Zaprezentowane zostały np. przesiewarka do kamieni, sprytna przystawka, która przy pomocy specjalnych wałków odsiewa kamienie i większe grudy ziemi. Będzie to przydatne do przygotowania podłoża pod trawniki.
Zajęć ciąg dalszy. Drugiego dnia odbył się pokaz najnowszych modeli Avanta, maszyn, które znacznie mogą pomóc w rozwoju firmy i usprawnieniu wszelkich prac ogrodowych.
Przyjechało kilka Avantów z firmy Serafin
To jeszcze kilka zdjęć ogrodu. Z tyłu, bokow i przodu.
Tył największa część ogrodu
Bok1
Bok2
Przód
Tam gdzie nie ma trawy to miejsce na przedogródek
Sąsiad uczył się na moich błędach
Ziemię zamawiał od kogoś innego, a to w niej moim zdaniem był ten cały syf.
Czyż nie są piękne?
Wiesz jak ten pierwszy się nazywa, bo chyba go nie mam a ten drugi chyba mam albo podobny bo tyle już jest odmian. z niecierpliwością czekam na kwitnienie Arabian girl.
Dorota liliowce w zależności od odmiany kwitną do przymrozków. A są i takie co powtarzają kwitnienie i nie chodzi o Stelle.
Śliczny i kolorowy masz ogród .
Jakie zimozielone drzewko pasowało by na środek wystającej części rabaty wyniesionej? Wokół będą hakonehloa macra aureola i bukszpanowe kule. Wcześniej była magnolia Genie ale nie przetrwała
Lubię tą rabatkę latem.Pod iglakowymi kulkami jest jeszcze roślinka pożaca , kwitnie na fioletowo. Na rabacie sadzę begonie jednoroczne i cały sezon jest kolorek.
W zeszłym roku miałam czerwone z bordowymi listkami i efekt był ładniejszy.
Wiosna.
Lato- stan obecny.
Dziewczyny z braku czasu odpowiem wszystkim razem.
Bardzo dziękuję że tak miłe komentarze o Akademi Ogrodnika. Cieszę się że tak szybko zmontowali nagranie! Widok ogrodu z lotu ptaka piękny!Muszę przyznać że dumna jestem z ogrodu z eMa że tak dzielnie pomaga i wogóle
Po spotkaniu u Gosi nie mogłam się oprzeć i pojechałam do szkółki wróciłam z jeżówkami krwawnikami i pysznoglowkami
Już ci pisałam, ale jeszcze raz powtórzę, uwielbiam szlifowanie Nawet nie wiedziałam, że to tak fajna robota Tak to wstępnie wygląda, może jeszcze więcej zeszlifuję, ale najpierw zrobię próbkę malowania. Ogromna różnica, prawda?
Przepraszam, umknelo mi..
Plan narysowalam, poniewaz mi drukarka padla. Wiec zeby nie przeciagac zrobilam szkic.
Za oknem, nie mam nic specjslnie, oprocz tej sciany sasiada. Zeby lyso nie bylo, posadzilam lilaki w donicach ( na zdjeciu).
Taras jest dosyc spory i glownie bedzie widac to, Co na nim sie znajduje plus ta sasiednia sciana bialego domu obok. Dlatego myslalam o zielonych panelach (bluszcz) na przemian z drewnianymi panelami (lamele).
Ana naszkicowala tutaj tez pas traw, jezowek i cisow.
Co do ziemi - nawiezione zostalo kolo 15 cm czarnej ziemi, glownie pod trawnik.
Chyba mnie zabijecie, ale pomalowałam też komin na jasno i powiem szczerze, jestem zachwycona efektem Zeszlifowałam też belkę na komminie na jaśniejszą, o wiele lepiej teraz wygląda. Podbitkę pomalowałam ostatecznie na gładko, żal mi było tej przecierki, ale faktycznie jest teraz lepiej. Za to mebelki będą przecierane. Tak fajna struktura się odsłania, że żal będzie to zamalować.
To piękne liliowce .
Za jakieś 3 lata karpa powinna być większa i wówczas nada się do podzielenia.
I nie ma sprawy, wówczas mogę się podzielić z tobą
Jeszcze mam takie i inne.Kilkadziesiąt w summie.
A wszystko zaczęło się od hamaka 'bocianie gniazdo', który kupiłam sobie ostatnio, powiesiłam i zaczęłam dumać że przydałyby się jakieś ozdoby pasujące