Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przerwa na kawę... 12:43, 13 sie 2018

Do góry

Zdjęcia jak na złość się nie ładują... widocznie zbyt drastyczne
Przerwa na kawę... 12:40, 13 sie 2018

Do góry
No odbiło mi. Dobrze, że mam zdjęcia tego mojego kretynizmu to nigdy więcej tego nie powtórzę. Coś mi tam w głowie świtało, że to za dużo na jedną osobę i to już nie najmłodszą i powinnam się tej myśli trzymać ale ja chciałam sama zrobić bo wydatków dużo w tym roku się nazbiero. I głupotę zrobiłam, że pomocy nie wziąłam. Teraz muszę to nadrobić. Człowiek uczy się na błędach.

Wiecie plany sobie a życie sobie. Niestety z przyczyn ode mnie niezależnych (a może trochę tym zrywaniem darni sobie temat przyspieszyłam) prace musiały zostać zawieszone. Ja praktycznie na 2 tygodnie zostałam wymiksowana z czegokolwiek i też jestem jeszcze na jakiś czas odsunięta od prac ogrodowych cięższych i tych też lżejszych w normalnej ilości. Takie życie. Najważniejsze, że powoli idzie ku dobremu tylko ogróde leży odłogiem co mnie boli po prostu. Teraz wygląda to tak - uwaga dla osób szukających tylko eleganckich i wypieszczonych widoków - te takie nie są.

Ptasi gaj 12:30, 13 sie 2018

Do góry
Co to za roślina ma prawie 2 m wysokości wyrosła na rzecz łączce kwietnej. Nigdy wcześniej u mnie jej nie było. Zaczyna wypuszczać grona kwiatow, ale nie moglam zrobić foty w zbliżeniu już szarówka i mokro.
Wyrosły 3 szt

Kuleczkowa trawka 12:21, 13 sie 2018

Do góry
i ze zraszaczami:

przy huśtawce zostanie kawałek bez nawadniania, przy altanie trzeba poprawić: albo zwiększyć zasięg albo dodać jeden zraszacz.
Ptasi gaj 12:17, 13 sie 2018

Do góry
CD cynie. Kwiaty bardzo duże trzeba było zerwać te najwyższe ponieważ boczne szykują się do kwitnienia.

Trawa proso na pierwszym planie znowu połamaną przez deszcz

Ptasi gaj 12:10, 13 sie 2018

Do góry
CD
Taki busz, że nie można wejść trzeba co nieco usunąć.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 12:08, 13 sie 2018

Do góry
Toszka, to te miskanty, takie patyczki, w dodatku przyszły połamane, ale sprzedawca mnie uprzedził, że sie nie zmieszczą do paczek:

A tu czerwona strzalkę zaznaczyłam przystanek i to będzie właśnie tu, na granicy z drogą, kilkanaście metrów za moim ogrodem, szpaler miskantowy:
U Agi - czyli słońce i piach 12:05, 13 sie 2018

Do góry
ag_zie napisał(a)
Dziś było gorąco a nasz Mietek tak oto spędził dzień

ach jaki cudy czarnulek
spi jak mój Dragon - ależ to leniuchy
Ptasi gaj 12:03, 13 sie 2018

Do góry
Po drodze nie mogłam zawinąć na działkę wszystko przerosło moje oczekiwania.
Wszystko wyrosło również chwasty. Trzeba będzie zajadać rękawy ibbradz się za porządki.

Przywiozłam bukiet z cynii, które na niczym nie straciły. Hortensje już rozwieją ale wyrośnięte piękne.
Róże kwitną,niektóre już drugi raz przekwitają.

Kuleczkowa trawka 12:01, 13 sie 2018

Do góry
Kuleczko, pamiętam ten dylemat i rozumiem że pewnych rzeczy nie przeskoczysz

Tym niemniej zwróć uwagę na dwie rzeczy:
- w Waszym aktualnym projekcie na niektórych miejscach macie zasięg z trzech zraszaczy jednocześnie, a w innych - pomiędzy drzewami - wcale;
- wszelkie trawniki w wąskich przejściach są trudne w utrzymaniu, bo i nawadnianie ciężko ustawić i kosiarką trudno manewrować.

Więc już ograniczając te rabaty tak całkiem na maksa, wychodzi mi tak wersja:

wydaje mi się, że taką opcję dałoby się "sprzedać" babci nie na zasadzie "ograniczamy trawnik" tylko "ograniczamy liczbę trudno dostępnych (dla kosiarki i zraszaczy) miejsc, typu: za altaną, pomiędzy drzewami, jakieś dziwne i niepotrzebne wcięcia pomiędzy aroniami.

Ogród bacowej 11:55, 13 sie 2018

Do góry
bacowa napisał(a)

Agata, w Pęchcinie nastawiałam się tylko na kupno zielonej hakonechloa. No i kupiłam .

Wywaliłam Silwer Scepter bo ta trawa mnie wkurzała na maxa i chciałam w zastępstwie posadzić właśnie zieloną hohle.

Teraz mam tak .

Nadprogramowo kupiłam tylko róże wielkokwiatową , ale jeszcze nie posadzona.

Super ta zielona hakonka,też kupiłam w tym roku
Ogród w remoncie 11:42, 13 sie 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Kocimiętkowo

Koniecznie muszę ją rzadziej posadzić

Aśka, Ty potworze, specjalnie ta fotę dałaś, co???
Boszszsz, moje ogony oszalałyby ze szczęścia...
Moja "przyziemna" :) pasja 11:14, 13 sie 2018

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Renia, myślałam o kulce, bo dużo lepiej by wyglądała w tym miejscu i jakoś bliższa mojej wizji. Tylko czy ta góra ładnie czarowanie i kiedy? Muszę u Ciebie wytropić tę kulę ☺.

Jagoda Przepraszam że dopiero teraz ale nieczasowa jestem ostatnio.
Moja kulka zrobiona z lichego stożka wygląda na razie tak... Bałam się tego cięcia z góry bo gałązka była już dość gruba... I właściwie teraz góra już fajnie się zarasta... Czekam tylko na zagęszczenie się dołu

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:12, 13 sie 2018

Do góry

Dzień Dobry. Proszę jakie drzewo posadzic w tym miejscu? Słońce świeci tam do 16 godziny. W pobliżu rośnie sliwa nigra. Z góry dziękuję za wszelkie porady. Przepraszam za to tłumaczenie. Jestem z Czech.
Doświadczalnia bylinowo-różana 11:07, 13 sie 2018

Do góry
Anda napisał(a)
MW w roli głównej

Wzycham sobie ❤❤❤❤❤
Blaski i cienie nowego życia 10:58, 13 sie 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
Nas ominęły mocne zjawiska pogodowe a ogród podlało fajnie ale powierzchniowo. Wczoraj wieczorem udało mi się odplewić jedną rabatę. Cieszę się bo z chwastów jest kompost na przyszły sezon

Zauważyłam też nowe siewki żółtego kłosowca, bardzo mi przydatne do obsadzenia miejsca za hortensjami.

Ochłodzenia narazie nie widać więc dalej leniuchowanie ogrodowe

Miłej niedzieli

Piękne masz hortensje U nas tez bokiem burze przeszły, lekko popadało i dalej upał i leniuchowanie, chodz w sobote skosiłam cały ogród Pozdrawiam
Ogród w cieniu brzozy 10:54, 13 sie 2018

Do góry
UlaB napisał(a)
Byłam przekonana ze to PinkAnabelle Dzięki

Teraz za to widzę fuksję. Jak ją przechowujesz? Musze je wyczuć, bo coś mi nie idzie ich uprawa, a szkoda. Jedna wisi u mnie na drewutni w ocienionym miejscu, ale spalił mi ją upał Poza tym nei radze sobie z owocnikami. To normalne, ze one tyle ich zawiązują?

Mam też inną, takie zdjęcie znalazłam, też ją chyba stracę, po pierwszym kwitnieniu, zaczęła jakby zamierać, nie było mnie w tym czasie, syn dodatkowo za dużo podlewał, chyba jej nie uratuję, coś podobnego działo się z nią w tamtym roku, ale odzyskała wygląd i pięknie zakwitła w jesieni.
Z tą ciemną i z sadzonkami z tej jasnej nic takiego się nie dzieje.
Obie wytwarzają dużo owocników, staram się je obrywać. Miałam kiedyś starą odmianę, nie pamiętam, żeby tak było.
Przechowuję je w zimnym garażu, małe okienko jest, w styczniu przenoszę do cieplejszego pomieszczenia, do światła, pobieram sadzonki.
Liliowo i kolorowo:) 10:51, 13 sie 2018

Do góry
Hortensje szaleją

Liliowo i kolorowo:) 10:44, 13 sie 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
Kreda to fajny etap u dzieci potrafią dłużej się tym bawić. A jakimi farbami będziesz malować kamienie żeby było długotrwałe

Farby akrylowe

Dzis o poranku, cynie co posiałam są cudne, juz kwitną astry, wrzosy, marcinki to już jesien.....

Elaty są cudne, dobry pomysł to dzięki Irence

Mój 4 arowy azyl... 10:31, 13 sie 2018

Do góry

Podziwiam cierpliwość i dokładność wykonania, zwłaszcza ta kratka zwróciła moją uwagę. Jak to się robi? Na takiej zasadzie jak cerowanie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies