Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

kasiek 19:41, 18 sie 2018

kasiek 20:43, 18 sie 2018

Katkak napisał(a)
Piękno chwili cudownie uchwycone. Powiem Ci Kasia - nie to, żeby Ci słodzić, ale naprawdę źle rabata z uciętym perukowcem nie wygląda. Ten który został jest dość duży i wygląda zdrowo. Myślę że będzie dobrze i ładnie się odbuduje. A cyprys i glediczia fajnie sobie nawzajem kolory podbijają. W kwestii werticiliozy zapomniałam Ci jeszcze powiedzieć, że ja zużywam duuuużo denaturatu do odkażania sprzętów ogrodowych, tj łopat, łopateczek, sekatorów. Dłubię coś na jednej rabacie, to przed rozpoczęciem na kolejnej czyszczę odkażam denaturatem. Buziak wielki, odpoczywaj. Ogród wygląda pięknie i tętni życiem. Roślinki się pozbierają. Warzywnik to Twoim zdaniem trumny??? Aś wymyśliła....

A zobacz jak tu u nas ładnie

Rabata przemyslana - cyprys mój przesadzony spod garazy - bo miał ok 1,5 m - nie zginął w buszu.
Wiem że zawaliłam z cięciem bo nie odkażałam narzedzi ... Sporo błędów było a duuuuzo nowych nasadzeń.
Ale jestem wypoczęta i pełno nowych sił i wiary i wszystkie te rzeczy mam...
kasiek 20:44, 18 sie 2018

Bogdzia napisał(a)
Myślę ze prukowiec z tego zostawionego kawałka wypuści na wiosnę śliczne mocne pędy.

Pewnie puści ale spodziewam sie że zginie całkiem, wiem jak miałam z klonami... Stało się... W zyciu tak bywa..
kasiek 20:45, 18 sie 2018

Katkak napisał(a)
No, jak Bożenka mówi, że perukowiec sobie poradzi to wie co mówi . Bogdziu co byśmy bez Ciebie zrobiły. Kochana jesteś

Ciepłe słowa na osłodę
Jak zostanie to super, jak padnie, to zal będzie ale mam sporo sił na kolejne wyzwania
AgataM 20:56, 18 sie 2018

Witaj Kasiu
Wszystko u Ciebie jest cudownie piękne A ta fotka mnie zachwyciła... Żółte "ogniki" czarują w mieszance odcieni zieleni.....
Wędkowanie podobno uspokaja.....
Pozdrawiam
Katkak 21:09, 18 sie 2018

Zdjęcia z nad Rożnowa cudne. Fajnie, że oczko powiększasz. Będę łypać okiem
kasiek 22:08, 18 sie 2018

Katkak napisał(a)
Zdjęcia z nad Rożnowa cudne. Fajnie, że oczko powiększasz. Będę łypać okiem

O jestes Kasiula Myślałam że swoje widoki podziwiasz
Znalazłam foty z Darłówka Piękno jestb wszędzie !

Oczko powiększam o strefe płytka. Nie wymieniałabym folii gdyby nie zeszłoroczna dziura - lustro wody jest o 15 cm niżej niż teren.
kasiek 22:11, 18 sie 2018

AgataM napisał(a)

Witaj Kasiu
Wszystko u Ciebie jest cudownie piękne A ta fotka mnie zachwyciła... Żółte "ogniki" czarują w mieszance odcieni zieleni.....
Wędkowanie podobno uspokaja.....
Pozdrawiam

Niby mają mieć mokro a rosną w suchym miejscu- uwielbiam języczki w każde odmianie
sylwia_slomc... 22:33, 18 sie 2018

Pozachwycałam się fotkami, poczytałam o chorobach, taki rok trudny nie poradzisz, ciężki sezon przekłada się niestety na kondycję roślin i choć nam się wydaje, że powinno być ok to jednak bardziej podatne na choroby są

Oczko powiększasz Da się tam jeszcze zmieścić kosiarką?
Nie wiem jak planujesz, ale ja bym tylko muł wybrała i nową folię na tej starej ułożyła, byłoby bezpieczniej trochę....tak mi się wydajeStrefa przybrzeżna potrzebna szczególnie zwierzynie ależ będą ptasie kąpiele
Rabata z perukowcem po zmianach całkiem nieźle wygląda, tyle , że się kolory wiodące zmienią na chłodniejsze, będzie inaczej, ale może równie ciekawie
Mala_Mi 00:03, 19 sie 2018

kasiek napisał(a)

Ciesze się A wiesz że temu miejscu Ty nadałaś poczatek?

Wreszcie na coś się przydałam

Mam nadzieję, że tym razem nie będziesz oczka kopać zimą