Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

alinak 23:05, 23 cze 2015

Sebek jak oglądam u ciebie fotki to zawsze się łapię na myśli że masz kilometry ogrodu .
A co na gabionie ? ma być rzeźba ? w sierpniu mus się spotkać w szerszym Krakowskim gronie.
Przywrotnik akurat u mnie mączniaka nie łapie ale zarasta całą rabatę i floksy ledwo z za niego wystają. wczoraj obcięłam dosłownie połowę całego paska kęp .
za to do róż to bym go nikomu nie poradziła . zdecydowanie częściej róże łapią grzyba przy przywrotniku .

ps. parasol ciągle w kąciku czeka na właściciela
ewelaa74 12:23, 24 cze 2015

Sebek napisał(a)

To Queen of the night

Te tulipany na początku są bordowe, a z czasem wpadają w czerń z fioletową poświatą Zdjęcie u mnie oddaje rzeczywiste barwy, ale jak się kiedyś okazało na każdym ekranie widać co innego Wiec nie wiem jak u Ciebie

Sądzę bezpośrednio do gruntu, koszyczki u mnie by się nie zmieściły

Dzięki za info! Zaraziłeś mnie tym kolorem ...
Sebek 15:12, 24 cze 2015

monteverde napisał(a)
Sebek gdzie masz zdjęcie tej pięknej róży o której pisze u siebie Marzenka? pozdrówka

Aniu, na Glamis Castle na pewno znajdziesz miejsce, u mnie po 4 latach będzie miała około 1.2m wysokości - to jej docelowy rozmiar Oto ona w całej okazałości

Sebek 15:15, 24 cze 2015

Ozz napisał(a)
Sebek - nawet mi nie mów... mam właśnie pomysła na takie niskie trawki u mnie. Rozczarował mnie za to przywrotnik - wszędzie łapie mączniaka wiec go wywalę chyba.

U mnie przywrotniki mają się aż za dobrze, ostatnio musiałem je ograniczyć, bo zjadły mi róże Ice Dance nie są takie niskie, z pół metra mają jak się zadomowią Niższe są Carexy Amazon Mist i te uwielbiam I wg mnie lepiej wyglądają po zimie i szybciej się ogarniają
Sebek 15:19, 24 cze 2015

alinak napisał(a)
Sebek jak oglądam u ciebie fotki to zawsze się łapię na myśli że masz kilometry ogrodu .
A co na gabionie ? ma być rzeźba ? w sierpniu mus się spotkać w szerszym Krakowskim gronie.
Przywrotnik akurat u mnie mączniaka nie łapie ale zarasta całą rabatę i floksy ledwo z za niego wystają. wczoraj obcięłam dosłownie połowę całego paska kęp .
za to do róż to bym go nikomu nie poradziła . zdecydowanie częściej róże łapią grzyba przy przywrotniku .

ps. parasol ciągle w kąciku czeka na właściciela

Alinko, w niedziele przejeżdżałem obok Ciebie, ale przecież nie będę Cię nawiedzać w niedzielę

U mnie przywrotnik rośnie z The Fairy i jak na razie jest OK

Tylko u kogo spotkanie? Oczywiście proponuje u siebie, choć jakby się zebrało większe grono to nie wiem czy bym się zdecydował... Lepiej zaliczyć wtopę z kilkoma osobami
Sebek 15:20, 24 cze 2015

ewelaa74 napisał(a)

Dzięki za info! Zaraziłeś mnie tym kolorem ...

A ja zostałem zarażony przez Danusię i resztę forumowiczów U mnie ta czerń chyba pasuje, bo dom jest biały i fajnie z nim kontrastuje
ZielonaAnia75 16:12, 24 cze 2015

Sebek czy ja dobrze pamiętam, że Ty masz różę okrywową Aspiryn? Chciałam coś o niej się dowiedzieć, poszukuję białej róży mocno, mega mocno kwitnącej nieprzerwanie i niechorującej, która mi pokryje niewielki kawałek rabatki i będzie rosła u ,,stóp" Falstaff.
Sebek 17:46, 24 cze 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
Sebek czy ja dobrze pamiętam, że Ty masz różę okrywową Aspiryn? Chciałam coś o niej się dowiedzieć, poszukuję białej róży mocno, mega mocno kwitnącej nieprzerwanie i niechorującej, która mi pokryje niewielki kawałek rabatki i będzie rosła u ,,stóp" Falstaff.

Aspiryn nie mam Mam The Fairy

Jednak na Twoim miejscu do Falstaffa dobrałbym coś w delikatnym różu, biel wg mnie będzie słabo wyglądać z nasyconą purpurą...

U mnie The Fairy zakwita dopiero w lipcu (jak na razie ma 1 kwiatek), ale kwitnie póki nie pokona jej mocny mróz, czyli gdzieś do grudnia Wiec musisz wziąć pod uwagę to, czy się nie miną w kwitnieniem...
Madżenka ma chyba róże Bailando (tez kwitnie non stop i ma większe kwiaty), tylko musiałabyś porównać ich wzrost. Fairy u mnie po 3 latach będzie mieć jakieś 60 cm, po wykulkowaniu
Luki 20:28, 24 cze 2015

Nie wiem czy będę tęsknił za sesjami, ale teraz w sumie tęsknie bo walczę z czasem, aby się wyrobić na obronę Szybko się z tym uwinąłeś, u mnie przed sesją nawet jednego wpisu nie dało się dostać
jazzy 20:54, 24 cze 2015