Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 21:26, 03 wrz 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jest ryzyko przelania, jeśli już wyschły na tyle, ze jest to proces nieodwracalny to już im nic nie pomoże. Ja bym podlewała ale umiarkowanie, żaby wilgoci nie zabrakło ale nie zalewaj, po potopisz. Zroś wieczorem. Macaj ziemię.

Danusia, raczej nie ma ryzyka przelania. Ja ich aż tak bardzo nie podlewalam. Trochę zimą, trochę wiosną, latem już mało, pewnie za mało. Ale inne rosną dobrze.
Zraszam je co dwa trzy dni.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:14, 03 wrz 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ciekawa sprawa, robiłam projekt z 20 lat temu, fajny, bardzo jak na tamte czasy nowoczesny...zmienił się właściciel ogrodu no i trafił do mnie...będę modernizować (mam nadzieję) własny projekt, który nie został zrealizowany tylko całkiem inaczej.

to będzie bardzo ciekawe;czekamy na wieści
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:42, 03 wrz 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Trzeba hortensje dobrze podlewac w pierwszym roku, potem jak się ukorzenia radzą sobie nieźle. Vanille Fraise posadź.

Dziękuje już zamawiam , wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Twojego męża
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:23, 03 wrz 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
W Broniszach. Nieśmiało stwierdzę, że napędzam im sprzedaż, sporo ludzi przyznających się do czytania Ogrodowiska spotykam na każdym kroku

Dziękuję. Dobrze wiedzieć gdzie są takie miejsca. W wolnej chwili napisz też w jakiej to szkółce się tak wspaniale obłowiłaś

edit. usunęłam zdanie, bo widzę, że też usunęłaś informację
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 17:10, 03 wrz 2015

Do góry
Jest ryzyko przelania, jeśli już wyschły na tyle, ze jest to proces nieodwracalny to już im nic nie pomoże. Ja bym podlewała ale umiarkowanie, żaby wilgoci nie zabrakło ale nie zalewaj, po potopisz. Zroś wieczorem. Macaj ziemię.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:40, 03 wrz 2015

Do góry
kasia napisał(a)
Danusiu, mam takie miejsce wzdłuż ogrodzenia widoczne centralnie z tarasu, gdzie trzeci rok z powodzeniem rosną trz wiśnie osobliwe a pod nimi azalie (które nie sprostały temu latu) od trawnika odgradza je pasek danic (7 sztuk). Muszę coś posadzić zamiast tych azali, bo jeśli klimat się ociepla to one nie radzą sobie w tym miejscu. Co mogę posadzić aby było ładnie i elegancko nawet w takie upały. Czy jest tam szansa na hortensje, tylko która odmiana najlepsza? Dziękuje Kasia

Trzeba hortensje dobrze podlewac w pierwszym roku, potem jak się ukorzenia radzą sobie nieźle. Vanille Fraise posadź.
Jak zasłonić nieatrakcyjną ścianę? 15:42, 03 wrz 2015

Do góry
Wątek założyłaś w dziale Regulamin przeniosłam do działu architektura ogrodowa.

Ale żeby coś doradzić to chyba raczej trzeba widzieć zdjęcie tego miejsca, jak można doskonale doradzić, skoro nawet nie załączyłaś jak to wygląda. Ja nie jestem w stanie doradzić jeśli nie widzę, bo lubię podpowiedzieć najlepsze wyjście a nie gdybać .podsuwac pomysły, które np., odrzucisz.

Wklej zdjęcie a obiecuję że wrysuję tam coś co uważam że powinno być.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:59, 03 wrz 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jestem jakaś wymęczona, chyba upały.. A jutro odpowiedzialny dzień, jestem członkiem międzynarodowego JURY w konkursie "Rośliny Nowości" wystawy Zieleń to życie. Mam nadzieję na zwycięstwo mojego faworyta. Pozdrawiam Was, do zobaczenia późnym wieczorem.

W sobotę zaś wykład otwarty na temat zakładania i metamorfozy ogrodu, a potem, koło 14 podpisywanie książki.
Zapraszam na wykład z pokazem zdjęć.

ja niestety mam inne plany, ale bardzo żałuję, że nie będę na pewno dowiedziałabym się ciekawych rzeczy. No i tyle rózniości w jednym miejscu.
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 09:44, 03 wrz 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tylko, że wyjdzie że wszyscy się zachwycają a ja krytykuję, więc to nie krytyka ale trzeźwe spojrzenie

Niech ktoś mnie poprze

Ja tak z grubej rury nie chciałam, bo mi nie wypada więc łagodniej się wypowiedziałam
Gocha malkul też Więc jest nas trzy
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 09:05, 03 wrz 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Do tego ogrodu pasuje ławka prostokątna, nowoczesna z podstawą z gabionów (ogrodzenie będzie z gabionów?) ta pasuje do ogrodu angielskiego z falistymi liniami, schowana gdzieś w gąszczu róż i pachnących krzewów. Myślę że trzeba bardziej przemyśleć zakupy

Jak dla mnie całkowity zgrzyt w tym ogrodzie
Tylko, że wyjdzie że wszyscy się zachwycają a ja krytykuję, więc to nie krytyka ale trzeźwe spojrzenie

Niech ktoś mnie poprze

Dziękuje za podpowiedź, gabiony są tylko przy bramie w liczbie 3 sztuk, nie jest powiedziane, że musi być w tym eksponowanym miejscu, można ją eksportować gdzieś w dolnej części działki, która nie jest jeszcze zagospodarowana, tam miejsca na przyszły ogród pod dostatkiem wtedy miejsce dla róż może się też znajdzie

Jak garaż i pergola będą gotowe, wtedy podejmę ostateczną decyzję, może faktycznie, będzie pasować inna konstrukcja. Podstawy z gabionów tam nie widzę bo nie ma na to miejsca, w tym obszarze, gdzie ją bym widział, ale nad prostą drewnianą na pewno się zastanowię przecież nie będzie zamontowana na stałe
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 09:04, 03 wrz 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Do tego ogrodu pasuje ławka prostokątna, nowoczesna z podstawą z gabionów (ogrodzenie będzie z gabionów?) ta pasuje do ogrodu angielskiego z falistymi liniami, schowana gdzieś w gąszczu róż i pachnących krzewów. Myślę że trzeba bardziej przemyśleć zakupy

Niech ktoś mnie poprze

Danusiu ja bym Cię poparła (bo masz rację) ale tylko spójrz na tą ławeczkę Bardzo ładna jest i może jednak da się ją jakoś logicznie ulokować
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 08:53, 03 wrz 2015

Do góry

Niech ktoś mnie poprze

Ławka w ogrodzie 07:16, 03 wrz 2015

Do góry
Jaśminowiec odmiana 'Variegatus'.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:10, 03 wrz 2015

Do góry
Obłowiłam się wczoraj we wspaniałej szkółce (co ja gadam - wszyscy się obłowiliśmy szczególnie w ostróżki) -o tym potem

Pokażę co dostałam w prezencie, a co kupiłam
Jako jury dostaliśmy po ostróżce Można było wybrać.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:09, 03 wrz 2015

Do góry
Mam zdjęcia całego JURY podczas działania i pamiątkowe zdjęcie tylko czasu brak

zwyciężył

Campsis. Ale ja 10 dałam sośnie. Przewrotnie, bo nie lubię sosen, ale ta mnie zauroczyła
Za mało bylin było, ale na to to ja nie mam wpływu.
Klon japoński - klon palmowy różnice 07:01, 03 wrz 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Poczytaj tutaj

Klon japoński a klon palmowy to zupełnie inny gatunek.
Teksty skopiowane z internetu zostały zmoderowane. Nie wklejamy skopiowanych tekstów innych autorów, chyba że z Ogrodowiska

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/330-klony-japonskie-i-palmowe

witam,

O Danusia to zrobiła jeszcze bardziej w obrazowy sposób niż ja i o to mi chodziło - dziękuję Danusiu za pomoc zredagowaniu tytułu wątku oraz mojego przekazu.

serdecznie pozdrawiam
Jan
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 06:55, 03 wrz 2015

Do góry
Oczywiście

To jest cyprys wielkoszyszkowy

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3156-cyprys-wielkoszyszkowy-gold-crest-cupressus-macrocarpa

i zimujesz go w chłodnym garażu. Irence udało się zimować w donicy na zewnątrz we Wrocławiu, ale ta roślina u nas generalnie nie zimuje
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 06:54, 03 wrz 2015

Do góry
Krystian napisał(a)

czy ktos moze powiedziec mi co to sa za drzewka, jak sie nazywaja I przede wszystkim jak je zimowac?

Klon japoński - klon palmowy różnice 06:51, 03 wrz 2015

Do góry
Poczytaj tutaj

Klon japoński a klon palmowy to zupełnie inny gatunek.
Teksty skopiowane z internetu zostały zmoderowane. Nie wklejamy skopiowanych tekstów innych autorów, chyba że z Ogrodowiska

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/330-klony-japonskie-i-palmowe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies