Sarenko- Megi zobacz wolne przestrzenie w tej odległości teraz.
Po 1 roku u mnie.
Największy miskant od tui na styk.
Pomiędzy miskantami a hortkami wolnej przestrzeni juz nie ma.
Zdjęcia trochę prześwietlone, wybacz, ale słońce tak razi w południe i tak to blado wychodzi
Dzisiejsza pochmurna aura nie sprzyja wychodzeniu do ogrodu, ale pomiędzy kolejnymi falami deszczu cyknęłam jednak kilka zdjęć i chciałam wam pokazać dwie rozplenice - Lady U (po lewej) i Hameln (po prawej):
Widać wyraźne różnice: Lady U jest ciemniejsza, ma krótsze liscie i stosunkowo dłuższe pędy z kwiatostanami. Obie na szerokość całkowitą mają około 170 cm, na wysokość około 140 cm. Bierzcie to pod uwagę przy sadzeniu.
Lady zakwita trochę wcześniej niż Hameln.
Wrzuciłam marsylię i oprócz glonów niktowanych to woda czyściutka, są osady z kurzu z i innego śmiecia co spadło, ale woda czysta. No i nie mam tu ryb.
Wiem Aniuś, że masz przetaczniki, pamiętam właśnie fioletowe może właśnie to te ze zdjęcia.
Ja mam tylko jeden rodzaj i dopiero pierwszy raz, nigdy nie miałam
Ale tez jestem zachwycona
Zrobił się szał, ale przyznasz, że nie była to jakas ogrodowiskowa propozycja Ja na forum nie spotkałam prędzej nigdzie takich zachwytów nad przetacznikami. Poza Tobą i Gosią. No i widziałam ostro niebiesko świecące u pewnej blogerki Kasi.
Ja je dopiero odkryłam w tym roku, szukałam niskiego piętra do różowej rabaty i wybór trafił na nie, tak jakby w ciemno. Bo nic o nich nie wiedziałam.
Na różance rozbestwil mi się fiołek mam dylemat jednej strony myślę sobie ładny jest, zadarnia i w Mai ostatnio o nim było. Ale z drugiej strony jest tak ekspansywna że mam wrażenie że róże się w nim duszą. Macie go?