Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Malgo 10:29, 13 sie 2018

Hej Iza od dawana podglądam Twój ogród, który urzekł mnie niepowtarzalnym klimatem.
W ubiegłym roku miałam mały zryw co by u siebie wprowadzić trochę zmian, ale małe zawirowania rodzinne osłabiły mój zapał.
Pozwoliłam sobie zamieścić na Twoim wątku prośbę o pomoc co z tym pustym miejscem uczynić. A że dużo u Ciebie się dzieje to może jakaś duszyczka zechce na to zerknąć.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2740-ogolne-ogrodnicze-wskazowki-w-projektowaniu-i-realizacji-ogrodow?page=53#post_8
Mary 13:10, 14 sie 2018

UrsaMaior napisał(a)

Haha no przegapiłaś! Czujność ZERO!;D

Dzięki za pochwały, wiesz, w realu to chodzę i wzdycham na niedoróby, ale taki już chyba nasz los Zawsze coś co nie gra
Wczoraj sadziłam, bo chłodno i przyjemnie. Do ziemi poszły szałwie, parę jeżówek bladych, róża Cardinal Hume, szczaw ozdobny i orszelina Pink Spire. Wykopałam parę kocimiętek, kłosownic, przesadziłam naparstnice.

Szczaw ozdobny? Hmm... W zeszłym roku posadziłam, a w tym wywaliłam.
UrsaMaior 13:57, 14 sie 2018

Marysia, dostałam w gratisie, wywalić było mi szkoda, więc posadziłam
UrsaMaior 13:57, 14 sie 2018

Malgo napisał(a)
Hej Iza od dawana podglądam Twój ogród, który urzekł mnie niepowtarzalnym klimatem.
W ubiegłym roku miałam mały zryw co by u siebie wprowadzić trochę zmian, ale małe zawirowania rodzinne osłabiły mój zapał.
Pozwoliłam sobie zamieścić na Twoim wątku prośbę o pomoc co z tym pustym miejscem uczynić. A że dużo u Ciebie się dzieje to może jakaś duszyczka zechce na to zerknąć.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2740-ogolne-ogrodnicze-wskazowki-w-projektowaniu-i-realizacji-ogrodow?page=53#post_8

Idę
Brzozowadzie... 21:20, 15 sie 2018

Cześć Iza, oczopląsu można u Ciebie dostać! Ależ masz pięknie. Hakone powinnaś dostawać w gratisie jako grant za reklamę, jaką jej robisz na swoich zdjęciach No pięknie rośnie u Ciebie.A jeżówki! Przecież one potrzebują słońca, a u Ciebie wszędzie kwitną super! Wow!
UrsaMaior 21:32, 15 sie 2018

Haha dzięki Jeżówki kwitną mi przed domem, gdzie słońce jest dopiero po południu, więc spokojnie w półcieniu można sadzić.
UrsaMaior 19:15, 19 sie 2018

Zanudzam pewnie, nie bijcie

UlaB 20:25, 19 sie 2018

ale nuuuuuuda
zieeeew
lubie takie nudy
pięknie!

różowiutka i purpurowa róza to.... ?
i jeszcze zapytam - jarzmianki nie pokładaja sie? duzo mają slonca?
UrsaMaior 20:32, 19 sie 2018

Purpurowa to Ascot, a różowa chyba Giardina. A jarzmianki niektóre trochę, te najwyższe, a reszta nie. Słońca jak to u mnie, od średnio do mało Nie widzę różnicy między tymi, które mają mało, a resztą, wszędzie tak samo ładnie rosną.
HannaR 21:41, 19 sie 2018

Piękne zdjęcia, klimatyczne. Mistrzostwo świata.