Anetko ta się zwie Paeonia White to nazwa własna nie kolor hihihi ale mam jeszcze kilka bałych to Shirlej Temple te sa piękne polecam ) )
lilie 60 sztuk tego samego rodzaju
Aguś zniszczenia zamaskowane bądź wywalone więc ten busz ma plusy bo straty nie rzucają sie w oczy
Te naparstnice wszystkie z samosiewu? Ja mam peeeeelno siewek ale żadna jakoś nie rośnie.
wez obetnij te liscie i zobaczysz ..czy zalapie znowu na kolejne ...moje jarzmianki nie maja takich zmian....w poprzednich sezonach nie widziałam to nie wiem co to jest
Blaszak mega, chyba nie wypada nawet tego blaszakiem zwać. Podobają mi się u Ciebie te jarzmianki, ale chyba tylko u Ciebie. Ja zawieszam wszelką ekologię do odwołania w związku z tornadem i kornikami, które mi brzozy wpierdzieliły, więc jarzmiankom zrobiłabym zabieg klasyczny czyli zerwanie liści+oprysk na grzyba+florovit. Czytałam o ciągu dalszym walki z nornicami, no upierdliwe bestie są. Ale chociaż wiesz z czym walczysz
Łubiny białe kocham bardzo, zakochałam się w tamtym sezonie i kupiłam piękne duże dwie sadzonki, posadziłam w paprociach, które trochę je zeżarły. w tym roku wyciapałam paproci sporo, żeby światło moje łubinki kochane miały, ale źle im u mnie takie mikrusie, jednego pies chyba zadeptał a drugi stoi w miejscu, więc chyba za mało słonka tam mają, szkoda bo miejsce wydawało mi się dla nich idealne.... Muszę szukać czegoś bardziej cieniolubnego z białym kwieciem...
Myślałam że Czarnulka vel Dexter polująca na ślimaki to Ty dziołszka. A okazuje sie , ze to lokum dla M, the best ! nie wiem czym M sobie zasłużył na takie pomieszczenie
Gosia, moje jarzmianki rosnące w cieniu mają takie same plamy na liściach. Te ze słońca idealne.
o kurde!! Wyszło zajefajnie. MY we wrześniu dzialamy z dachem.
Gosia ... to to był blaszak!? Nawet "blaszak" wygląda u Ciebie jak milion dolarów i fajnie, że łubinami się tez zachwycacie ... ja wczoraj w pracy w ramach relaksu studiowałam artykuły o łubinach ...)
serio?
to zielone po środku fotki co to?
Ładnie tniesz kule buxa takie siedzące nisko przy ziemi na szeroko. podoba mi się
Jeżykowo na zakolu