Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:17, 17 cze 2015

Do góry
Donia72 napisał(a)
Polinko, przed red baronem to co rośnie? co to za trawka?

Doniu to Ice Dance.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:17, 17 cze 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
Jakie nudno????? Harmonijnie !

Ha, ha. Harmonijnie Na wiosnę jak to wszystko będzie trzeba wyciąć to będzie mega harmonijnie Smaragdy i Ice Dance
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:42, 16 cze 2015

Do góry
Reniu ta trawka obok Evergolda to turzyca Ice Dance, rozszalała się w tym roku strasznie

Reniurozark, już się cieszę, w razie potrzeby pisać

Donia teraz w pewnej gazetce też jest mały artykuł dziękuje bardzo.

Pociachałem dzisiaj 15 małych buksów na zapleczu, gdy byłem z siebie zadowolony przypomniałem sobie, że jeszcze mam 35 dużych do obcięcia muszę w tydzień doprowadzić ogród do stanu oglądalności bo obecnie kiepsko. Przynajmniej trawnik udało się skosić
Ogródek Iwony 22:43, 16 cze 2015

Do góry
babka napisał(a)

A to przepraszam, źle zrozumiałam Na Coradonne byłabym bardzo bardzo, ciesz się że ją masz

No widzisz, miała być różowa, jest Caradona. Wyszło na "lepiej być nie może"
Olu, ja się cieszę z każdej roślinki mi podarowanej, bo sama bym sobie tyle dobra nie dała rady zafundować.
I jeszcze mam Ice Dance, a trzcinnik mnie zachwyca każdego dnia Jest cudowny. Stoi na baczność, jak wojsko, ma już ładne kłoski. I żółte żurawki Lime marmalade. Wszystko mnie zachwyca
Moja codzienność - ogród Oli 16:17, 13 cze 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Przypadnie?! Jestem nią oczarowana
Wczoraj siedziałam chwilę w ogrodzie i oglądałam moje Red Barony i myślę sobie, mam z Olą taką samą kropkę nad i. Wiesz, że moje Ice Dance wariują...jeden jest już tak wysoki jak Red Baron a pamiętasz jakie było założenie Toszki? Aby Red Barony były jako takie języki przed niskimi trawami...dobrze Toszka radziła aby dać Silver Sceptre...

To się wyspowiadałam

edytowałam aby poprawić skróty.

Poli ja go uwielbiam, powiewa i daje po oczach czego chcieć więcej miałam chwilę myśli by posadzić go na środku rabaty a przed nim dać coś niższego ale nie żałuję. Z Ice Dance masz rację, moje ubiegłoroczne przy miłorzębach urosły, że szok gęste i wysokie, na przyszłą wiosnę mus dzielić bo zarosną wszystko
Macham upalnie
Pogubiłam się po drodze... 11:53, 13 cze 2015

Do góry
I obowiązkowo turzyce. Kupiłam 2 odmiany: Ice Dance i Evergold i nie wiem która to która, może z czasem nauczę się je rozpoznawać A zapomniała bym o Konwalnikach, ale te jeszcze w doniczkach czekają na swoje miejsce.
Moja codzienność - ogród Oli 08:47, 13 cze 2015

Do góry
Przypadnie?! Jestem nią oczarowana
Wczoraj siedziałam chwilę w ogrodzie i oglądałam moje Red Barony i myślę sobie, mam z Olą taką samą kropkę nad i. Wiesz, że moje Ice Dance wariują...jeden jest już tak wysoki jak Red Baron a pamiętasz jakie było założenie Toszki? Aby Red Barony były jako takie języki przed niskimi trawami...dobrze Toszka radziła aby dać Silver Sceptre...

To się wyspowiadałam

edytowałam aby poprawić skróty.
Ogród Mirelli 17:04, 11 cze 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Mirelko, przecież Ty masz u siebie turzycę (carex) evergold.
O, tu:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5276-ogrod-mirelli?page=3

Tess - nie nie mam. Ja mam na rabacie hortensjowej carex Ice Dance

Aaaaaaaa teraz sprawdziłam, aha to ta co mam jedną sztukę na próbę.
Dziękuję Ci - to ja nie pamiętałam i nie skojarzyłam

Jeszcze raz Ci dziękuję
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 07:42, 11 cze 2015

Do góry
Poszerzyłam dziś fragment rabaty i ustawiłam roślinki - mężuś natychmiast przybiegł ze szpadlem, ale go pogoniłam, bo jak sadzić tak samowolnie, bez konsultacji

Pomyślałam, że na 4 m jakie mam do dyspozycji posadzę bukszpanowe kule, szałwie i stipę, ale jak zwykle mam problem z rozstawieniem roślin.

ustawiłam między bukszpanami po 3 szałwie i 1 stipę, ale nie wiem jak mam komponować rośliny. Nie sądziłam, że będę miała z tym taki problem.
Czy powinnam sadzić w liniach czy w takich trojkach?
Czy powinnam coś dodać do tych roślin (sporo tago mam za garażem - red barony, carex buchanani, carex elata, c. ice dance, c. evergold, bordowe żurawki)

Prawie - jak ogród 00:03, 11 cze 2015

Do góry
szemusia napisał(a)

Skoro ice dance już masz, to faktycznie, trzeba coś innego.

Fotki carexa evergold z dziś:

Dziękuję, że pamiętałaś o fotkach Ładna ta trawa Coraz bardzie się do niej przekonuję
A czy kupowałaś ją tam gdzie Ci poleciłam?
Czy masz doświadczenie z czarną trawą?

Co do hortensji to nie pomogę, ja mam tylko ogrodowe
Ogród pod trzema dębami 22:59, 10 cze 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Piszesz że ice dance nie wymaga cięcia? To moze sobiebie na jednej rabacie wymienię

Ja jej nigdy nie przycinałam ale i nie analizowałam jej wyglądu, tak dokładnie jak teraz
Moje variegaty już ruszyły, jakiś miesiąc później niż w ubiegłym roku. Kilku sztuk dla porównania nie ciachałam i też brzydnie były. Taki rok dziwny. Było mokro i zimno, a teraz sucho.

W nagrodę nie mam tym roku plagi ślimaków
Prawie - jak ogród 19:12, 10 cze 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Dziękuję Ci za wyczerpujące odpowiedzi
No ja bym coś raczej żółtego, ale do tej też zaczynam się przekonywać.
Ice dance już mam na rabacie hortensjowej, więc tu bym chciała coś innego.

Skoro ice dance już masz, to faktycznie, trzeba coś innego.

Fotki carexa evergold z dziś:

Mój jest ten kawałek ogrodu 17:21, 10 cze 2015

Do góry
Te kolory sa przypadkowe, raczej widzę tam właśnie bialozielone carexy ice dance i cos jeszcze. Ale poczekam co Danusia podpowie
Ogród Ani :) 13:37, 10 cze 2015

Do góry
iwka napisał(a)
Hej Aniu, trawka rośnie?

Wyślij mi adres na prv. bo będę przerabiała rabatę z ice dance to podeślę Ci kilka sadzonek

hmmmmm
Ogród Ani :) 11:44, 10 cze 2015

Do góry
Hej Aniu, trawka rośnie?

Wyślij mi adres na prv. bo będę przerabiała rabatę z ice dance to podeślę Ci kilka sadzonek
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:01, 10 cze 2015

Do góry
Anito ja też lubię kolorki Zabiegi z żurawkami opisałem dwa posty wyżej w odpowiedzi do Alicji
Dodatkowo mogę dodać, że jak czasem przypali się jakiś listek co przy takich upałach jak ostatnio jest bardzo prawdopodobne to obrywam. Kwiatostany w pierwszym roku obrywam, aby roślina nie wysilała się na kwiaty i nasiona. Później zostawiam żeby zakwitły, ale też za długo nie zostawiam kwiatostanów by nie szły w nasiona, a w liście. Na bieżąco średnio co dwa trzy sezony dzielę, aby wymieniać na nowe rośliny.

Alka dziękuje bardzo kulki miałem od bardzo dawna i nawet w sporej ilości bo było ich 10 i zawsze cięte, ale pod odkryciu ogrodowiska poznałem ich potencjał Ja jesienią też planuję już ostatni wypad po buksy, przywiózłbym sobie z chęcią na zapas, ale nie mam gdzie sadzić

Kasiu mnie też czeka sadzonkowanie odrostów Ice Dance, a z 4 kęp będzie ich sporo, ale cieszę się z tego bo dzięki temu koszt drugiego ogrodu się zmniejsza, niestety krzewów i drzew nie da się łatwo pozyskać, a szkoda

Agnieszko roślinek nawet sporo kwitnie, a dopiero się zacznie bo mnóstwo jest w pąkach, niestety wkradły się też dwie pomyłki i mam zgryz kolorystyczny na nowej rabacie, ale jakoś będę musiał teraz przecierpieć
Plamkami na różach zbytnio się nie martwię, ale na wszelki wypadek wolę zadziałać i pilnować rozwoju sytuacji bo mam malutkie krzewy i szybko mogłyby stracić listki

Jadwiszka szałwia to Blue Quuen i kupiona stacjonarnie w szkółce Wróblewscy, jestem z niej bardzo zadowolony bo ma fajne zwarte i sztywne pędy

Danusiu spotkanie miało być dość kameralne i nie był założony wątek, ale zebrało się więcej osób więc będzie lepiej Może by wypadało w ostatniej chwili założyć wątek, aby było wiadomo co i jak
Pogubiłam się po drodze... 09:45, 10 cze 2015

Do góry
Zamówiłam jeszcze turzycę japońską Ice Dance, turzyce Evergold, konwalniki i hakonechloa. Mam to zamiar w przedogródku posadzić. Chce to wysypać też korą, i nie wiem czy mi konwalniki nie zginą, pewnie się zleją kolorystycznie.
Ogród pod trzema dębami 23:52, 09 cze 2015

Do góry
Piszesz że ice dance nie wymaga cięcia? To moze sobiebie na jednej rabacie wymienię
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:43, 09 cze 2015

Do góry
Ale ślicznie . Moja szałwia omszona też zakwitła nareszcie, uwielbiam tę roślinkę . Moje Ice Dance też się cudnie rozrastają. Zrobiłam z nich już chyba 8 malutkich sadzonek, a wciąż puszczają nowe .
Prawie - jak ogród 23:18, 09 cze 2015

Do góry
Dziękuję Ci za wyczerpujące odpowiedzi
No ja bym coś raczej żółtego, ale do tej też zaczynam się przekonywać.
Ice dance już mam na rabacie hortensjowej, więc tu bym chciała coś innego.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies