Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Johanka77 11:55, 08 wrz 2018

Kasia_CS napisał(a)
mój mordorek na trzcinniki

A tu moje potwory kocimiętkowe - zostały już tylko 3 sztuki i z powodzeniem zarastają to samo co w wersji 6 sztuk

Ale tu pohawia się pytanie - czy bedzie fajnie z miskantami Kleine fontane jak ten na fotce po środku? Czy bezpieczniej iść w trzcinniki KF jak na poprzedni płotek?

Kasia super będzie pod płotem z trzcinnikami.
Ale na rabatę miskanty. Trzcinnik jest bardziej jak zborze. Miskant ładniejszy na rabaty
Ja.trzcinniki z frontu wywaliłam i właśnie w szpalerze pod płot dałam

BKosimkArt 13:55, 08 wrz 2018

Kasia_CS napisał(a)
mój mordorek na trzcinniki

A tu moje potwory kocimiętkowe - zostały już tylko 3 sztuki i z powodzeniem zarastają to samo co w wersji 6 sztuk

Ale tu pohawia się pytanie - czy bedzie fajnie z miskantami Kleine fontane jak ten na fotce po środku? Czy bezpieczniej iść w trzcinniki KF jak na poprzedni płotek?

Kasiu, widzę że ostro działasz
nie wiem czy na trzcinniki nie powinnaś ciut więcej zostawić bo będą się liście kładły na trawnik... ale to możesz też zobaczyć jak podrosną i poszerzyć...

miskanty fajnie będą tam wyglądać... swoją drogą zachwyca mnie ta odmiana i chyba też gdzieś go wcisnę

ps. nie wiem czy niebawem nie pojawię się w Twoich stronach wpadnę, ale to się odezwę jeszcze bo nie wiem kiedy dokładnie...
BKosimkArt 13:57, 08 wrz 2018

a i widoczek pochwalę bo cudny... nic tylko na tarasie z kawką siedzieć
Kasia_CS 14:05, 08 wrz 2018

asiak napisał(a)
Śliczne widoczki Kasiu

Dzięki Asieńko
Kasia_CS 14:06, 08 wrz 2018

lojalna_ napisał(a)
Widok z okna przesliczy.

Szekspir o rany jaka cudna .....a ona jest bardziej malinowa czy różowa

To z tarasu choć z okien podobny tylko bardziej pod skosem

A szekspirek jest malinowy, taki głęboki kolor ma, trudno uchwycić na fotkach
Kasia_CS 14:09, 08 wrz 2018

Anda napisał(a)
Piękne portrety róż Widoki ogrodowe śliczne, ten z tarasu bardzo romantyczny.

Dzięki Ewo Lubię te moje firaneczki sporo do klimatu dodały

A różyczki ciągle kwitną, jeszcze trochę ich w pąkach jest, więc pocieszą jesienią

Dzisiaj wsadziłam ostatnią różę, która była w doniczce tylko zadołowana, bo wreszzcie wykopałam hostę, która rosła na docelowym miejscu różanym Strasznie ściubię te róże na rabatach... ale może jak Voyage podrośnie to będzie bardziej widoczna wśród hortek
Kasia_CS 15:11, 08 wrz 2018

Mary napisał(a)
Kasiu,
Napisałam, że chyba mi została jedna zielona montana i że muszę sprawdzić. Właśnie sobie przypomniałam, że jeszcze mi jest potrzebna i muszę ją na 5 podzielić. Poczekam z jej dzieleniem, żebyś mogła zobaczyć jak taka trochę większa kępa wygląda.

Może we wtorek w takim razie? Bo w pon jeszcze będę bez samochodu.
Kasia_CS 15:12, 08 wrz 2018

Johanka77 napisał(a)

Kasia super będzie pod płotem z trzcinnikami.
Ale na rabatę miskanty. Trzcinnik jest bardziej jak zborze. Miskant ładniejszy na rabaty
Ja.trzcinniki z frontu wywaliłam i właśnie w szpalerze pod płot dałam

a powiedz mi, czy jakoś dogadzasz im w glebie? Qpa i te sprawy? Czy raczej lubią gorszą ziemię?

Dzięki za głos w każdym razie
Kasia_CS 15:20, 08 wrz 2018

BKosimkArt napisał(a)

Kasiu, widzę że ostro działasz
nie wiem czy na trzcinniki nie powinnaś ciut więcej zostawić bo będą się liście kładły na trawnik... ale to możesz też zobaczyć jak podrosną i poszerzyć...

miskanty fajnie będą tam wyglądać... swoją drogą zachwyca mnie ta odmiana i chyba też gdzieś go wcisnę

ps. nie wiem czy niebawem nie pojawię się w Twoich stronach wpadnę, ale to się odezwę jeszcze bo nie wiem kiedy dokładnie...

a taki jakiś zryw mam, bo za mało się dzieje już od dłuższego czasu i trzeba cokolwiek w sezonie tym zrobić, bo mam wrażenie, że poszedł na straty trochę.. poszerzę ten kawałek jeszcze ze 20 cm. A w trawnik chcę wpuścić płyty

Ja kupiłam 1 sadzonkę z zamiarem podzielenia, bo powinna się nadać. U mnie są w okolicy jakby coś serdecznie zapraszam jak będziesz się wybierać w moje strony poza tym przetaczniki wciąż czekają na nową właścicielkę
Kasia_CS 15:22, 08 wrz 2018

BKosimkArt napisał(a)
a i widoczek pochwalę bo cudny... nic tylko na tarasie z kawką siedzieć

no poranna kawka to się nawet zdarza szkoda, że z książeczką raczej nie siedzę.. ale jak Kuba znów zacznie przedszkole, to może jeszcze skorzystam.