Jak Marzena wraca z nart to wtdy przychodzi wiosna i słyszałam dzisiaj że około 14 marca ma być 16 st
Marzenko, w ubiegłym roku sadziłaś wiosną czosnki główkowate. Czy mimo tego wiosennego sadzenia zakwitły Tobie? Znalazłam ostatnio w garażu opakowania, o których jesienią zapomniałam i zastanawiam się, czy coś z nich będzie. Cebulki są zdrowe, bez pleśni etc.
Carex aurea elata obcięłam w poprzedni weekend bo były całe suche. Obciełam suche końce, zostały tylko zielonkawe podstawy ok 1-2 cm. Przesadzałam je jesienia i były wrażliwsze na przemarzanie. Moje były mega sianowate... Rok temu tez były przeciętne po zimie a potem je 3 razy przesadzałam....Obiecałam sobie ich jednak juz nie ruszać i zobaczymy jak w tym sezonie beda wygladac.
Ana jaka pogoda u Ciebie ?
dzisiaj i ja spotkałam takie ciemierniki jak i Ty. Cena nie była aż tak powalająca, choć i tak duuuża- 123 zł jeszcze była świetna misa z narcyzami. Pewnie z 50 cm średnicy i taki widoczek
do Bożenki zawsze uwielbiam ją i jej ogród. Czuje się tam jak Alicja w krainie czarów
U Ani Małej Mi piwoniowo się zrobiło, może ktoś będzie znał nazwy moich piwoni?
ja mam kilka lili posadzonych chyba ze 3 lata temu, co roku wychodzą i kwitną więc się raczej nie przejmuj
A ja posadzilam kilka jesienią I nie dość ze nie pamietam jakie to jeszcze kompletnie nie pamietam gdzie Kiedy lilie powinny zacząć wylazic ?
Jankosia, a mam swój arsenał zdjęć poruszyć skromny bo skromny, ale jest Wtedy na pewno zostaniesz rozpoznana
a jakby się je posadziło to coś im grozi? bo ja też czekam na lilie,
Wybierasz się?
oooo jak miło
Tak to to spotkanie. Fajnie ze Ci data odpowiada.Wpisz w kalendarz zeby juz nic nie planowac.
obawiam się że będzie stał i stał w tej kwiaciarni aż przekwitnie
Pierwszą mam podobną,nawet w takim samym towarzystwie zdiagnozowałam jako Ursyn Niemcewicz,druga to Władysława,albo Waltz. Ale trudno konkretnie okreslić. Tutaj masz spis alfabetyczny,może coś innego dopasujesz,bo na własne oczy ją widziałaś http://www.binnyplants.com/Catalogue_PeonyBySearchBoxPlantsAtoZAdvanced.asp?CategoryID=99&Search=00000000&Alpha=A Lista różana imponująca. W ostatnich dniach była znowu dostępna w F Purple Eden,ale rozeszła się na pniu Może jeszcze będzie Ciemierniki piękne,ale cena zaporowa