Pozdrowić przyszłam bo na piwoniach się nie znam a na ciemiernika mnie nie stać. Dobrze, że w Lidlu nabyłam
Pierwszą mam podobną,nawet w takim samym towarzystwie zdiagnozowałam jako Ursyn Niemcewicz,druga to Władysława,albo Waltz. Ale trudno konkretnie okreslić. Tutaj masz spis alfabetyczny,może coś innego dopasujesz,bo na własne oczy ją widziałaś http://www.binnyplants.com/Catalogue_PeonyBySearchBoxPlantsAtoZAdvanced.asp?CategoryID=99&Search=00000000&Alpha=A Lista różana imponująca. W ostatnich dniach była znowu dostępna w F Purple Eden,ale rozeszła się na pniu Może jeszcze będzie Ciemierniki piękne,ale cena zaporowa
obawiam się że będzie stał i stał w tej kwiaciarni aż przekwitnie
U Ani Małej Mi piwoniowo się zrobiło, może ktoś będzie znał nazwy moich piwoni?
A wtedy Ty przyjdziesz i powiesz: "oj, jaki biedny i zasuszony ten kwiatuszek... Za chwilę całkiem padnie... Zlituję się i wezmę za 1/4 ceny"
dzisiaj i ja spotkałam takie ciemierniki jak i Ty. Cena nie była aż tak powalająca, choć i tak duuuża- 123 zł jeszcze była świetna misa z narcyzami. Pewnie z 50 cm średnicy i taki widoczek [/ O mój Boże ale pięknie. Zazdraszczam U mnie ledwo jakiegoś Hiacynta pojedynczego mozna kupić.
dzisiaj i ja spotkałam takie ciemierniki jak i Ty. Cena nie była aż tak powalająca, choć i tak duuuża- 123 zł jeszcze była świetna misa z narcyzami. Pewnie z 50 cm średnicy i taki widoczek