Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:29, 03 lip 2018

Do góry
Anitka napisał(a)

Cicho, bom teraz dla odmiany zamiast lawendy w łubinie buszowała Ale tonacja kolorystyczna ta sama, moja ulubiona

Ależ cudne widoki
Kondziowy ogrod cz II 10:26, 03 lip 2018

Do góry
Kondzio napisał(a)
[

Ja się już do adopcji Waszego pięknego ogrodu nie ustawię w kolejce, bo jeden areał mi już wystarczy....dziękuję raz jeszcze za odwiedziny u mnie i sesję zdjęciową

Za Waszymi kilinarnymi zdolnościami to mogę się ustawiać w kolejce z prośbą
o przepisy....pamiętam pysznego torta Andrzeju...jakby co to ja pukam
o przepis

Lipiec u Was jest bujny i kolorowy, wierzówka wow...nasionka dmuchajcie
w moją stronę

Koleżanka pytała o różę....zakochałam się w pomponowych różach i liliach martagonach, chyba, że ta Wasza jest trąbkowa?
Droga do spełnienia 10:17, 03 lip 2018

Do góry
m_gocha napisał(a)
Kami! Widzę, że wyautowane przez Ciebie roślinki pokazały na co je stać . Czy teraz ponownie otworzysz im furtkę do ogrodu?
Lilie masz cudne, choć chyba nie umiałabym ich wkomponować w mój ogródek

Ciekawa jestem jak Ci się spisuje przetacznik, jak długo kwitnie i czy po tych deszczach się nie rozłazi? Pytam bo na ryneczku miałam już zakupić ale na razie wstrzymałam się

Pozdrawiam

Gosia roślinkom za płotem dobrze więc niech tam zostaną zobacz jak róży tam dobrze, aż wpycha się z powrotem

przetacznik jest super nie rozłazi się i nie pokłada
będę mnożyć
Kondziowy ogrod cz II 10:10, 03 lip 2018

Do góry
Kondzio napisał(a)

Czy w słońcu, czy w deszczu - piękny ten powojnik.
Kondziowy ogrod cz II 10:08, 03 lip 2018

Do góry
Wpraszam się do Waszego pięknego ogrodu, który zobaczyłam w Mai. Piękny ogród. Jestem pod wrażeniem całości i roślin pojedynczo. I mam pyatnie co to za piękność, czyżby Pomponella?
Kondzio napisał(a)
x426]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/168/1684375/original.JPG[/img]
Testowe dodawanie zdjęć 10:02, 03 lip 2018

Do góry
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 09:46, 03 lip 2018

Do góry
OHAYÓ GOZAIMASU !

Po małym przywitaniu w języku japońskim dziękuję odwiedzającym za poświęcony czas będąc w ogrodzie i herbaciarni - zwłaszcza tym osobom które poświęcają swój czas i zostawiają wpis u mnie na wątku.
Reni , Bogusiu - cieszę się że Wam się podobają klimaty jakie tworzę w moim ogrodzie więc wpadajcie do mojej herbaciarni jak najczęściej aby oczy i serca swoje nacieszyć.

Ewa
- Zapraszam gorąco! - no myślę że nic nie stoi na przeszkodzie i jest to realne abyś nie tylko wirtualnie ale na LIVE odwiedziła mój skromny herbaciany i kompaktowy ogród. No jeżeli to będzie dalej aktualne z Twojej strony to trzeba będzie tylko umówić się na jakiś odpowiedni termin i już. Ja myślę że odpowiednią porą była by jesień bo to klony się na potęgę wybarwiają i w ten czas jest mega uczta dla oczu. Odezwij się tylko do mnie na PRIV i wyślij numer telefonu do siebie, oddzwonię i rozmówimy się ustalając szczegóły naszego spotkania.

ps. - co by nie było że tylko pisanie jest na wątku, no to jakieś fotki z ogrodu poniżej wrzucam :

MATANE !

Ptasi gaj 09:45, 03 lip 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Kasiu to Newsy Dawn w zeszłym roku posadzone

Przepiękny kolor!
Szmaragdowy Zakątek 09:39, 03 lip 2018

Do góry
Ogrodowo też było na co popatrzeć....

jakość zdjęć fatalna bo robione przez brudna szybę

Widzicie ile jeszcze jest miejsca do posadzenia roślinek….ale by się tam poszalało ogrodowo !!!!!!!!
Szmaragdowy Zakątek 09:37, 03 lip 2018

Do góry
W niedziele od rana „Szmaragdowy” podlewał drobny deszczyk a temperatury raczej nie zachęcały do prac ogrodowych. Postanowiłam pojechać na wycieczkę…obojętnie gdzie… byleby świeciło tam słońce i było choć o kilka stopni cieplej. Rzut oka na mapę pogodową Polski i w drogę…
Do sekty „moherowych beretów” w prawdzie nie należę, ale nigdy tam nie byłam, więc stwierdziłam że czas udać się w tamtym kierunku (tym bardziej, że zapowiadano w tych stronach piękną pogodę)
Licheń.
Wiedziałam, że ta monumentalna pięcionawowa bazylika z centralną, złoto-srebrną kopułą jest obecnie największą świątynią w Polsce, ósmą w Europie i dwunastą na świecie. Ale dopiero na miejscu zobaczyłam ogrom tej budowli.
Światło wpada do wnętrza przez tyle okien, ile jest dni w roku – 365, a wejść do środka można przez tyle drzwi, ile rok ma tygodni – 52. Do kościoła prowadzą 33 stopnie nawiązujące do lat życia Jezusa Chrystusa na ziemi a w świątyni znajduje się 12 kolumn, symbolizujących dwunastu apostołów.
W dzwonnicy (mierzącej 68 m) umieszczono dzwon „Maryja Bogurodzica”, ważący prawie 15 ton. Jest to największy dzwon w Polsce i trzeci pod względem wielkości w Europie. Ma średnicę 3,12 m, wysokość 4,40 m, a jego 400-kilogramowe serce każdego dnia oznajmia zbliżające się południe.
W sanktuarium znajdują się także największe w kraju organy. Mają one w sumie 157 głosów realnych i 12.323 piszczałki. Instrument pod względem wielkości jest czwarty w Europie i trzynasty na świecie.
To tyle ciekawostek. Teraz relacja zdjęciowa.

Ta malutka, biała plamka na schodach – to ja….macham do Was.

Po nitce do kłębka ;) 09:35, 03 lip 2018

Do góry
Zakupy przyjechaly
Kompost tez jest
Toszka teraz mi powiedz skarbnico wiedzy ile mam dawac tego wszystkiego i zwyklej ziemi zeby tez spulchnic wszystko .
Szmaragdowy Zakątek 09:33, 03 lip 2018

Do góry
I jeszcze sobotni gość

Szmaragdowy Zakątek 09:31, 03 lip 2018

Do góry
przypadkowa kompozycja mahonia + perowskia zawsze zaskakują mnie kolorystyką

zapomniany wiciokrzew przypomniał o sobie jednym kwiatem i cudny maczek zaglądający do „szmaragdowego” przez płot

magnolia znowu kwitnie i ….największe zaskoczenie…pąki kwiatowe na moim maleńkim bzie
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 09:30, 03 lip 2018

Do góry
Aniu - a tutaj jeszcze white morsdag. Lubię ją za te jej filiżaneczki i to że mniej się pokłada ale jest niska. nadaje się na takie niskie piętro.

Crystal fairy w drugim miejscu, ma około pół dnia słonca tylko.
na trawę nie patrzymy - mega susza i kawałek kostki zrobilo swoje.
Szmaragdowy Zakątek 09:28, 03 lip 2018

Do góry
W sobotę byłam w „Szmaragdowym”. Ziąb był okropny ale musiałam zobaczyć czy coś nowego zakwitło, czy trawnik choć troszkę się zazielenił czy czasem nie powrócił Pan Kret….
Wszystko jest ok. Hortensje zaczynają swój spektakl

zakwitł konwalnik, który po zimie wyglądał trochę nie teges, ale widać że teraz ma się już dobrze

kwitną ostatnie róże…wszystkie pozostałe straciły już kwiaty…buuuu
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:25, 03 lip 2018

Do góry
magnolia napisał(a)
ja tez pokażę kilka fotek, z przed kilku dni. Tak było sucho i gorąco, że już nie są do końca aktualne, bo wszystko kwitnie chwilę

Magnolia co to? Zawilec? Znasz odmianę?
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 09:24, 03 lip 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Ewelinko, pierwsze to wielka kula.
WAW!! cudne kwiatostany Twojej Anabelki!!
Moja jednak ma dużo mniejsze.
I rączka tak zadbana.Chyba za dużo nie grzebie w ziemi .Żartuję
ćmy bukszpanowej i współczuję
Róż okrywowych jakoś do tej pory nie doceniałam.a teraz już mi się ich chce.ale takich co kwitną przez cały sezoon.takich muszę poszukać.

tak, kula wielka, ale jak pisałam - podkarmiłam roślinki trochę to i duże są. Nie tylko kwiaty ale też i cały krzak jest wielki, myślę że tak z 1,4-1,5m będę mieć. Teraz chyba musze karmić co roku
Ręka w miarę zadbana bo mało w ziemi grzebała przez 2 tygodnie [tyle co trochę róż i budlej posadziłam u rodziców] a teraz wygląda już trochę gorzej bo pogrzebała w ziemi .

Co do róż to ludzie chwalą larissę - ja nie mam, no ale nie można miec wszystkiego. ja mam the fairy [różowa], crystal fairy [biała] oraz white morsdag i jedną swany rose. Swany nie polecam, za mało kwitnienia, choć kwiatki ładne

Parę różyczek dla Ciebie

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:23, 03 lip 2018

Do góry
malkul napisał(a)

Jak zwykle PRZEPIĘKNIE u Ciebie :*
Co to za cudo?
Ptasi gaj 09:20, 03 lip 2018

Do góry
Kasiu to New Dawn w zeszłym roku posadzone

Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:18, 03 lip 2018

Do góry
[

To krzaczek z zeszłego roku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies