Dzięki wszystkim za odwiedziny...urlopu to już nie pamiętam...teraz w trakcie 6 tygodni zastępstwa...
No zestawienie jak piszesz sprawdzone i polecam trawa to Rozplenica Halmen...powoli zaczyna koty juz mieć...do jezówek to wiadomo stipa pasuje albo tak jak pisałaś selseria...nie mam ale chyba polecana na forum...
cos jeszcze szukam na obwódke miedzy Danicami chodnikiem...nie do końca mi sie sprawdziły te bodziszki... licze na jakieś podpowiedzi..
hortki już różowieją...a rozplenice koty złapały ...
Witam serdecznie.
Tydzień temu kupiłam ze szkółki świerka conica. 3 dni temu zauważyłam, że zaczyna on brązowieć. Pojawiły się 2 brązowe place, po kontakcie ze szkółką wycięłam te brązowe miejsca, ale problem nadal jest tzn. zzauważyłam, że zaczynają brazowiec następne igły i problem się poglebia. Brązowe igły opadają, wystarczy tylko dotknąć ręką. Świerk nadal jest w doniczce, w której został zakupiony, podlewamy 2 razy dziennie, wczoraj zasiliłam dodatkowo florovitem.
Będę wdzięczna za każdą poradę i sugestie.
Tak też robię u siebie, ale w tym roku nowe rośliny sadziłam głównie wiosną a wtedy ładne mi niebo podlewało i przed latem zdążyły się zaaklimatyzować.
Jakbym miała całość podlewać to chyba musiałabym dziennie 3 godziny z wężem stać. To niemożliwe...
A tu widok z mostu, ten już woła o wymianę ale musi poczekać na swoją kolej.