Halinko, nie dziwię się, że płakałaś. Człowiek miałby ochotę też użyć siekierę, nie napiszę na co. A nie było korzeni kaliny, ona ładnie odbija, nawet po ścięciu pnia, byłaby szybciej niż z gałązki.
Tak to trawa jednoroczna .Będą nasiona ale mam ją pierwszy rok zobaczę czy nasiona będą kiełkowały
Tu dla Ciebie o tujach .Kupiłam ich ok 40 sztuk posadziłam rosły ładnie przez 2 lata aż jednego dnia zobaczyłam że wszystkie mają 2 pnie .Wszystkie tuje obejrzałam i każdy drugi pień wycięłam. Całość jak potem popatrzyłam to cienko to wyglądało bo tak jakby zniknęły ale na następny rok zaczęły się zagęszczać i dziś nie widać cięcia a ja mam wygodnie .Po południu wstawię Ci zdjęcia rzeczonych tujek
Grażynko ----- Izka ----- Aniu ----- nowy właściciel dziabną zanim wróciłam uratowałam szczepkę z korzeniem małą bo reszta była tak pocięta i porwana ze nie było co zbierać jak była mała to ganiała mszyce ,myślałam że ją zjedzą .Obroniłam ją .Rosła pięknie nie podlewana tylko od czasu do czasu bo wtedy nie miałam tam dostępu wody .Potem pięknie rosła i cudownie co roku kwitła tak jak na obrazku
Już mogę wyjeżdzać z myjni i sama sobie zrobiłam wyjazd ze swojej drogi ale jak będzie padać będę znowu uziemiona Z wyjazdem a szczególnie z wjazdem zrobiło się niebezpiecznie bo już jeżdzą po jezdni w 2 strony a tu zakręt no i wjeżdzać trza pod kątem żeby nie wtarabanić się w rów ha ha Ten wjazd i wyjazd to sztuka ha ha