Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza II

Ogrodowa przygoda Łukasza II

Iwk4 00:25, 07 cze 2017

W środku wsi gość przemalował taki płot przy sklepie na żółto i bordowo. Bije po oczach. Twój, to pikuś
Pisardii faktycznie podmarzły, u mnie bezlistna
Wstawiłam fotki, ale tam tylko kikuty widać...Zostawiam, muszą najpierw wyprodukować nowe pączki...
Daję szansę...
Niewykopany miskant Grosse Fontanne u mnie po dwóch latach odbił od korzenia. Nooo, nie chciałabym, by Pisardii od korzenia zaczynała. Wtedy wymienię, tylko nie wiem, na co ...
Na puste miejsce dałabym u Ciebie kocimiętkę. Może ci się wysiała?

Łuki, gdzie kupowałeś Krzyśki?
Po ile dorwałeś hakone? Śliczna Ja dostałam sadzonki od dobrej duszyczki. Tylko teraz musi się przyjąć na nowym miejscu po podróży.

Szałwie zaczynają kwitnąć. Porównuję moją i twoją, moja to wielkolud. Chyba 8 razy wyższa od twojej. Fajnie, że w końcu mam tą niską Brakuje mi tam jeszcze jakiejś trawki między szałwie ...

Widziałam, ze byłeś w Pęchcinie. O mało bym też była, a potem wszystko o 180 stopni się obróciło i zamiast tam, w Gdańsku wylądowałam...
Luki 20:31, 07 cze 2017

leon60 napisał(a)
Piękne sadzonki hakone dorwałeś
W ogrodzie cudnie a płot no cóż też mam takie straszydło ponad 20 lat, trzeba przywyknąć albo zamaskować roślinami malowanie nic wiele nie poprawi

Hakone fajne bo duże, ale dzielić będę bo więcej mi potrzebne, przynajmniej jest z czego i nie trzeba będzie zostawiać po 3 ździebełka
Ogród się trzyma bo pogoda sprzyja, deszcz i ciepło inaczej mógłby podsychać.
Ja osobiście płotu już nie widzę
Luki 20:36, 07 cze 2017

Iwk4 napisał(a)
W środku wsi gość przemalował taki płot przy sklepie na żółto i bordowo. Bije po oczach. Twój, to pikuś
Pisardii faktycznie podmarzły, u mnie bezlistna
Wstawiłam fotki, ale tam tylko kikuty widać...Zostawiam, muszą najpierw wyprodukować nowe pączki...
Daję szansę...
Niewykopany miskant Grosse Fontanne u mnie po dwóch latach odbił od korzenia. Nooo, nie chciałabym, by Pisardii od korzenia zaczynała. Wtedy wymienię, tylko nie wiem, na co ...
Na puste miejsce dałabym u Ciebie kocimiętkę. Może ci się wysiała?

Łuki, gdzie kupowałeś Krzyśki?
Po ile dorwałeś hakone? Śliczna Ja dostałam sadzonki od dobrej duszyczki. Tylko teraz musi się przyjąć na nowym miejscu po podróży.

Szałwie zaczynają kwitnąć. Porównuję moją i twoją, moja to wielkolud. Chyba 8 razy wyższa od twojej. Fajnie, że w końcu mam tą niską Brakuje mi tam jeszcze jakiejś trawki między szałwie ...

Widziałam, ze byłeś w Pęchcinie. O mało bym też była, a potem wszystko o 180 stopni się obróciło i zamiast tam, w Gdańsku wylądowałam...

Płotu się nie tykam, bluszcz miejscami posadzę by go troszkę zakryć, ale że bluszcz za chętnie nie rośnie to na całkowitym zasłonięciu mi nie zależy.

Mioch Nigr nie zamierzam ruszać, mają malutki listki i liczę, że się pozbierają. Kupiłem dzisiaj Asahi i mam zamiar pryskać, ale już nie dzisiaj bo padam po zrobieniu 10km z buta po Krakowie.

Kocimiętka owszem się wysiewa, ale moja też nadaje się do podziału bo jest przeogromna pomyślę czy nie za dużo jej będzie.

Hakone dorwałem po 12 złoty duże sadzony, ale będę każdą dzielił na 3 to tak jakbym po 4 zł kupił

Szałwie w przyszłym roku będą większe. Ja swoje przesadzałem i też są niższe niż w zeszłym roku, zostaw by się wysiały bo ta akurat jakoś kiepsko powtarza.

Krzyśki kupiłem na cebulekwiatowe w benexie zamówiłem sąsiadce i ma jakieś inne. Moje na szczęście nie pomylone bo zamawiałem ich dość dużo.
Kindzia 12:48, 08 cze 2017

Ja przyleciałam kwiat czerwony zobaczyć, bo się u mnie chwaliłeś...i nie ma!!!
Red Charm tam kupowałeś? Mają?

50 cm toto urośnie z tych maleńkich czarnusich doniczuszek??? Matko i córko...a ja to koło Piccolino posadziłam...znowu będą miały ciężko

Miałeś sobie u mnie bluszczu uskubać, po azalie przyjechać, linię zabrać...to nie chcesz przyjechać To patrz na płot
Luki 22:23, 08 cze 2017

Kindzia napisał(a)
Ja przyleciałam kwiat czerwony zobaczyć, bo się u mnie chwaliłeś...i nie ma!!!
Red Charm tam kupowałeś? Mają?

50 cm toto urośnie z tych maleńkich czarnusich doniczuszek??? Matko i córko...a ja to koło Piccolino posadziłam...znowu będą miały ciężko

Miałeś sobie u mnie bluszczu uskubać, po azalie przyjechać, linię zabrać...to nie chcesz przyjechać To patrz na płot

Special for you

Kupowana właśnie tam, ale w zeszłym roku. Miała wtedy 4 pąki, ale załatwiła ją szara pleśń, w tym roku ma silne 3 pąki i jest wysoka... to chyba ta bylinowa czy jakaś tam. Nie znam się Z tego co wiem to powinni jeszcze mieć

Szałwia dośc spora rośnie, ale w przyszłym roku najwcześniej.

Ehhh gdybym ja tylko miał kiedy i czym to już dawno na dobre ciach i herbatkę się wpraszam ale obecnie wracam dzień w dzień z Krakowa po 19. Już mnie szlak trafia.
Luki 22:27, 08 cze 2017

Przy okazji kilka strzałów na szybko

Czochy z przetacznikowcem i piwonią White Cap

Luki 22:30, 08 cze 2017

Pierwsza róża

Taki cudny bodziszek zakwitł... jakaś nowość na rynku, ale wypadła mi z głowy odmiana
Pawlus 22:31, 08 cze 2017

Graby ładnie w górę poszybowały
Czochy mega, rozrosły się czy było tyle ile jest?
mateuszmichn 22:37, 08 cze 2017

A u ciebie jeszcze czosnki kwitną ?
U mnie już zielone główki tylko sterczą od dawna
Luki 22:57, 08 cze 2017

Paweł grabowy bardzo cieszy bo rośnie aż miło Czosnków było 7 jest 15, cudowne rozmnożenie i o dziwo kule nie są jakoś specjalnie mniejsze.

Mateusz Gladiatory już dawno zielone ale Globemastery czy czosnki krzysztofa kwitną prawie miesiąc te pierwsze w szczególności