Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

mrokasia 22:07, 26 sie 2018

Przepiękna różana misa.
A konfitury zrobiłaś?
tulucy 22:11, 26 sie 2018

Mus pomyśleć nad Kopciuszkiem ona pnąca?
kaz742011 22:29, 26 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)

Oj tak, to prawda a chciałoby się więcej i więcej

To ja jednak muszę przemyśleć czy ja chcę tą różankę . Jak zachoruję to przyjdę po nauki jak kolanem na rabatach upychać .
kasja83 07:20, 27 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)
Chciałam zrobić takie zestawienie róż, do którego już kiedyś się przymierzyłam, ale nie miałam tylu kwiatów do dyspozycji. Teraz pogoda pokrzyżowała plany, bo jak ścięłam kwiaty, to się już zaczęło ciemno robić i spadły pierwsze krople deszczu.. i tyle było ze światła dziennego - w domu próbowałam potem coś cyknąć, ale to nie to samo.

Zaznaczę, że kolorystyka kilku róż jest w rzeczystości bardziej intensywna - choćby Baronesse - zwłaszcza na młodszych kwiatach, podobnie zresztą i Pastella, czy Stephanie Baronin, które mają w sobie więcej odcieni. Z kolei typowy kwiat Williama Shakespeara jest o wiele większy, ale to był jedyny, który mogłam teraz ciachnąć spokojnie osiąga rozmiar LI

Piękne zestawienie-jestem pod wrażeniem Twojej kolekcji. Na tym tle widzę-że w moje gusta wpada zdecydowanie Lavender Ice-jakoś tak mocno angielska mi się wydaje.
inka74 23:00, 27 sie 2018

aż sobie to twoje zestawienie różanych kwiatów zapisałam ku pamięci. Śliczne są
Anitka 00:48, 28 sie 2018

Fajne porównanie. 'Mariatheresia' kusi mnie drugi sezon, choć w twojej "porównywarce na kartce " nie wygrywa. A ta która na "kartce" kusi czyli 'Lavender Ice' została wydana. I bądź tu człowieku mądry
Agania 08:44, 28 sie 2018

A mnie najbardziej podoba się Cinderella
Tess 09:37, 28 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)
A ja wczoraj powiesiłam pułapkę lejkową na ćmę, ale zdobyczy póki co nie mam. Nadrabiam wątek w każdym razie... wiem, że padlo pytanie Tess - co jeśli ćmy nie mam, a sobie ją zafunduję przy okazji pułapki..? No ale feromon działa na samce, to może dla samic będę niewidoczna.

Och, to pytanie padło w ubiegłym roku i te rozterki są już zupełnie nieaktualne. Pułapki zawiesiłam jeszcze w ub. roku, a w tym zwiększyłam ich ilość. Gąsienic czy jaj nadal nie widzę (co może jedynie oznaczać, że nie umiem ich szukać)a pomimo tego zrobiłam oprysk Lepinoxem. Wolę na zimne dmuchać
UrsaMaior 13:12, 28 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)

To którą kupujesz ? LI dłużej trzyma kwiaty, za to Marchenzauber pachnie - niestety nie mocno.

Chyba na głowie sobie posadzę, ale LI I to wszystko będzie Twoja i Kwarteciki wina, bo obie ją macie i mnie tylko denerwujecie;D
tulucy 17:21, 28 sie 2018

LI u mnie nędzna ostatnią szansę w przyszłym roku będzie mieć