Nie wiem co pokazać nową rabatę z przetacznikami, hortesjowy szpaler, rozchodniki różowiejące czy wysuszony trawnik?
Najgorszy trawnik i floksy, floksy więcej wody potrzebują niż hortki, przesadzane w tym roku strasznie się męczą, a podlewam codziennie.
Twój ogród to poezja! A zdjęcia mistrzowskie. Będę się gapić i gapić!
Czasem mam ochotę zrzucić sobie z najpiękniejszych ogrodów wszystkie foty i oglądać w kółko jak fotoplastykon.
Twój ogród też bym wyświetlała regularnie
A teraz pora na naukę. Szukam trawy pomiędzy moje Silver Dollary. Co u Ciebie rośnie przed tymi hortkami?
Po wygrzebaniu paru larw zobaczyłem że zaatakowała moje brzozy trociniarka. Jak z tym walczyć? Dziś popryskalem karate gold. Zadziała skutecznie? Czy polecacie jakiś inny środek?
Ale sa też przyjemne rzeczy. Dzięki Zoji zrobiłam dzisiaj tourne po B. i udało mi się upolować kilka łupów. Oprócz tego dostałam od sąsiadki wiaderko cebul ziemiwitów bo jej sie nie chce sadzić
Sylwuś dziękuję
Nie widać, bo wymiotłam i wygrabiłam wszystkie opadłe liście. Nie mam jeszcze ochoty na jesień, czekam tylko na deszcz.
U mnie znacznie więcej cienia niż u Ciebie a to ma zdecydowany wpływ na zmianę koloru roślin. U Ciebie zawsze jest pięknie niezależnie od pory roku.
Dzisiaj oglądałam fotki z tego ogrodu, który odwiedziliście i powiem Ci szczerze, że mimo że jest zadbany i wychuchany, nie dorównuje Twojemu do pięt.
Wasz jest taki naturalny i widać ile pracy i serca wkładacie, żeby tak wyglądał. Mnie zachwyca jego naturalność i kompozycja.