Anulka, powaliłaś mnie tymi fotami, masz przecudny ogród, z każdą fotką odkrywam w nim coś nowego.
Jak utrzymujesz swoje Anabelki w pionowej pozycji? U mnie leżą niestety, chyba za niskie podpory dostały.
Biała rutewka świetnie komponuje się ze wszystkimi kwiatkami, tyle, że u mnie kiepsko przyrasta, a w tym roku bałam się po zimie że w ogóle zanikła. Całe szczęście jest. Tą drugą chyba źle posadziłam, bo nie umiem jej tak dobrze wyeksponować. Ta biała jest pochylona przez wiatr i dlatego tak ładnie zgrała się z liliami. Normalnie to ona jest wysoka ok. 180 cm, ale ukwiecona od dołu do góry.
Wtedy na prawdę jakieś strasznie wymęczone te moje kwiatki były przez upał, te co urwałam rosły w cieniu pod drzewami.
floksy mam na oku, to znaczy że mi się podobają, czekam aż pojawią się w jakimś pobliskim sklepie i dumam gdzie by mogły rosnąć. Temat nowego nasadzenia musi w mojej głowie popracować.
Generalnie nie mam już dużo wolnego miejsca w ogrodzie
takie pełne jeżówki masz ciemnoróżowe, podobają mi się
może w rzeczywistości są jaśniejsze
a na powyższym zdjęciu fajnie tym kosmosom na żółtym tle
Dziękuję zaraz po ogródku fotografowanie to moja druga pasja, więc kombinuję i staram się.Szkoda, ze u nas nie ma kursów w tym kierunku, a może są tylko nigdy się tym dokładniej nie zainteresowałam.
fotki nic nie dadza bo sa dopiero co sciete. Aktualnie maja ok 30 cm. Moga jeszcze zakwitnac bo puszczaja bokiem, dlatego nie scinalam krotko. Mam jeszcze niebieski ale zostal zdeptany przy malowaniu elewacji. Moge sprawdzic czy sa siewki.
Pięknie
Ja bym tu nic nie zmieniała
Hosta cudna, nie ruszaj jej!!!!!!!
Taki daje czad tym białym kolorem, a rozdziabiesz ją na drobne i co....
To pewnie Patriot?
A żurawkę podziel i podlewaj. Zawsze daje kolor.
Wstawiłam u siebie zdjęcia.
Olu, czy mogłabyś pokolei napisać jak robiliście te punkty czerpalne?
Gdzie daje się zawór odwadniający instalację? Czy masz jedną linię czy więcej? Będę sama kopać i układać podziemne przewody i punkty czerpalne i nie wiem od czego zacząć. Może Gardena doradza? DZięki