Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kokesz 12:02, 12 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)

Pięknie Ci kwitnie szałwia
Ja za radą Mirelli przycięłam tylko same kwiaty bo podobno szybciej ma drugie kwitnienie ale liście jednak są brzydkie. I kwiecia też nie wiele więcej niż przy ścięciu do ziemi.
U mnie się ta metoda nie sprawdziła.
Johanka77 12:58, 12 sie 2018

Kasia! Pokazuj wszystko!
My lubimy pismo obrazkowe

A tak nawiasem to z tych zdjęć wydaje się, że masz olbrzymi ten ogród!

Gdzie Ty masz te wszystkie rabaty???
paulina_ns 14:37, 12 sie 2018

Portrety różane cudne jak zawsze, ale i pozostałe kadry śliczne pięknie kwitnie Ci szałwia, ja też ściełam przy samej ziemi i chyba jej się to za bardzo nie spodobało new dawn przy białej pergoli obłęd, trochę zaczynam żałować, że z niej w końcu zrezygnowałam
Kasya 14:42, 12 sie 2018

Masz śliczne zdrowe roślinki ogrod rzeczywiście wydaje się duży
u mnie chorują roze bardziej i do tego słabo kwitna
Kasia_CS 21:21, 12 sie 2018

Kokesz napisał(a)
A czy da się ją ciąć krótko i utrzymać na średniej wysokości bo chyba ją mam, pomyłka marketowa.
Ma takie porcelanowo różowe kwiaty, które krótko trzyma i długie przyrosty.
Na razie jeszcze słabo kwitnie.
Miała być DicEvy ale to nie ona bo Evy jest bardziej różowa.

pojdę do Ciebie z tematem
Kasia_CS 21:30, 12 sie 2018

Kokesz napisał(a)

Pięknie Ci kwitnie szałwia
Ja za radą Mirelli przycięłam tylko same kwiaty bo podobno szybciej ma drugie kwitnienie ale liście jednak są brzydkie. I kwiecia też nie wiele więcej niż przy ścięciu do ziemi.
U mnie się ta metoda nie sprawdziła.

Wiesz co, ja właśnie eksperyment u siebie chciałam zrobić i jedną ciachnęłam do ziemi, a resztę tylko kwiatostany... i ta cięta zaczęła odbijać, a w pozostałych liście zrobiły się zielono-brązowe, niewyględne.. i tak mnie zdenerwowały, że zarzuciłam dalsze prowadzenie eksperymentu, bo tylko szpeciły rabatę. I chlasnęłam do ziemi - zaraz podgoniły tę pierwszą i kwitną jak widzisz na fotce.

Moja mama jak zobaczyła, to tylko spytała zszokowana czy to te cięte do zera, bo nie mogła wyjść z podziwu dla ilości kwiecia
Kasia_CS 21:34, 12 sie 2018

Johanka77 napisał(a)
Kasia! Pokazuj wszystko!
My lubimy pismo obrazkowe

A tak nawiasem to z tych zdjęć wydaje się, że masz olbrzymi ten ogród!

Gdzie Ty masz te wszystkie rabaty???

Większość to foty róż - milion ujęć

A co do wielkości, to wiesz - aparat nieźle kłamie Rabat mam tylko kilka w sumie, ale jak się z daleko zdjęcie zrobi, to jakby tyyyyle miejsca było, że hej Oczywiscie chętnie bym jeszcze trawnika zabrała, ale już nie chcę męczyć o kolejne przekładanie kostki - 2 lata z rzędu przesuwanie całości, głupiego robota
Kasia_CS 21:39, 12 sie 2018

paulina_ns napisał(a)
Portrety różane cudne jak zawsze, ale i pozostałe kadry śliczne pięknie kwitnie Ci szałwia, ja też ściełam przy samej ziemi i chyba jej się to za bardzo nie spodobało new dawn przy białej pergoli obłęd, trochę zaczynam żałować, że z niej w końcu zrezygnowałam

o no widzisz, a może z szałwią zależy od odmiany? Ja mam New dimension blue i jak widać ładnie daje radę. Dla odmiany New dimension pink po prostu zachowuje się tragicznie - w ogóle się nie rozrasta i mam ciągle takie pseudo kępy, aż żal patrzeć.. no może jedna się do czegoś nadaje, a miałam kilka sztuk.

Może jeszcze zaprosisz New dawn do ogrodu ? Tak szybko rośnie, że nadrobi ten czas kiedy mogłaś ją mieć wcześniej
Johanka77 21:42, 12 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)

Większość to foty róż - milion ujęć

A co do wielkości, to wiesz - aparat nieźle kłamie Rabat mam tylko kilka w sumie, ale jak się z daleko zdjęcie zrobi, to jakby tyyyyle miejsca było, że hej Oczywiscie chętnie bym jeszcze trawnika zabrała, ale już nie chcę męczyć o kolejne przekładanie kostki - 2 lata z rzędu przesuwanie całości, głupiego robota

U mnie to samo... I wiem już, że jak przesuwać, to raz a porządnie!
Kasia_CS 21:43, 12 sie 2018

Kasya napisał(a)
Masz śliczne zdrowe roślinki ogrod rzeczywiście wydaje się duży
u mnie chorują roze bardziej i do tego słabo kwitna

Cieszę się, że ogródek jawi się jako większy niż w rzeczywistości ale rabaty mam niezbyt szerokie, więc wyglądają bujniej

Może dlatego, że masz gęściejsze nasadzenia? u mnie w sumie mają spory przewiew i póki co dają radę A roślinki w sumie w większości zdrowe, ale opuchlaki mi grasują w jednej części ogródka - co wieczór chodzę z latarką i zbieram delikwentów, kończąc ich żywot pod podeszwą