. Pierwsze kwitnienie było ładne, ale powtórzyły tylko 4 róże. Fakt jest sucho, na pewno nie jest to bez znaczenia. Za miłe słowa i odwiedziny bardzo dziękuję.
Dziś fotki nieogrodowe, wreszcie wybrałam się do Sandomierza i przeszłam cały Wąwóz Królowej Jadwigi.Pod górę i z górki, bardzo mi się ta trasa spodobała. Wiem, że dla wielu to żaden wyczyn, ale dla mnie to jednak wyzwanie.
Taką bryką można podjechać do początku wąwozu.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:05, 07 paź 2018

Do góry
Mojej trzmielinie oskrzydlonej daleko do płonącego krzewu

Lepiej sprawiała się inna o lemonkowyvh listkach

Do koloru Red Baron

Ogród z widokiem na jezioro 19:56, 07 paź 2018

Do góry
yolka napisał(a)
Jolu moja trzmielina chyba dostała za bogate podłoże, bo jeszcze się nie wybarwia
a twoja już płonie
Działeczka Asi :) 19:55, 07 paź 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Szaleństwo różane wciąż u Ciebie bardzo kolorowo się Twoja jesień zaczyna, czyli utrzymuje się w konwencji poprzednich pór roku

Asiu, czasem trzeba też skorzystać z uroków działki, nie tylko do pracy ją przecież masz

Kasiu najpiękniej kwitną Bailando i Aphrodite, naprawdę ślicznie Bailando w tym jesiennym kwitnieniu jest ciemniejsze, bardziej mi się podoba
Pokażę Wam jeszcze moje bukszpany, które najpierw za głęboko wsadziłam Rosną zdrowo ( póki co )

A te kupowałam na samym początku działki, dopiero teraz się tak naprawdę ruszyły. Przesadzane "tysiąc" razy

Ogrodowe kreacje 19:52, 07 paź 2018

Do góry
I na koniec najlepsze podsumowanie wykopywania dalii ..... Jak tu pracować, jak ktoś nagle zajmuje skrzynkę i nie ma zamiaru z niej wyleźć

Ogród zapracowanej mamuśki 19:50, 07 paź 2018

Do góry
Ufff w końcu ją wypełniłyśmy z siostrą

Przy okazji powstała rabata, jeszcze nie skończona, ale teren na wiosnę już przygotowany.

A te gady strasznie mnie podrapały
Ogród pod lasem 19:50, 07 paź 2018

Do góry

Ogród pod lasem 19:49, 07 paź 2018

Do góry

Ogród pod lasem 19:46, 07 paź 2018

Do góry

Ogród pod lasem 19:45, 07 paź 2018

Do góry
Fotki, fotki! Znów komórkowe i na szybko, ale podziwiajcie

Ogród pod lasem 19:41, 07 paź 2018

Do góry
Jak we wtorek dosypię ziemi żeby podnieść cały okrąg będzie lepszy efekt. Ale na razie wykończyło mnie wykopanie kilkunastu host ibodziszków żeby zrobić miejsce. Nie mówiąc o przekopaniu rabaty, nie ruszanej od 5 lat. I tak planowałam to zrobić na wiosnę. Ale dziewczyny kazały włączyć tryb turbo
Może w przyszłym roku będzie co oglądać
Na razie inna migawka dzięki pobłażliwości Izy. Moja kocica pilnuje żebym nie miała ćmy bukszpanowej
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:40, 07 paź 2018

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Aniu, ja też zaglądam i podziwiam piękną jesień u Ciebie
Jaką masz świecznicę? Dużo musisz ją podlewać? Ja się jej boję sadzić, że ususzę, bo u mnie zwykle sucho bardzo przez cale lato i jesień...
Agnieszko miło cię gościć, często opowiadam mężowi o twoim ogrodzie, nawet dziś wspominałam, bo on tu na "O" nie zagląda, woli pochodzić w realnym ogrodzie
Świecznicę kupowała mi znajoma w jakiejś wysyłkowej firmie kilka lat temu, nazwy nie zapisałam, ma bordowe łodygi i liście.
W tym roku dużo ją podlewałam ale mam wrażenie, że za mało jakoś dała radę i zakwitła, ale słabo się krzewi.

Ogrodowe kreacje 19:39, 07 paź 2018

Do góry

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:38, 07 paź 2018

Do góry
BKosimkArt napisał(a)

Joasiu pięknie jesiennie kolorowo u Ciebie, kot zachwycający... jakby z rysiem skrzyżowany.
Przypomnij mi proszę jaka to róża na pierwszym zdjęciu??

Ta różyczka Basiu to Pashmina.
Jesień już na dobre zagościła w ogrodzie ale nawet mi się podoba w takiej odsłonie.
Kotek bardzo wiewióreczkę ni przpomina, ale może i rysia troszkę
Ogrodowe kreacje 19:38, 07 paź 2018

Do góry

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:37, 07 paź 2018

Do góry
Pani Danusiu
Pisałam w innym wątku, ale chyba nikt tam nie zagląda
W międzyczasie oglądnęłam setki zdjęć od forumowiczów jak i z Pani ogrodu.
Jestem pod takim wrażeniem Pani wiedzy, wyobraźni i warsztatu, a także zapału i sił do pracy, że chapeau bas.

Prosiłabym bardzo o pomoc w urządzeniu rabat na wywyższeniu przed wejściem do domu. Chciałabym, aby rabaty były estetyczne i "czytelne" ( na szaleństwa pozwolę sobie w ogrodzie z tyłu )

W mniejszej, wyżej położoej donicy posadziłam już 3 kulki bukszpanowe przez środek, a wokół lawendę. I tam chcę wysypać żwirek - kamyk.

Trudzę się nad drugą donicą L-ką
W narożniku drzewko np. wiśnia? Róże okrywowe różowe lub białe? Do tego kulki żywotników?

Mam do dyspozycji jeszcze azalie japońskie białe, lilaki mayera, pięciorniki białe, kosodrzewiny, berberysy kolumnowe, ale czy coś z tego dałoby się wykorzystać?

Proszę Panią, Danusiu, o pomoc jak i inne dobre duszyczki

Nieśmiało się przypominam ...
Ogrodowe kreacje 19:36, 07 paź 2018

Do góry
Tyle grubasków zostało z jabłoni, a to już tylko 1/4 tego co było, reszta pocięta i porąbana
Ogrodowe kreacje 19:35, 07 paź 2018

Do góry
Rozmnażam też poprzez odkłady hortensje i derenie. Zobaczymy na wiosnę czy się udało, ale raczej sądzę, że tak, bo większość nowych sadzonek mam właśnie z odkładów

Ogrodowe kreacje 19:34, 07 paź 2018

Do góry
Dzisiejsze zdjęcia. Dalie wykopane, umyte, teraz trochę podsuszę i powędrują w skrzynkach w piasku do piwnicy:

Reszta jeszcze siedzi i ozdabia
Ogród z uśmiechem 19:33, 07 paź 2018

Do góry
Bogatki codziennie przylatują na taras i sprawdzają czy już można załapać się do stołówki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies