Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

anka_ 14:32, 04 paź 2018

mikina34 napisał(a)

Aniu, myślę, ze nie masz się co obawiać Jak po tej wizycie weszłam do lasu i świadomie przyglądałam się drzewom to muszę przyznać, że rzeczywiście dużo jest dębów czerwonych, zwłaszcza teraz są w pełnej krasie, ach te kolory...

O jeżuniu, jakie ujęcie , masz świetne oko

U nas Moniu dęby jakiekolwiek są rzadkością. Ale już kilkanaście kilometrów odemnie pojawiają się w lasach częściej. Na szczęście czerwonych nie widziałam. Ale wiem, że np w Kampinosie też mają z nimi problem. Będę grzecznie zbierać wszystkie żołędzie spod nich.
Ale kolorki mają suuuper.

Irga błyszcząca- też super kolorki. Bardzo ją lubię. Jedyna jej wada to taka , że w czasie kwitnienia równie mocno lubią ją szerszenie.

marba napisał(a)

Aniu, a co to za śliczne kurki? Kuropatwy? Nie rozpoznaję.

Gdyby nie wpis Kasi to bym bez przyglądania się napisała że przepiórki. Bo przez kilka wcześniejszych dni miałam ich zmasowany nalot. Darły się całe dnie w ogrodzie. Ale to rzeczywiście wygląda na młode bażancice.

Hameln zaczyna przybierać jesienne szaty...

Kasya napisał(a)

bażanty-kurki
A już chciałam napisać przepiórki, bo ich gościłam wcześniej kilka dni pod rząd. Ale masz rację Kasiu- to towarzystwo wygląda na młoda bażancice.

Lupo- kocham ją za wszystko...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Toszka 16:51, 04 paź 2018

a możesz Lupo zrobić zdjęcie z porównywaczem, np. szpadlem albo widłami, albo kubełkiem?
Mariposa 21:34, 04 paź 2018

anka_ napisał(a)

Dzięki. Oczko daje dużo możliwości obserwacji. A dzięki temu, że jest pod kuchennym oknem to i czas przy zmywaniu jest żeby zerknąć w stronę tafli wody. Tylko muszę aparat na statywie na stałe umocować, bo wiele suuuper ujęć ucieka.

Super sprawa, co prawda ja bym wolała takie widoki za oknem, przy którym ustawiłabym deskę do prasowania - nienawidzę prasować, a podglądając życie w oczku mogłabym robić to mimowolnie Pozdrawiam, Aniu, śliczna jesień u Ciebie
anka_ 16:48, 05 paź 2018

Toszka napisał(a)
a możesz Lupo zrobić zdjęcie z porównywaczem, np. szpadlem albo widłami, albo kubełkiem?

No nie wiem...

Mariposa napisał(a)
Super sprawa, co prawda ja bym wolała takie widoki za oknem, przy którym ustawiłabym deskę do prasowania - nienawidzę prasować, a podglądając życie w oczku mogłabym robić to mimowolnie Pozdrawiam, Aniu, śliczna jesień u Ciebie
Mój eM się śmiał, że jakby wiedział że polubię zmywanie to zamiast zmywarki wcześniej folię do oczka byśmy kupili... Ale czy dla takich widoków nie warto?

Dzisiaj mu tłumaczę (eMowi znaczy się) że wreszcie okna w kuchni traba wymienić, bo przez te stare porysowane to słabo fotki się robi. A on na to, że te zamaluje, bo ile można stać przy oknie z aparatem i z ptaszków się cieszyć???
Ale radocha ogromna.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 16:50, 05 paź 2018

Chętnych kąpieli przybywa...

suszymy piórka...

anka_ 16:52, 05 paź 2018

Zmiana...

A już następni w kolejce czekają...

anka_ 16:53, 05 paź 2018

Zana 17:08, 05 paź 2018

Ależ masz kapitalne kino z tymi ptaszonami.
jolanka 17:20, 05 paź 2018

No nie, ja się tak nie bawię, za dobrze masz w tym oknie kuchennym
Chyba zacznę dokarmiać albo co
Mala_Mi 21:50, 05 paź 2018