Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lojalna_"

Lawendowy zawrót głowy 08:10, 08 maj 2017

Do góry
Ewciu cieszą oko nareszcie bo zimnica taka była ze wszystko w miejscu stanęło (()))

Kamilko jak Ty to pamiętasz () moja mają jeden pak haha a rozrosły się chociaż troszkę?

Anula troche radości było bo teraz znowu mróz nadchodzi ciekawe czy coś nam zostatni. U mnie już wymarzła molorzeby grujeczniki wiec nie mam co się martwić.

Justys no właśnie kulki łatwo odkupić trudniej z żywopłot em. Postępuje u Ciebie to zasusżeni .

Alicja no jak widać przyczyn może być mnóstwo ....cięcie źle lub zbyt późne , przymrozki , choroby , ćmy jakieś paskudne a jak dojdziesz? Łatwe to nie jest . Buziaczki
Lawendowy zawrót głowy 08:06, 08 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
smutne wiadomości jeśli chodzi o bukszpany, mamy ich tak dużo w ogrodach, że straty są bolesne - mam nadzieję, że wygrasz walkę.

Ja na paru mam takie brązowe placki, ale myślałam, ze przemarzły, chociaż ogólnie jakieś takie są wypłowiałe i kilka dni temu szukałam w necie informacji czym by je popryskać, bo deszczowa pogoda nie zamierza odpuścić i pewnie grzyb się będzie panoszył.

Tulipany masz śliczne. Podoba mi się bardzo ta rabata przy ogrodzeniu z białymi, które jeszcze są w pąkach, ale wszystkie inne też super

Edytko u mnie zachowawczo tylko plamy ale Ty cudnie je połączyłas )))

Na przodzie mam tak jak w zeszłym roku biało czarne tylko dokupilam kilka paczek i jeszcze tam piwonia są i ciemierniki wyrisly i jest tak ładnie zielono ))
Lawendowy zawrót głowy 08:03, 08 maj 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Wszystkie piękne, ale te najbardziej mi się podobają, pamietasz jakie to?

Angela to doll's Minuet z dwóch źródeł LM i i B wszystkie ładne zdrowe jestem miło zaskoczona i niepomylone )))
Lawendowy zawrót głowy 08:01, 08 maj 2017

Do góry
Margarete napisał(a)

Ale cudne...
Moje u mnie też jeszcze nie wszystkie rozkwitły...
Te malinowe u ciebie piękne, pamiętasz jakie to ?

Małgosiu malinowy to queen of marvel ta długa linia a taka na końcu kępa wyższa to margarita nie widać z daleka różnicy ))

Zaraz lecę obejrzeć Twoje tulipanki
Lawendowy zawrót głowy 22:13, 07 maj 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Reniu nowych przyrostów bukszpany nie maja ale tez z uwagi na pogode . moje buki Rohan O staneły od miesiaca w takim samym stanie pąki sa wiec zimno u mnie jeszcze.

Juz widze kolejne dwa do wywalenia a reszte bede jeszcze ratowac . Jak czytałam artykuł o zarazie to pisało zeby ich nie zasilac bo nowe przyrosty sa jeszcze bardziej narazaone na chorobe ale ja je zasiliłam bo woz albo przewóz albo rosna albo,,,,

U mnie wyciąłem to co zarażone, przyrostów jak nie było tak nie ma, ale... czekam I tak nie mam za co kupić nowych

Dla równowagi tulipany dają czadu
Lawendowy zawrót głowy 21:55, 07 maj 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Reniu nowych przyrostów bukszpany nie maja ale tez z uwagi na pogode . moje buki Rohan O staneły od miesiaca w takim samym stanie pąki sa wiec zimno u mnie jeszcze.

Juz widze kolejne dwa do wywalenia a reszte bede jeszcze ratowac . Jak czytałam artykuł o zarazie to pisało zeby ich nie zasilac bo nowe przyrosty sa jeszcze bardziej narazaone na chorobe ale ja je zasiliłam bo woz albo przewóz albo rosna albo,,,,

A skąd wiesz, że to zaraza a nie przymrozki?
Mój ogród pod górkę... 20:54, 07 maj 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Kaśka ale Ty masz ogrod tyle dobra. Tulpiany pięknie ciesza oko ))

Przód mnie rozwala świetnie to zrobiłaś i to w tak szybkim czasie . Naprawdę szacun dla Was ślicznie wyszło. Miałas racje magnolia ma piękne kwiaty !♡

Cześć Jolcia! Dobrze, że są te tulipany, bo z taką pogodą można do głowy dostać
Cieszę się, że front Ci się spodobał
To jeszcze się pocieszmy tulipanami

Lawendowy zawrót głowy 19:37, 07 maj 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Wszystkie piękne, ale te najbardziej mi się podobają, pamietasz jakie to?
Lawendowy zawrót głowy 19:21, 07 maj 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Piekne masz lany tulipanow. Moje juz prawie wszystkie przekwitniete.

Bukszpany, no coz, w ramach globalizacji i jak najtanszych bukszpanow z polnocnej Azjii przywlekly sie zarowno nowe choroby grzybowe jak i gasienniczki cmy Cydalima perspectalis. Nawet w znanym ogrodzie w Hannowerze Herrenhäuser Gärten nie potrafia zwalczyc tych chorob grzybowych. Tak sie dzieje w calej Europie

Ewciu niestety podczytywalam od 2015 od chorobach i plagach buksypanowych dosyo do nas i jakos z tym musimy sobie radzc .Dobrze ze sa tacz co dobrze doradza buzka kochana
Lawendowy zawrót głowy 19:21, 07 maj 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
na szybciora foty )))tulipki ciesza oczy ale nie chce im sie jeszcze wszystkim otwierac

Ale cudne...
Moje u mnie też jeszcze nie wszystkie rozkwitły...
Te malinowe u ciebie piękne, pamiętasz jakie to ?
Lawendowy zawrót głowy 19:17, 07 maj 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Jesli chodzi o ciecie to ja akurat za dobrze nie postepuje bo zamiast recznie nozycami ciacham je elekrycznymi ...moja wina ))

Tutaj akurat nie ma znaczenia czy używasz nożyce elektryczne czy ręczne, ważne by nie szarpały. Pogodę mamy jaka mamy a więc wszystko wskazuje na jakąś zarazę.
Lawendowy zawrót głowy 19:15, 07 maj 2017

Do góry
amelia_b napisał(a)
Oczy nacieszyłam pięknymi tulipanami Joluś takie bukszpany mam z przodu, tył się obronił, ale u mnie widać maleńkie listeczki to wiem że żyją, kciuki trzymam za Twoje

Amelko a ja za Twoje , cos musi nam zostac przeciez hihihi
Ogród Cioci cz. 3 19:14, 07 maj 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
u ciebie nie ma nudy jaka roznorodnosc ja dopiero po tulipanach wiem ze azalie mam i kwitna hahah w przyszłym roku moze znowu na cos wpadne co wiosna kwitnie .

slicznie masz a te hosty !!! takie wielkie ja mma trzy kły małe

Joluś ja coraz bardziej jednolite nasadzenia lubię
Lawendowy zawrót głowy 19:13, 07 maj 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ja stosuję signum na wiosnę i jesienią. Raz już uratowałam buksy właśnie tym, Marzenka mi poleciła tylko w sklepach internetowych jest

Dzieki Małgosiu zaraz zamowie. Zas deszcz zapowiadaja niestety.

Dobrze ze chociaz troszke słoneczka błysnie zara razniej na duszy . mysłama ze juz ciepełko bedzie a tu zima idzie
Lawendowy zawrót głowy 19:11, 07 maj 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Jolu ja już wywaliłem buksy z bylinowej, ale u mnie wyglądały tragicznie, takich z żywopłocików poszło z 50. Trzeba pryskać Signum, Topsin na zmianę. Można jeszcze Dithane, ale to trzeba kilogramowe opakowanie w necie zakupić. U mnie w całej wsi bukszpany poniszczone.

Łukasz to od poczatku wygladało na przegrana walke niestety ... zaraz wyrzuciłąm kilka sztuk teraz czekam ale te mocno zołte raczej nie odbija reszte spryskam signum bo Tipsinem juz działalam.

dzieki za pomoc )).
Lawendowy zawrót głowy 19:08, 07 maj 2017

Do góry
ewa004 napisał(a)
Jolus u mnie tez buksy chorują,chyba wszędzie .
Przymrozki i snieg zapowiadaja słyszałas ?

niestety nie ma dobrych wiadomosci trzeba czekac ale tez i działac. szkoda ze te deszcze nie pomagaja w tej sytuacji
Lawendowy zawrót głowy 19:05, 07 maj 2017

Do góry
Anusia napisał(a)

Jesli chodzi o ciecie to ja akurat za dobrze nie postepuje bo zamiast recznie nozycami ciacham je elekrycznymi ...moja wina ))
Typografia ogrodu 19:03, 07 maj 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
dobrnełam do stołu a w zasadzie do jego stelaża wow! niezle

Asiu masz juz te dechy? super bedzie "))))
w tym tygodniu będą wycinane teraz maluje stelaż
Lawendowy zawrót głowy 19:02, 07 maj 2017

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Śliczne masz tulipanki i szafirki Dużo tego!
Szkoda bukszpanów To jakaś plaga południowa, straszne

Ewciu powoli startuja a mroz zapowiadaja ciekawe czy wszystkie zobacze? ale numer z ta pogoda
Ogród Cioci cz. 3 19:00, 07 maj 2017

Do góry
u ciebie nie ma nudy jaka roznorodnosc ja dopiero po tulipanach wiem ze azalie mam i kwitna hahah w przyszłym roku moze znowu na cos wpadne co wiosna kwitnie .

slicznie masz a te hosty !!! takie wielkie ja mma trzy kły małe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies