Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 22:38, 07 cze 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ja sobie na spokojnie wszystko czytam i oglądam, ale tutaj tomnie normalnie zatkało. No normalnie zostałm bez słowa!
Biorę stąd wszystko, nawet tę kapuchę, która mi się nigdy nie widziała, a tutaj idealnie się komponuje. No po prostu super Ci tu wyszło!
U mnie na wątku temat Twoich bukszppanowych obwódek. Bo mam kłopot ze swoją i Mirelka podpowiedziaą żebym zajrzał jak Ty masz. Jaki ona ma tu kształt?
Jeszcze poproszę nazwę berberysa.
Ogródek Iwony II 22:29, 07 cze 2017

Do góry
Jolu, a na co byś miała chrapkę, hę?
Dziś oglądałam bodziszki korzeniaste. Rok temu dostałam kilka sadzonek od Ewy. Albo będę im musiała znaleźć inny większy teren albo połowę wykopać w doniczki. Pięknie przyrasta. Ale za rok tam już szpilki nie wsadzę, hi, hi
Do tego orliki rozrosły się z małej sadzonki...

Postanowiłam, ze jak tylko będę musiała zdobyczne roślinki usuwać (czytaj: pomniejszać kępy), będę wsadzać w doniczki. Może na jakiś spotkaniach ktoś chętny się znajdzie
Ogród z uśmiechem 21:00, 07 cze 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jolu, u ktorej Ani burza poczynila straty? Nie zdażam wszystkiego czytać...

Zobacz wątek Chaos kontrolowany.
Ogród z uśmiechem 20:54, 07 cze 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Placyk bardzo mi się Jolu podoba. I różyczki juz kwitną. Ja jeszcze czekam.
Na fotkach z Pęchcina nie rozpoznaję większosci...

Dziękuję Iwonko Na róże czekam z niecierpliwością. Maja na razie pąki, jesli będzie dobra pogoda powinny w ciągu kilku dni rozkwitnąć

Hmm, w większości to nie potrafię bez błędu napisać kto jest kto na tych zdjęciach Dlatego nie chcę sama pisać aby nie wprowadzać w błąd
Ogrodowa przygoda Łukasza II 20:36, 07 cze 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
W środku wsi gość przemalował taki płot przy sklepie na żółto i bordowo. Bije po oczach. Twój, to pikuś
Pisardii faktycznie podmarzły, u mnie bezlistna
Wstawiłam fotki, ale tam tylko kikuty widać...Zostawiam, muszą najpierw wyprodukować nowe pączki...
Daję szansę...
Niewykopany miskant Grosse Fontanne u mnie po dwóch latach odbił od korzenia. Nooo, nie chciałabym, by Pisardii od korzenia zaczynała. Wtedy wymienię, tylko nie wiem, na co ...
Na puste miejsce dałabym u Ciebie kocimiętkę. Może ci się wysiała?

Łuki, gdzie kupowałeś Krzyśki?
Po ile dorwałeś hakone? Śliczna Ja dostałam sadzonki od dobrej duszyczki. Tylko teraz musi się przyjąć na nowym miejscu po podróży.

Szałwie zaczynają kwitnąć. Porównuję moją i twoją, moja to wielkolud. Chyba 8 razy wyższa od twojej. Fajnie, że w końcu mam tą niską Brakuje mi tam jeszcze jakiejś trawki między szałwie ...

Widziałam, ze byłeś w Pęchcinie. O mało bym też była, a potem wszystko o 180 stopni się obróciło i zamiast tam, w Gdańsku wylądowałam...

Płotu się nie tykam, bluszcz miejscami posadzę by go troszkę zakryć, ale że bluszcz za chętnie nie rośnie to na całkowitym zasłonięciu mi nie zależy.

Mioch Nigr nie zamierzam ruszać, mają malutki listki i liczę, że się pozbierają. Kupiłem dzisiaj Asahi i mam zamiar pryskać, ale już nie dzisiaj bo padam po zrobieniu 10km z buta po Krakowie.

Kocimiętka owszem się wysiewa, ale moja też nadaje się do podziału bo jest przeogromna pomyślę czy nie za dużo jej będzie.

Hakone dorwałem po 12 złoty duże sadzony, ale będę każdą dzielił na 3 to tak jakbym po 4 zł kupił

Szałwie w przyszłym roku będą większe. Ja swoje przesadzałem i też są niższe niż w zeszłym roku, zostaw by się wysiały bo ta akurat jakoś kiepsko powtarza.

Krzyśki kupiłem na cebulekwiatowe w benexie zamówiłem sąsiadce i ma jakieś inne. Moje na szczęście nie pomylone bo zamawiałem ich dość dużo.
Ogródek Iwony II 20:36, 07 cze 2017

Do góry
Sporo fotek mi zostało, ale muszę zająć się sprawami szkolnymi...
Jak znajdę czas, wkleję hurtem czerwiec.
I tak mam tyły. Na forum już róże, u mnie nadal rododendrony
Ostatni i najładniejszy:
rododendron american beauty

Gałązki kładą się pod ciężarem kwiatów ...

Ogródek Iwony II 20:29, 07 cze 2017

Do góry
Joku napisał(a)
Oj Iwonko, masz pięknie. A u mnie w pączkach roślinki (chyba przymiotno), które dostałam od ciebie.

Jolu, u mnie też przymiotno w pączkach. Ma zwisające łebki, ale to naturalne. Jak kwiatki się otworzą, łebki podniesie.
Ewa rok temu myślała, że ono więdnie i namiętnie je podlewała...
Fotka z zeszłego roku - 10 czerwca.
Teraz jeszcze w pączkach ...

Ale w tym miejscu już go nie mam ... Szpaler rośnie na bylinowej, tylko tam kocimiętka pożera wszystko. Ciekawa jestem, czy się przebije.
Ogródek Iwony II 20:18, 07 cze 2017

Do góry
Skończyłam żwirową obwódkę. Trochę to trwało. Narzekałam na brak żwirku.

Dojście do wody

trochę brakuje, ale u nas zamawia się luzem. Zamówię latem i rozłożę w brakujące miejsca ...

Ogródek Iwony II 20:10, 07 cze 2017

Do góry
Hostowisko - bardzo lubię

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:06, 07 cze 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Co do śmiałka, kupiłam dwie sadzonki wiosną ina razie mi się podoba. Dobrze, ze piszesz o kłoskach. Łatwo się dzieli? Podpisuję się pod pytaniem.
Z czym warto go połączyć? Ja posadziłam przed różami...Ale wiem Kasia, że u Ciebie róż niet
latwo się dzieli Na pewno cudnie wygląda z naparstnicami
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:01, 07 cze 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, mam tak samo. Jak ty ładnie wyrazilas to, co odczuwam i nie umialam tego nazwać
oooo czyli nie jestem sama
Ogródek Iwony II 19:59, 07 cze 2017

Do góry

Ogródek Iwony II 19:58, 07 cze 2017

Do góry
Tutaj od czwartku zbiera się hakonechloa macra, znalazła miejscówkę pod różą Graham Thomas. Potrzebuje trochę czasu:

Zakwitła w tej donicy firletka smółka, w połączeniu z orlikami tworzy fajny klimat

Ogródek Iwony II 19:42, 07 cze 2017

Do góry
Irenko, trawki rosną:
Hakonela Aureola pod bukiem:

A tu carex Elata przy Rh

Miłkowo - sezon 2016-2022 18:22, 07 cze 2017

Do góry
Milka napisał(a)

A rośliny ode mnie?????
Mam mieć kompleks???

Irenko, rosną
Nawet dziś fotkę zrobiłam hakonce.
Tylko wgrać muszę.
Trochę się zbierały, bo ciepło się zrobiło, ale od jakiegoś czasu widać, że załapały, że mają rosnąć Lubię na nie patrzeć. Wyróżniają się w śród zieleni.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 18:18, 07 cze 2017

Do góry
Co do śmiałka, kupiłam dwie sadzonki wiosną ina razie mi się podoba. Dobrze, ze piszesz o kłoskach. Łatwo się dzieli? Podpisuję się pod pytaniem.
Z czym warto go połączyć? Ja posadziłam przed różami...Ale wiem Kasia, że u Ciebie róż niet
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:16, 07 cze 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Irenko, niesamowity ten twój busz
Wszystko zdrowe, pachnie, pięknie
U mnie róże dopiero w pąkach.

A rośliny ode mnie?????
Mam mieć kompleks???

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:16, 07 cze 2017

Do góry
siakowa napisał(a)

w ogóle bukszpany sa takie oczywiste mam i kule i kostki i powiem szczerze ze te kostki mi cosraz bardziej nie pasują jakies mega geometryczne są i muszą być baaaardzo dobrze zastosowane żeby zrobić dobrą robote...kiepsko zza nich rosliny inne sie eksponują...zza kulek ładniej, bardziej miękko...cos mi cały czas nie ra i męczy mnie to...z przyjemnością patrze na te strony ogrodu gdzie są włąsnie kulki...wzrok odwracam od tych meijsc gdzie są kostki....to chyba znaczy wszytsko

Kasiu, mam tak samo. Jak ty ładnie wyrazilas to, co odczuwam i nie umialam tego nazwać
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:11, 07 cze 2017

Do góry
Irenko, niesamowity ten twój busz
Wszystko zdrowe, pachnie, pięknie
U mnie róże dopiero w pąkach.
Lawendowy zawrót głowy 15:07, 07 cze 2017

Do góry
Jolu, a co tyrasz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies