Widziałam i jestem coraz bardziej przerażona .. prawie jak kupnem biletu Rzeszów Białystok.. to chyba jedno na Marsie a drugie na Jowiszu..bo połączeń brak, a te co są ze srylionem przesiadek, to bilety zaprzedane na ho, ho, ho.. Nerwa mam n maksa.. kiedyś był autobus, a teraz nie ma nic.. żyję na końcu świata.. a mamy lotnisko.. a le B. nie ma i nie będzie miało bo mieszkańcy oprotestowali ten pomysł..
Wywołałeś uśmiech na mojej twarzy , chciałabym żeby roślinki dobrze się u mnie czuły. Niestety nie zawsze mogę im dostarczyć tyle wody ile potrzebują, w studni na kupce ograniczona ilość. Co widać na załączonym obrazku.
Za miłe słowa bardzo dziękuję.
Ja jakoś nie mam przekonania, a może już mi się opatrzyło. jednak mozaikę przeniosę i zobaczę jak będzie wyglądać. Pada u mnie ładny spokojny deszcz - muzyka dla moich uszu.
I moja ostania biała lilia Casablanka kwitnie
Piękne te jeżówki.To z tych nowych ??
a ten piękny potargany hibiskus to pełny.One tak maja
Piękne rożne mieczyki.
Hortki.. i te z trawką wygladają tak zwiewnie ładniutko.
Patrz, kiedyś trawy mi się nie podobały.A teraz podobają i ciągle mi się ich więcej chce
Widziałam to już w zeszłym roku.. ale po przeliczeniu ilości szt. koniecznych na ogród stwierdziłam, że taniej będzie ...zaorać je. Żeby to jeszcze łapał wszytko, a to tylko samce.. Feromony trzymane w opakowaniu szczelnym i oryginalnym, od zeszłego roku w tym były już bezużyteczne, bo nie zwabiły ani jednej ćmy. W zeszłym roku przywabiały i to sporo.
Mam ciągle dylematy... kocham bukszpany, nic ich nie zastąpi, ale . dochodzę że mnie na nie po prostu nie stać i czasowo i finansowo... biję się z myślami. Po obejrzeniu filmiku udostępnionego na wątku o ćmie.. najchętniej bym je wykopała od razu.. toć to wygląda jak z horroru!!!
Widziałaś już na FB... ale i tu wrzucę Milszy widok dla oka niż ćma..
Moje towarzystwo już następnego dnia po otworzeniu oczu chciało jechać do zoo i na ciuchcię.. jeszcze tam pojedziemy.. bo karmienie danieli , jeleni czy muflonów jest megawielką atrakcją.. nie tylko dla dzieci Dzieciom i tak najlepiej podobały się koziołki jakieś tam co to maja 40 cm.. i tak fajnie się co chwila bodły..
Poszukałam nazwy koza kameruńska....
A to dorosłą samica jelenia która jadła z ręki niespełna trzylatka.. i jak delikatnie..szok..