Zbiory owoców w pełni, wczoraj zebrałam ok. 10 kg brzoskwiń, dzem brzoskwiniowy z sokiem z pomarańczy (aby nie ciemniały) już się smaży, wkrótce pójdzie do słoików
A tu okazy pomidorowe, każdy o wadze około 450 gram, duże soczyste, smaczne. Też chyba na przetwory, bo nie jesteśmy w stanie zjeść tego co na bieżąco zrywamy z krzaków (sąsiedzi obdzieleni)
Sałatka z cukini z papryką, pomidorami i kurkumą w trakcie macerowania
to zdjęcie do reprezentatywnych nie należy
ambrowiec przed którym kółko nie jest jeszcze wyżwirkowane
ale znalazłam firmę ogrodniczą, może już we wrześniu uda się to nadrobić
Kasiu, wprosiłam się cichaczem (chociaż przyznaję, że do dawna jestem wiernym podglądaczem ) i chciałam zapytać o te ciemne pomidorki, jaka to odmiana?
Proszę o poradę, mam katalpy szczepione sadzone wiosną tego roku, urosły bardzo dużo jak na pierwszy rok, liście olbrzymie, na jednej widzę liście z nalotem, myślę że to mączniak i mam pytanie czy pryskać topsinem czy czymś słabszym na razie? Nie wszystkie liście tak wyglądają, tylko te pod spodem. Załączam zdjęcie
Jedna najsłabiej rosnąca ma z kolei takie bardziej żółtawe liście z wyrażnym ciemniejszym nerwem, czy to też może być jakiś grzyb? Proszę o poradę jak w porę zadziałać.
Wydaje się duży?...to zdjęcia kłamią
Działkę mam jeszcze za białym płotkiem, ale w większości ugór nie licząc warzywniaczkaTo to się nie liczy bo nieogarniętei ne do ogarnięcia przez czas którym dysponuję