Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

nawigatorka 16:58, 03 wrz 2015

A odbijają te cisy od pnia.to znaczy mają coś nowych mini gałązek? Moj jeden ktorego wyrzuciłam miał nawet ładne korzenie i powoli odbijal ale wcześniej zgubił tyle igiez ze zanim by zarosl... Poczekaj jeśli rusza to nadrobia.
nawigatorka 17:00, 03 wrz 2015

A nawet jak jeden przeżyje to i tak za 100 to nie dużo ja tak sobie mówiłam
Toszka 17:10, 03 wrz 2015

Nie wygląda tak tragicznie. Podlewaj. W przyszłym roku daj temu biedakowi spokój i tylko pilnuj by sucho nie miał. W drugą wiosnę (nie w tą co będzie, tylko w następną - rozumiemy się?)skróć gałązki jak przyrosty ruszą na innych. Nie wcześniej. Zdziwisz się jak w dwa miesiące zazieleni się. Radze z autopsji - mój stożek wyglądał dwa razy gorzej. Nie mam zdjęć niestety, bo uznałam, że ten stan rzeczy nie zasługuje na uwiecznienie. Szkoda. To był by świetny materiał poglądowy. Pytaj Mad, ona na żywo, tej wiosny "podziwiała" mój suchy cud
Gardenarium 17:10, 03 wrz 2015

Jest ryzyko przelania, jeśli już wyschły na tyle, ze jest to proces nieodwracalny to już im nic nie pomoże. Ja bym podlewała ale umiarkowanie, żaby wilgoci nie zabrakło ale nie zalewaj, po potopisz. Zroś wieczorem. Macaj ziemię.

Instagram Ogrodowiska
L00zak 17:39, 03 wrz 2015

No faktycznie na zdjęciach nie wygląda tak źle...
jazzy 21:09, 03 wrz 2015

Magda70 napisał(a)
No masz się biedaczko z tymi cisami... W sumie to tylko czekac do wiosny Ci teraz zostało.

Gasienica ładnie wygibasy wyczynia

ps nie wiem czy ona jest sprawcą niestety...

Dam radę, no nie?
(A Ty teraz odpowiedz "no jak nie jak tak" ,ok? )
jazzy 21:13, 03 wrz 2015

eda napisał(a)

Marcia słabo ją widać potrzeba zbliżenia podobno takie ciemne to w nocy żerują ale chyba ciemniejsze wydaje mi się że u ciebie mogą być takie cienkie zielone żadnej nie złapałaś czy już czymś prysłaś?

z cisami chyba nie będzie tak źle trza poczekać teraz będzie więcej padać i chłodniej to się odbudują zobaczysz

Wiśni niczym nie pryskałam, bo nie wiem co się nada W wątku o wiśni Kasia podpowiada, że na ssące i gryzące
jazzy 21:16, 03 wrz 2015

nawigatorka napisał(a)
A odbijają te cisy od pnia.to znaczy mają coś nowych mini gałązek? Moj jeden ktorego wyrzuciłam miał nawet ładne korzenie i powoli odbijal ale wcześniej zgubił tyle igiez ze zanim by zarosl... Poczekaj jeśli rusza to nadrobia.

Niektóre mają dużo przyrostów, czyli żyją, ale czemu brązowieją?
Może brakuje im czegoś? Może sypać nawóz jesienny?

A nawet jak jeden przeżyje to i tak za 100 to nie dużo ja tak sobie mówiłam

jazzy 21:20, 03 wrz 2015

Toszka napisał(a)
Nie wygląda tak tragicznie. Podlewaj. W przyszłym roku daj temu biedakowi spokój i tylko pilnuj by sucho nie miał. W drugą wiosnę (nie w tą co będzie, tylko w następną - rozumiemy się?)skróć gałązki jak przyrosty ruszą na innych. Nie wcześniej. Zdziwisz się jak w dwa miesiące zazieleni się. Radze z autopsji - mój stożek wyglądał dwa razy gorzej. Nie mam zdjęć niestety, bo uznałam, że ten stan rzeczy nie zasługuje na uwiecznienie. Szkoda. To był by świetny materiał poglądowy. Pytaj Mad, ona na żywo, tej wiosny "podziwiała" mój suchy cud

Nie sypać jesiennego? Może one głodne.
Będę pilnować żeby nie miał sucho.
jazzy 21:26, 03 wrz 2015

Gardenarium napisał(a)
Jest ryzyko przelania, jeśli już wyschły na tyle, ze jest to proces nieodwracalny to już im nic nie pomoże. Ja bym podlewała ale umiarkowanie, żaby wilgoci nie zabrakło ale nie zalewaj, po potopisz. Zroś wieczorem. Macaj ziemię.

Danusia, raczej nie ma ryzyka przelania. Ja ich aż tak bardzo nie podlewalam. Trochę zimą, trochę wiosną, latem już mało, pewnie za mało. Ale inne rosną dobrze.
Zraszam je co dwa trzy dni.