Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:43, 13 lip 2018

Do góry
effka napisał(a)
Dla porównania fotka równiutko sprzed roku:

lipiec 2017

lipiec 2018

Ewa - nie będę oryginalna: to zestawienie zwala z nóg! Zwłaszcza rodek bardzo mocno przyrósł. Muszę swojego więcej podlewać
A tak w ogóle, to masz tutaj bardzo ładną kompozycję

Odnośnie zestawień z różami wtrącę trzy grosze (mimo że róż nie mam): śmiałek w dobrej ziemi podobno szybko się starzeje, więc w zestawieniu z różami może być krótkowieczny; o trzcinniku ktoś kiedyś napisał, że jego żółte "suche" kwiatostany nie bardzo pasują do róż, bo są zbyt "pustynne" w charakterze; z zestawień, które widziałam, to miskanty najbardziej mi pasują, a z niskich - seslerie lub rozplenice.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:26, 13 lip 2018

Do góry
Czas u Agi szybko zleciał i zmuszeni byliśmy wsiąść do samochodów i udaliśmy się jak orszak weselny do Agatki - Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani.
Tu dla odmiany podziwialiśmy piękny, dojrzały ogród z wieloma ciekawymi egzemplarzami roślin. I widoki obłędne. I tu też, gdy przyjechaliśmy przywieźliśmy słoneczko Tu zobaczyć można więcej zdjęć ze spotkania
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3772-ogrodowe-radosci-i-rozterki-ogrod-agani?page=1742

Urocze dodatki.

Ogród z rzeźbą 10:24, 13 lip 2018

Do góry
Zana napisał(a)

Ja tu bym widziała dwie opcje do donic - albo karłowe odmiany hortek np. Bobo albo rzeczywiście hakonki .
Ogród Małej Mi 2017 10:17, 13 lip 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Mam ciągle wrażenie że to koniec lata...
Na stanowisku pozostały jeżówki, pięknie się prezentują i są niezawodne
Aniu ja też mam takie odczucie, że to koniec lata...
Wczoraj ogłowiłam resztę róż, spalone słońcem straciły kolor, nawet padający deszcz im nie pomógł, liliowce kwitną ale nie tak ja potrafią, jedynie hortensje ogrodowe ruszyły
zostawiam uściski
Podmiejski ogródek 10:05, 13 lip 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
O tak się ploży

3 sadzonki do mamy wezmę, reszta zostaje w razie Wu

Wygląda ok. Jak zrzucę zdjecia z karty to pokażę Ci tego goblina -jemu się gałązki z kwiatami rozkładają na boki i robi się gniazdo (chciałam napisać: nieestetyczne)
Ogród Małej Mi 2017 10:04, 13 lip 2018

Do góry
Doro19 napisał(a)
Ania, dziękuję za możliwość obejrzenia ogrodu i za siewki, które, mam nadzieję, zarażą mój ogród bujnością Twojego
Choć czuję niedosyt, że nie miałaś czasu osobiście oprowadzić, ale nie można od razu mieć wszystkiego

No cóż, nie można mieć wszystkiego... ale Ania i Kasia myślę, że zrobiły to też super
Pieliłam, pieliłam.. bo myślałam ze chwast..a to sadźce Baby Joe wywalałam

Sadźce jesienne kwiaty ..
Kłopoty - problemy z trawnikiem 10:02, 13 lip 2018

Do góry
Witam serdecznie,

czy ktoś wie jaka może być przyczyna takiego stanu rzeczy?

Trawa dosłownie schnie w oczach "polami". W jednym miejscu jest gęsta i zielona a w drugim jak linijką odciął sucha.

Staram się podlewać regularnie w dużych ilościach. Nawóz w tym roku posiany raz na początku sezonu.

Podmiejski ogródek 09:59, 13 lip 2018

Do góry
O tak się ploży

3 sadzonki do mamy wezmę, reszta zostaje w razie Wu
Przerwa na kawę... 09:37, 13 lip 2018

Do góry
Zakupy czekają na wsadzenie - dobrze, że nie wszystko moje.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 09:20, 13 lip 2018

Do góry
No i masz... Zgodnie z radami skosiłem trawnik, nawiozłem, zrobiłem dosiewki. Po kilku dniach trawa ładnie się zazieleniła, zaczyna się zagęszczać. Wczoraj była wielka burza, i dziś - jak grzyby po deszczu - wyrosły mi... grzyby.

Podłoże, które nawiozłem zawierało kawałeczki gałązek i małe szyszki, których w większości się pozbyłem - przynajmniej z powierzchni, bo przeszkadzały w uzyskaniu równej powierzchni. Zakładam, że to może mieć związek albo z tym podłożem, albo po nawiezieniu grzyby uzyskały idealne warunki do rozwoju, albo jedno i drugie (a do tego obfite opady).

Co robić?

Ogród pod lasem 09:14, 13 lip 2018

Do góry
malgol napisał(a)

No bo ja szukam tylko w takich sprawdzonych sklepach , w których już coś brałam. A oni nie mają. Ale kupiłam jeżówki i tawułki jutro będą! także spoko, też będę miała co sadzić

Aaaa no chyba, że tak Skoro tam nie ma, to może jednak zaryzykuj? Ja tak kiedyś odkryłam fajny sklep, Lagunę mi przysłali prawie mojego wzrostu.

Iwona100 napisał(a)
Kochane dziewczyny - Toszka Iza Kwartecik -bardzo Wam dziękuję. Wasze rady są bezcenne. Teraz wiem co robić. Super Ania ,że wstawiłaś zdjęcia. Hakonki masz piękne. Tak zrobię - wiosną będą tulipany, potem czosnki i Hakonki. Jeszcze ,jak Iza wstawi fotki,to już będzie pełnia szczęścia .
Pozdrawiam

Szybkie fotki z komórki Sadzonki zeszłoroczne.

Iwona100 napisał(a)
Ta pierwsza przypomina kolor róży Pilgrim ze zdjęć.
Właśnie chciałam Cię zapytać ,czy przypadkiem nie masz tej róży. Jeśli masz, to czy jesteś z niej zadowolona i czy jest u Ciebie pnąca? Chodzi mi po głowie ,żeby ją kupić.

Mam, nawet kilka. Jest piękna, ładnie kwitnie, jest u mnie na bardzo eksponowanej rabacie. Pnąca nie, krzaczek

anna_t napisał(a)

Iza nadal remota bez zarzutu? dużo przyrosła w ciągu tego roku?

Tak, super jest Ładna i duża. Niedawno nawet pstrykałam fotkę. Poszukam.

nicol21 napisał(a)
no piękne te cukiereczki, rozważania hakonowe. hakone chyba zaczyna być blisko szczytu w liście najpopularniejszych traw. oj jest tego warta!

Oj tak, zdecydowanie! Nie choruje, nie marudzi, aaaa i zimą też pięknie wygląda i szumi

inka74 napisał(a)
Dalie rzeczywiście napakowane. Takich jeszcze nie widziałam.

Iza - są Pink Anabelle dostępne u mnie ale drogie i mam co do nich wątpliwości. Jak bardzo bardzo chcesz - dzwoń, zrobię zdjęcia. W niedzielę jadę do Mrokasi jakby co. To mniej na więcej twoje okolice.

Iwona, ostatnio kupiłam, nie jakieś super okazy, ale dobre i to. W szkółce pani mi mówiła, że próbują zamówić i nie mają skąd.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 09:12, 13 lip 2018

Do góry
Moi drodzy, czy Starane/Bofix pomoże na te paskudne kępki w trawniku. Proszę Was o poradę odnośnie stężenia, ewentualnie wskazanie innego środka, którym mógłbym to opryskać? Domniemywam, że jest to perz, ale pewności nie mam. Trawnik dwuletni, nie było z nim żadnego problemu, szybko złapał, ładnie się zagęścił. W tym roku mniej podlewam, a poza tym za ogrodzeniem pola pola i jeszcze raz pola. Póki co kosze nisko i co 3-4 dni, przed koszeniem czasami przegrabiam, wówczas większość tych kępek unoszę i po przejeździe kosiarką pomaga ale...

Chwasty w trawniku 09:05, 13 lip 2018

Do góry
Walki z trawnikiem ciąg dalszy. Po wyrwaniu chwastnicy z połowy trawnika ten wygląda jak po trąbie powietrznej.

Niestety przed domem pojawił się jeszcze jeden chwast... Co to jest i czym do spryskać aby nie rosło dalej?
Czy ten chwast to też rodzaj chwastnicy?
Ogród Małej Mi 2017 08:50, 13 lip 2018

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Aniu, też masm takie wrażenie, ale na przyrodę nie ma mocnych. Jest jak jest, a jeżówki dopiero zaczęły kwitnąć! Do jesieni daleko!

Jeżówki przekwitają... albo sa w szczycie kwitnienia.... co najmniej miesiąc do przodu. Te już kończą..
Ogrodowy song 08:45, 13 lip 2018

Do góry
frezja napisał(a)
Ewo, co to za piękności??? Wiesz może?
Piękne kwiecie masz
Moja działka na Dębowym Lesie 08:37, 13 lip 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Piękne kwiatuchy pokazujesz Aniu,ten jasny kwiatuszek z różowym środkiem na ostatniej fotce w poście to lilia ? Cudna.

Asiu, dziękuję.
To jest liliowiec
I to też są liliowce

W tle lilie
Moja działka na Dębowym Lesie 08:34, 13 lip 2018

Do góry
zoja napisał(a)
jak mam chwilke rano jadac do pracy to zawsze wiem gdzie zajrzec - u Ciebie mnostwo pieknych roslin
Macham piatkowo!

Dziękuję Zojeczko za wizytę i pozytywne słowa.One tak człowieka lepiej nastrajają
Potem ( w pracy )do ciebie zajrzę

Konwalnik przesadzony na wiosnę, Bardziej i ładniej rośnie

Róza Augusta Luisa
Moja działka na Dębowym Lesie 08:30, 13 lip 2018

Do góry
zawitka napisał(a)
Ależ piękne zdjęcia jęczmienia urokliwy ci on

Halinko, dziękuję.
Faktycznie, te kłoski ma bardzo urokliwe

Liliowce dla ciebie
Ogród z bałaganem w tle prosi o pomoc 08:25, 13 lip 2018

Do góry

Nie ma żadnego problemu z szerokością działki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies