Blaski i cienie nowego życia
07:34, 01 lip 2018
Sadzonki goździków pachnących zrobiłam jak któregoś dnia moi sąsiedzi wywalili je na kompost. Co za marnotrastwo

świetnie się sprawdzą na mojej patelni.
Lecz podejrzewam że je kocimiętka pochłonie w przyszłym sezonie i będą przesadzane
narazie kocimiętka w powijakach
musiałam z nią uciekać z poprzedniego miejsca bo miała za mokro. U mnie właśnie panują takie dzikie skrajne warunki: albo sucho albo za mokro. Znoszą to trawy i hortensje bukietowe. A inne rośliny przechodzą chrzest bojowy albo i nie
Miskant od zeszłego roku siedzi i marnie wygląda. Może teraz jak to miejsce przekopałam to pójdzie do przodu.
I na wykończenie rabaty sadzonki trzmieliny. Ona u mnie i u sąsiadów się sprawdza w nasłonecznionych miejscach.
Teraz jeszcze trzeba skosić w poniedziałek i trochę chwastów wyrwać to będzie przyzwoicie
od środy wraca lato więc ziemne prace ogrodowe się skończą

Lecz podejrzewam że je kocimiętka pochłonie w przyszłym sezonie i będą przesadzane

Miskant od zeszłego roku siedzi i marnie wygląda. Może teraz jak to miejsce przekopałam to pójdzie do przodu.

I na wykończenie rabaty sadzonki trzmieliny. Ona u mnie i u sąsiadów się sprawdza w nasłonecznionych miejscach.

Teraz jeszcze trzeba skosić w poniedziałek i trochę chwastów wyrwać to będzie przyzwoicie