Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródkowe perypetie:) 08:20, 20 lip 2018

Do góry
abiko napisał(a)
rozchodnik przesadzony ze skarpy koło oczka ma się całkiem dobrze.. uwielbiam ten kolor

a co to za odmiana...super kolor...
Ogródek Iwony II 08:17, 20 lip 2018

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dziewczyny, na resztę odpiszę jutro.
Potrzebuję ciut czasu, aby rozwinąć temat, bo się lekki bałagan zrobił, a zwad tutaj nie chcę.
Teraz pora spać. Miłych, pięknych snów. Dobranoc.

Iwonko zwad nie będzie, my się z Justynką znamy osobiście i wszystko jest ok
tylko nie fajnie się czyta gdy osoby będące pewnego rodzaju ostoją ogrodowiska teraz wypominają "młodym" choć gdyby się cofnąć do pierwszych setek ich wątków to robili i pytali dokładnie tak samo
Ja myślę pozytywnie że nadal jeśli ktoś chce to dużo się tutaj nauczy, te czasy nie minęły. Trzeba tylko trafić na życzliwego doradcę, moze w latach o których pisze Polinka było ich poprostu więcej.
Miłego dnia
Podmiejski ogródek 08:14, 20 lip 2018

Do góry
trochę zaległych zdjęć wygrzebanych z karty:

na ostatnim zdjęciu widać dwa przetaczniki: różowy się okropnie pokłada, a niebieski ładnie stoi; problem w tym, że różowy mi pasuje, a niebieski nie, bo obok kwitnie fioletowa lawenda i kwiaty im się zlewają; pech ogrodnika

aktualnych zdjęć nie ma, bo po deszczach wszystko się porozkładało, duża część kwiatów przekwitła i musiałam przyciąć, rabaty wyglądają jak nieszczęście.
Sezon 2017 u Hanusi 08:12, 20 lip 2018

Do góry
Witam wszystkich o poranku! Spacering zaliczony, teraz śniadanko i wyjazd.
Słońce na bezchmurnym niebie, ale jest silny wiatr, mam nadzieję, że przynajmniej rosę mi w ogrodzie wywieje, i będę mogła kosić.

Bawcie się dobrze, bo już jutro weekend!

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 08:12, 20 lip 2018
Do góry
Johanka77 napisał(a)
Wszędzie ładne zdjęcia o poranku, a ja wrzucę niezbyt ładne

patrze na to zdjęcie ...to duzy masz ten spadek terenu.

wiesz jaka jest róznica wysokości miedzy chodnikiem przy domu a tuja w narożniku za pergolą

PS, wuecej takich zdjęć powinnaś pokazywać ...łatwiej jest sie rozeznac co i jak planujesz i gdzie
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 08:07, 20 lip 2018

Do góry
Wszędzie ładne zdjęcia o poranku, a ja wrzucę niezbyt ładne

Dla Oli i nie tylko ta frontowa z różnych perspektyw.

A tu będzie leciała dalej ta ścieżka w dół do paleniska - które oczywiście zupełnie rozbudowane będzie

Przerwa na kawę... 08:03, 20 lip 2018

Do góry
inka74 napisał(a)
Vintage Wine

A te białe kwiatki to co? Ciekawy pokrój ma
Ogród Małej Mi 2017 07:54, 20 lip 2018
Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Jest problem, bo nie mam jak i kiedy bawić się w zbieranie siewek.. i jeszcze jakoś to przechować.. epoka rozsyłania tygodniowo po kilka paczek poszła w zapomnienie.. nie wyrabiam z niczym.
Jak się ogarnę to zapraszam po odbiór, ale teraz niczego nie obiecuję, bo i tak tego nie zrobię.. nie ma takiej opcji..

super ten hibiskus ...w tym roku u mnie wszytskie zakwitły duzo wcesniej jest szansa ze nimi nacieszymy nie mam zadnego hibiskusa pełnego ...jak kupowałam moje to nie było takich ...teraz widze takie w sprzedazy ...i az mnie kusi nabyc ...tylko nie mam gdzie juz ich sadzic
Przerwa na kawę... 07:50, 20 lip 2018

Do góry
Lilie azjatycki częściowo jeszcze w pąkach

I inne w pełnym rozkwicie. Te bardzo mocno pachną i niestety leżą pod ciężarem kwiatu.
Moja działka na Dębowym Lesie 07:49, 20 lip 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Aniu, dzięki,piękna ta hortka dębolistna. I znowu mam następne chciejstwo na moją listę
Ale Ci clematis zrobił niespodziankę, chyba przeczytał pochwały na swój temat i pokazał co potrafi Pozdrawiam, dobranoc

Tak, to już nami jest.Ja tez jak u innych na coś się napatrzę to nowe chciejstwa się budza.Tylko juz z miejscem gorzej.
Clematis Tajga kwitł z miesiąc czasu.To ostanie jego kwiatki.Jest cudny.

Pozdrawiam i dobrego dnia

Przerwa na kawę... 07:46, 20 lip 2018

Do góry
Vintage Wine

I Secret Romance (jasna po lewej) z prawdopodobnie, ale nie na 100%, Southern Belle (ciemna)
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 07:42, 20 lip 2018

Do góry
Ty nocny Marku! Jakie piękne zdjęcia z rana fundujesz

Jeśli mogę, wrzucę swoje 5gr na kulkowisko.
Ja jakoś tak bym widziała. Tj te pionowe B dała w róg na tył, a jałowca wysunęła na przód

Przerwa na kawę... 07:39, 20 lip 2018

Do góry
Jeżówki - to chyba Delicius Candy, że ja nazw nie zapisałam głupia.

Tu w tle Blackberry Truffle a bardzo z tyłu Secret Affair. Jasne listki ma rdest himalaski Golden Arrow

Cała rabata - bardzo ją lubię
Przerwa na kawę... 07:33, 20 lip 2018

Do góry
I inne inszości. Powiększona rabatka na żurawki. Jeszcze coś mi zgrzyta ale nie wiem co. Musi swoje odczekać i na szafirki i zrębki poczekać. Jak zerwę tu trawnik po całości to może linię skoryguję.
Podmiejski ogródek 07:33, 20 lip 2018

Do góry
3:1.
A już prawie byłam zdecydowana sadzić pod dachem
Nie dość, że brakowało tam tego wyższego piętra, tak jak mówiłyście kiedyś, to jeszcze się zaczęłam zastanawiać, jak ja będę przycinała tą kalinę

Haniu, ja też pierwotnie nie planowałam żadnych "szczepionych" i "na nóżce". Ogród miał być bardziej naturalny. Ale brakuje mi miejsca na wszystkie chciejstwa i muszę sadzić piętrowo

Zwykła tardiva? W sensie: bez pieńka? No nie może być, bo takiej nie mam. Ta na pniu jest jednak bardzo wysoka i byłby za duży prześwit pomiędzy nią a tawułami niżej

Pożyczyłam kartę. Nie mam sumienia tak Was katować tymi zdjęciami z komórki

kalina w rogu i early sensation pod ścianą;
w sumie, jak piszą, że ona do dwóch metrów potrafi dojść, to akurat dosięgnęłaby do okapu.
Pytanie, czy akurat w tym miejscu urośnie tyle. Porównajcie, jaką wielkość ma floks w tym miejscu, a jaką - na mikro rabatce:

I jeszcze tardiva na lipowej:

słabo ją widać, bo tło jeszcze nie urosło.
jak urośnie, to będzie trochę wystawała ponad żywopłot (przyszły) ale w sumie... czy to coś przeszkadza? Będzie ten akcent, którego tak chciałam
Wizytówka - moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 07:28, 20 lip 2018

Do góry

Ogrodowe szaleństwo ... 07:25, 20 lip 2018

Do góry
Pierwsze działania wokół ławeczki.

Przerwa na kawę... 07:24, 20 lip 2018

Do góry
A teraz drugi nabytek - Silver Dollar. Też skitrany na razie.
Witam, i o radę pytam :-) 07:20, 20 lip 2018

Do góry
Planowania ciąg dalszy . Chce zrobić rabatę na przedłużenie buszu . Długość rabaty 5m, Szerokość ok. 2 m nie licząc tui. O to miejsce chodzi:

Myślałam o tym żeby posadzić tam szpaler z hortensji polar bear , ale co przed nim ? Nie chce wprowadzać już nowych roślin i z podziału swoich mogłabym mieć : sesleria jesienna, śmiałek darmiowy, carex ID i lawenda viva. A może te hortensje to zły pomysł ?

Mam jeszcze do obsadzenie rabatę po lewej stronie buszu, wzdłuż domu, strona wschodnia i skarpa.

edit: mam jeszcze do podziału rozplenicę kupowana jako hamelm, ale czy ona Hamelm czy inna to nie wiem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies